Aktuality o knize Velorex - Tělesně vadní do šťastnější budoucnosti - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Aktuality o knize Velorex - Tělesně vadní do šťastnější budoucnosti

autor: Vlasta20. 4. 2010Infokomentářů: 19přečteno: 11128 xfoto: 0známka: -

Autorský tým kolem knihy Velorex - Tělesně vadní do šťastnější budoucnosti nezahálí.

Stránka s ohlasy na knihu

Na stránkách samotných přibyla stránka s ohlasy. Autorem prvního ohlasu je Ostádal Ivan, bývalý zaměstnanec v.d. Velorex.

Blog knihy

Na blogu knihy si již nyní můžete přečíst tři zajímavé články:

A další skvělé články budou následovat. Budete se moci těšit na materiály, které se do knihy nevešly.

Stránka knihy na Facebooku

Posledním místem, které doporučuju sledovat je stránky knihy na Facebooku.


Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Komentáře (19)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

AktuálněAktuálně
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
Nerad bych tímto rozpoutal zas nějakou sálodlouhou debatu o ničem vedoucí k napadání skupin zastánců a odpůrců knih.

Jelikož už pomalu končí onen „rok knihy“ jak byl tento rok 2010 nazván na jednom srazu co proběhl ke konci května, které byl i tento sraz věnován. Stále tu probíhá čas od času nějaká aktuální informace o tom co a jak se kde děje nového okolo onoho, jak jsem tu už napsal, „Pražského zázraku“. Tak i já příjdu s aktualizací a to, že jsem nechtěl už koukat jak se mi nová kniha začala po pár otevření rozpadat. Papírem potažená obálka potištěná světle hnědou barvou, která se velmi rychle opotřebuje a vyleze bílej podklad.
Na tonto základě jsem se rozhodl a nechal jsem si knihu (Tělesně vadní do šťastnější budoucnosti) opravit v knihařské firmě. Nebylo snadné najít, někoho kdo by knihu opravil tak, aby nenarušil obsah a zachoval její vzhled. Nakonec jsem jednoho šikovného knihaře našel, který místo papíru použil knihařské plátno. Zaručil se, že kniha už vydrží tisícera otevření.
Při předávaní knihy se ještě knihař usmíval jelikož si právě dočetl debaty o této knize zde napsané. Ještě poznamenal: pokud by se při větší serii (a to užnad 50kusů) použilo hned knihařské plátno bylo by to cenově na stejné urovni jako bílej papír s přidaným potiskem světle hnědé.
Na závěr přidávám pár fotografii.

Posláno 29.09.2010 v 09:15

Katalog ND - Velorex 435-OKatalog ND - Velorex 435-O
AUTOR ČLÁNKŮLuděk
Zdravím všechny čtenáře.
Na stránkách www.knihavelorex.cz na jejím blogu, tedy: http://blog.knihavelorex.cz/ jsme zveřejnili ke stažení další originální příručku, tentokrát spíše pro příznivce mladšího čtyřkolového modelu Velorex 435-O.
Jedná se o Katalog náhradních dílů- vydání 1972.

Posláno 28.09.2010 v 22:47

Brochures and manuals in foreign languagesBrochures and manuals in foreign languages
AUTOR ČLÁNKŮLuděk
In connection with the publication of our book, all visitors of our web pages and Velorex owners can now download brochures, leaflets and manuals in foreign languages. We collected these materials while working on our book Velorex - Better Future for the Physically Disabled.

http://blog.knihavelorex.cz/

Posláno 13.07.2010 v 21:36

aktualizace stránek knihyaktualizace stránek knihy
AUTOR ČLÁNKŮLuděk
Zdravím všechny čtenáře a rád bych upozornil, že na stránkách knihy www.knihavelorex.cz a na jejím blogu, tedy: http://blog.knihavelorex.cz/ si nyní můžete stáhnout další zajímavé originální dokumenty, příručky, návody......

kniha

Posláno 21.05.2010 v 22:43

Zarámování plakátuZarámování plakátu
REGISTROVANÝ UŽIVATELJirkar
Čau všchni,

rád bych tady otevřel diskuzi jakým způsobem jste řešili zarámování plakátu přiloženého u knihy. Osobně jsem to chtěl vyřešit nejlehčím způsobem t.j. zašel jsem do Hornbachu, oddělení obrazy. Tam mě byla sdělena cena od 1800 kč až 3000 podle materiálu rámu. Tak trochu drahé. Na druhou stranu vyřešit to oboustranným laminováním mě připadne až příliš laciné.

Jak jste to udělali vy ?

zdar

Posláno 19.05.2010 v 13:00

Re: Zarámování plakátuRe: Zarámování plakátu
AUTOR ČLÁNKŮLuděk
Ahoj, tak já musím na toto téma napsat, že nemám v bytě ani v garáži důstojné místo, kde by takto velký plakát mohl viset. Nijak mě to ale nemrzí, protože si myslím a zastávám názor(možná trochu konzervativní), že plakát je součástí knihy a tak v ní také zůstane. Když přijde návštěva, plakát jim rozbalím a zkoumáme, prohlížíme.......

Tak tak jsem na tom já.

zdar

Posláno 19.05.2010 v 13:59

Re: Zarámování plakátuRe: Zarámování plakátu
REGISTROVANÝ UŽIVATELJirkar
Čau, jasně plakát je nedílnou součástí knihy, i když na druhou stranu není škoda ho nevystavit ? U nás doma si místo vybere manželka sama

Asi by to chtělo mít plakáty 2-3. Jeden v knize a zbývající někde na zdi

zdar

Posláno 19.05.2010 v 15:26

Křest knihyKřest knihy
AUTOR ČLÁNKŮMila_307256476668
Krátký článek o vydání a křestu knihy vyšel také v Světě motorů č. 17/2010 na straně 49.

Posláno 6.05.2010 v 13:40

doporučujemedoporučujeme
AUTOR ČLÁNKŮLuděk
http://tn.nova.cz/bin/search_adv_media_desc.php?media_id=620149

http://tn.nova.cz/bin/search_adv_media_desc.php?media_id=618945

Posláno 29.04.2010 v 10:19

příručky volně ke staženípříručky volně ke stažení
AUTOR ČLÁNKŮLuděk
Na http://blog.knihavelorex.cz/ si nyní můžete volně stáhnout příručky pro nejrozšířenější model velorexu 16/350.

Posláno 29.04.2010 v 10:44

Kniha 2,5kgKniha 2,5kg
REGISTROVANÝ UŽIVATELŘezňa
Knihu jsem si koupil hned jak to bylo možné, mám jí skoro celou pročtenou, nikam nechvátám, (protože nevím co budu dělat až jí přečtu, na konec této knihy se opravdu netěším). Na základě předchozího článku jsem si zkontroloval její vazbu a zdá se býti vše v pořádku. Co dodat, asi je třeba s knihou zacházet jako s knihou která má 2,5 kg a né třeba jako s nějakou brožurou na štelování motoru. Dýky všem co se podíleli na tvorbě této kniky. Jirka

Posláno 21.04.2010 v 10:35

Člověk co neumí zacházet z knihouČlověk co neumí zacházet z knihou
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
Přesně tuto reakci jsem čekal.
Cokoliv negativního se na tuto knihu napíše či jiné věci které nejsou vhod knize "Velorex - Tělesně vadní do šťastnější budoucnosti" buď je to smazáno jelikož je to reklama na jiný produkt nebo je člověk nařčen že s knihou špatně zachází. Proto budu muset zvolit jinou cestu. Jen jsem potvrdil že tudy cesta nevede a zároveň upozornil že tato vada je opravdu vada viz obrázek. Tím nechci odradit nikoho od koupi této knihy kterou a to cituji (nalezeno na stránkách http://www.knihavelorex.cz/ kde si knihu můžete i objednat) "..ve Vaší knihovně nikdo nepřehlédne.." a ještě lépe když by byla ve skleněné vitríně.

Posláno 21.04.2010 v 11:28

Re: Člověk co neumí zacházet z knihouRe: Člověk co neumí zacházet z knihou
REGISTROVANÝ UŽIVATELŘezňa
Znám taky jeden ze soudku to jsem čekal
Sejdou se na letišti dva piloti, jeden instruktor a druhej začátečník. Instruktor říká, tak jdeme mladej ukážu ti co tě čeká. Začátečník si říká, zase dělá machry, ale mě nedostane. Sednou do stíhačky připoutaj se a to vše okolo a letí vzhůru, po chvilce letu instruktor vezme prudce za páku a letí kolmo vzhůru, vtom se ozve do vysílačky „to jsem čekal“ instruktor na to reaguje prudkým střemhlavým letem kolmo dolu, do vysílačky zase „to jsem čekal“. Instruktor srovná let těsně nad zemí a otočí stíhačku podvozkem nahoru a do vysílačky se ozve „tak to jsem nečekal“. Přistanou a instruktor se spokojeně ptá začátečníka, tak co, jaký to bylo a začátečník říká, no když jsme letěli nahoru tak jsem si trochu čůrnul do trenek a to jsem čekal, no když jsme letěli špicí dolu tak jsem si trochu nadělal do trenek zezadu to jsem taky čekal, no a když jsme letěli hlavou dolu tak se mi to všechno nalilo do helmy a to jsem vážně nečekal. ). To jenom tak na odlehčenou od tématu. Není to žádná narážka na nikoho

Posláno 21.04.2010 v 18:05

Re: Kniha 2,5kgRe: Kniha 2,5kg
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
K odlehčení situace dobrý , ale problém s vazbou to neřeší ! Jen to zastinuje přednesený problém.
Pokud nechám něco vyrobit ať je to kniha Velorex - Tělesně vadní do šťastnější budoucnosti o kterou tu jde nebo bunda kterou tu dával za příklad Luděk Brož o kterou tu nejde tak všecho by mělo mít nějakou kvalitu, pokud to není výrobek made in P.R.C. tam se očekává, že to dlouho nevydrží. Ono ani novou bundu nesedřete jen tím že ji vyndáte ze skříně před zrcadlem si ji zkusíte a zas úhledně do skříně vrátíte zpět. K tomuto problému s vazbou se tu zatím nikdo nevyjádřil, jen se tu napsalo, že by to stálo mnohem více peněz. Takovou to knihu si člověk kupuje jednou za život tak pokud si jí chce opravdu koupit tak už nekouká jestli stojí tolik nebo tolik korunek, ale prostě si jí koupí a pak očekává že mu víc jak chvíli vydrží. Obsah knihy je dobře zpracován k tomu nic nemám žádné výhrady. Látka použitá na krabičku do které se kniha ukládá mohla být v jiném barevném provedení použita na knihu místo oné krabičky. Nemusí jít přímo o tento typ látky třeba se na toto použití zrovna nehodí přeci jen jsem ten co ovládá nástroje a stroje tak nemůžu znát všechno, ale rád se přiučím od znalců.
Nazapojoval jsem se do sporů co tu padly ohledně dvou knih co už jsou v podstatě na světě. Myslím tím konkrétní knihy „Velorex - Tělesně vadní do šťastnější budoucnosti“ a knihu od Ivo Fajmana jelikož takovéto hašteření k ničemu nevedlo jen to rozdělilo lidi kolem velorexů na tři tábory. Jedni zatvrzelí na straně týmu tvořící knihu „Velorex - Tělesně vadní do šťastnější budoucnosti“ druzí co jsou stoupenci knihy od Ivo Fajmana a ti třetí co jsou s ticha a drží se stranou a nechtějí si to rozházet na žádné z obou stran nebo se bojí nějaké odezvy ,když něco někde řeknou či napíšou. Hold né vždy se vše povede ke spokojenosti všem, né každému se dá vyhovět. Něco můžem ovlivnit něco ne. Ale přiznat si chybu to už dokáže málo kdo „vždyť chybovat je lidské“. Hledat viníky na protější straně a dokazovat jim že oni jsou ti špatní, že oni s tím špatně zacházeli dělat různé testy či jiné...... přeci nevede k tomu aby se dokázalo že jsme lepší jak ten co hold mel smůlu na vadný kus z celku ač mu tu bylo všemožně dokazováno že pochybil novej majitel onoho "Pražského zázraku" na který se mužou pět jen chvalozpevy nikdy nic negativního jinak se z něj stane snad vyvrhel společnosti.

Posláno 21.04.2010 v 18:53

Re: Kniha 2,5kgRe: Kniha 2,5kg
AUTOR ČLÁNKŮsuk pepa
Ahoj kamaráde, a když ji strčíš do krabičky a do knihovny je trhlinka vidět? Pokud neni vidět máš vyhráno bo máš knihu v elektronickej podobě
Velorexum zdar.

Posláno 21.04.2010 v 20:42

Problém hřbet knihyProblém hřbet knihy
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
Proč kniha takové hodnoty má tento problém po pár otevření? Viz foto

Posláno 21.04.2010 v 07:10

Re: Problém hřbet knihyRe: Problém hřbet knihy
AUTOR ČLÁNKŮrex68
Kniha je vyrobena ze standardních materiálů, renomovaným výrobcem. Kvalita by tedy neměla kolísat. Pokud s ní zacházím jako s knihou a respektuji její celkovou váhu a objem tak by neměl být problém. Luděk na zkoušku jednu na stole otevřel a zavřel a prolistoval celkem 100x a kniha zůstala nepoškozena. Já mám u sebe jednu takovou ukazovací, u které dělám tzv "test na 50000 km". Tento kus byl prolistován stránku po stránce asi devadesáti lidmi a to nejen když byla kniha položena na stole, ale i ve stoje bez opory. Knihu nosím stále s sebou denně do práce, absolvovala křest politím sektem, cestu v batohu do moravského sklípku, jednou i trochu zmokla a je stále vpořádku. Prostě není to soustruh ani flexa…

Posláno 21.04.2010 v 08:49

Re: Problém hřbet knihyRe: Problém hřbet knihy
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
Tak se chci zeptat jak se to dá řešit mám sehnat nejakej znaleckej posudek či běžná reklamace

Posláno 21.04.2010 v 09:27

Re: Problém hřbet knihyRe: Problém hřbet knihy
AUTOR ČLÁNKŮrex68
Reklamace se především neřeší přes internet nemáš na nikoho kontakt ?

Posláno 21.04.2010 v 10:12


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

129Jarní Boskovice č 26...
110POTKALI SE U KOLÍNA
87MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
69Zapalování a seřizov...
68Převodovky ve Velore...
55Vrchní, prchní! Velo...
53Kampaň - stop zbyteč...
48Maďarsko 2010 aneb s...
46III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
43Přívěsný vozík Velor...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama