Boskovice 2000 - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Boskovice 2000

autor: Vlasta28. 8. 2003Srazykomentářů: 0přečteno: 10267 xfoto: 20známka: -

Kultovní sraz Velorexů, kterého se účastním již potřetí. Tentokrát je můj spolujezdec moje dívka Katka. S Velorexem 435.0 jede také Vítek Švácha, který před dvěma lety pro poruchu diferenciálu do Boskovic nedojel. S ním jede jeho dívka Romana. Čtyřkolák má nové plachty, lak, motor po GO atd. Připojil se k nám ještě kamarád Honza Čadek na Jawě 250 Pérák. Nejede sice s Veloušem, ale Pérák je taky česká klasika...

Vyjíždíme kolem deváté z náměstí v Deštné směrem na Kamenici nad Lipou.V Kamenici nad Lipou zahýbáme směrem na Pelhřimov a Humpolec. Stroje běží bez problémů. Jen Vítkův čtyřkolák s motorem po GO se hodně přehřívá. Kousek před Humpolcem Vítek zadřel. Jel z kopce téměř na plný plyn, najednou se zablokovala zadní kola, vyvalil se z nich bílý dým a Velorex se začal vlnit po celé silnici. Ještě štěstí, že nic nejelo v protisměru. Trochu jsme zvolnili a zadírání se už neopakovalo. Do Boskovic jsme dorazili kolem jedné odpoledne. Parkoviště u penzionu Zlatá růže bylo již plné Velorexů. Naše startovní čísla jsou 53 a 54. Soutěže Všeználek jsme se nezúčastnili. Zašli jsme na oběd a pak si začali prohlížet ostatní Velorexy. Taky jsem byl nucen zkrátit řetěz, který jsem dával doma nový a za cestu (200 kilometrů) se hrozně vytáhl. Neměl jsem na Velorexovi originální řetěz, ale slabší z Jawy.

Ubytování jsme měli zamluvené ve westernovém městečku v nevěstinci U prdelaté Candy. K tanci a poslechu hrála večer country skupina Kaskadéři z Brna. K spánku jsme se uchýlili kolem druhé ráno. V něděli jsme vstávali něco před jedenáctou a šli jsme obhlédnout stroje, jestli se jim přes noc něco nestalo. Byly v pořádku. Startujeme oba bez problémů, což mě velmi těší, protože jsem Velouše vybavil baterií 12 V/14 Ah, která váží asi jen tři kila, namísto klasické 12V/40 Ah, která váží asi dvacet.

V samoobsluze jsme nakoupili něco debrecínky, kladenky a housek a vydali se na cestu do Rájce-Jestřebí, kde se konalo shromáždění Velorexů. Po řazení a focení, které trvalo asi do dvou hodin, jsme jeli na výlet po krásách Moravy. Náš cíl byla Brněnská přehrada a Punkevní jeskyně. U Brněnské přehrady jsme si vyfotili restauraci udělanou z letadla. Po krátké procházce jsme se vydali směrem na Punkevní jeskyně. Po příjezdu k nim jsme zjistili, že ten den jsou všechny vstupenky vyprodány. Jako náhradní program byla zvolena cesta k Macoše. Na parkovišti dole pod lanovkou jsme zaparkovali Velorexy.

Služeb dieselového vláčku jsme nevyužili a došli k lanovce po svých. Lanovka nás bezpečně dopravila nahoru na Macochu. Do Boskovic jsme se vrátili kolem sedmé večer. Série snímků z boskovického parkoviště. Opět jsme nocovali ve westernovém městečku. V neděli nás čekala ještě jízda městem a vyhlášení výsledků soutěže Všeználek a Miss Velorex. Všeználka vyhrál předseda Velorex clubu MuDr. Ladislav Šustr a Miss Velorex vyhráli se svou precizně zrekonstruovanou třiapůlí bratři Staňkovi z Blanska.

Proběhla také tradiční jízda Velorexů městem. Kolem třetí hodiny jsme se vydali na cestu domů. Vítkův čtyřkolák se již trochu zaběhl, a tak jel mnohem líp. Cesta proběhla bez problémů, jenom mně, asi dvacet kilometrů od domova, přestalo dobíjet zapalování. Po dojetí domů jsem se podíval na relátko a zjistil, že je vyhořelé. Naštěstí Vítek měl doma náhradní, a tak můžu jezdit dál.

Podle dostupných informací se srazu zúčastnilo rekordních 156 Velorexů. Bude jich příští rok ještě víc?

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Související články:
Boskovice 2003Boskovice 2003
Boskovice 2003 - fotografieBoskovice 2003 - fotografie
Boskovice 2001Boskovice 2001
Boskovice 1998Boskovice 1998
Boskovice 1999Boskovice 1999
Boskovice 2002Boskovice 2002
Boskovice 2007Boskovice 2007

Komentáře

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

K tomuto článku nebyly vloženy žádné komentáře.

Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

126Jarní Boskovice č 26...
117POTKALI SE U KOLÍNA
87MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
69Zapalování a seřizov...
67Převodovky ve Velore...
55Vrchní, prchní! Velo...
52Kampaň - stop zbyteč...
51Maďarsko 2010 aneb s...
47III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
42Přívěsný vozík Velor...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama