Jaké byly/nebyly moje velorexářské začátky - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Jaké byly/nebyly moje velorexářské začátky

autor: katka8. 3. 2005Povídkykomentářů: 4přečteno: 12343 xfoto: 1známka: 1

Poprvé jsem viděla velorex jak jinak než ve filmu Vrchní prchni, kultovním filmu většiny velorexářů. Pak jsem občas zahlédla hadráka "naživo", protože ho vlastnil jeden pán ve vesnici, kde má babička s dědou chalupu. Ale že by se mi to nějak zvlášť líbilo, to se říct nedá, spíš jsem z toho měla legraci, že někdo může v něčem takovém jezdit. No, ale to jsem ještě netušila, že budu mít s velorexy hodně co dočinění. :-)

S Vlastou jsem začala chodit jen několik málo měsíců potom, co si pořídil našeho (no dneska už to tak můžu napsat) Velouška. Když jsem ho poprvé na vlastní oči uviděla (teda jako Velorex), zděsila jsem se, že bych v tom měla jet. To vozítko se mi vůbec nelíbilo a když jsem v něm už jela, tak jsem se mohla hrůzou propadnout a styděla jsem se za to, že v něčem takovém sedím. Dokonce, když za mnou jednou Vlasta přijel do Prahy, aby se ukázal s hadrákem, já akorát nebyla doma a byla jsem ráda, že mě u téhle prdlavky nikdo neuvidí. Po Vlastově návštěvě zůstal na silnici před barákem mastnej flek.

Ale časy se mění a já si začala pomalu zvykat, že se Vlasta tohoto divného stroje jen tak nevzdá. Nikdy jsem nepřemýšlela o tom, že by měl být Velorex nějaká zvláštnost. Zlom přišel jednoho krásného dne, kdy mě Vlasta naložil do hadráka a jeli jsme se projet po okolí Vlastova bydliště. Sedíme si v hadráku, drncáme krajinou a před námi koňský povoz plný zahraničních turistů, kteří se nechali vozit okolo Červené Lhoty. A jak si tak prdláme, turisté zaslechli, že se něco za nimi děje a že ty nedefinovatelné zvuky neznají. Jeden po druhém se otáčeli, fotili si nás jak o závod a nemohli se nabažit pohledu na stroj. A to byla ta chvíle, kdy se ve mně něco hnulo a já začala přemýšlet, co zatím je, že jsou v takovém úžasu.

No a tak už mi nevadilo jezdit velorexem, ale pro změnu se mi nelíbilo, že je Vlasta věčně zavřenej v garáži u hadráka a pořád něco šteluje. Byla to pro mě španělská vesnice, když mi ohlásil, že má moc velkej odtrh nebo moc malej předstih a když neustále generálkoval motor. I toto šílenství časem ustalo a teď už se to pohybuje v "normálu", i když nevím, jestli se dá u velorexářů určit hranice normálu, protože velorexáři jsou zvláštní sorta lidí.

Už jsem si zvykla, že hadrák úplně netěsní a že musím mít něco na hlavě, jinak bych se tři dny nemohla učesat :-). Taky už jsem měla chvíle, kdy ve mně byla malá dušička, jestli v pořádku dojedeme domů, když se nám při expedici Bovec rozsypalo chlazení, nebo když nám prasklo oko kyvky cestou z expedice Alpská sedla. Ale nakonec jsme vžycky dojeli. Musím ale říct, že když si Vlasta koupil dvěstěpadinu, tak k té už jsem nějak nepřilnula. Já prostě nedám dopustit na našeho Velouška. Sice teď je trochu zprzněný novým motorem, který se mu nelíbí tolik jako ten původní, ale co se dá dělat. Ale Vlasta slíbil, že do velorexe dá zpátky ten starý dobrý motor, až ho dá do pořádku.

Dnes jsem na Velouška hrdá, že ho máme a že nás zatím všude spolehlivě dovezl a svému počátečnímu chování se jen tiše usmívám. Už mi nevadí, že občas za hadrákama zůstane někde nějaká ta olejová loužička (i když se to stalo málokrát), protože to k hadrákům patří. A když se mě navíc v práci kolega zeptá, kam zase vyrážíme s tím splašeným tygrem nebo jestli do stanu strkáme i velouše, tak to přece nemá chybu.


Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 16, Známka: 1


Komentáře (4)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

začátkyzačátky
AUTOR ČLÁNKŮcervik
Dík za hezky napsaný článek. Mluvíš mi přímo z duše. Také jsem nejdříve tímto vozítkem opovrhovala a nadávala, cože to ten můj chlap koupil za hrůzu. Dneska mu pomáhám při opravách a i u této činnosti se docela pobavím a něčemu přiučím. Červíková

Posláno 8.03.2005 v 20:24

Re: začátkyRe: začátky
AUTOR ČLÁNKŮkatka152955546
super, to víš přesně o čem mluvím.
Ale je to skvělé, že jsme takhle změnily svůj počáteční pohled na ta "divná" vozítka.

Posláno 16.03.2005 v 17:04

velorex a nezne bytostivelorex a nezne bytosti
AUTOR ČLÁNKŮsanter104465239
Ahoj Katko, je zajimavy si cist o tvym pocatecnim pristupu, zvlast kdyz mne porad nekdo naopak cpe ze se v tomhle voze daji balit holky. Mne se to teda samotnymu jeste nepodarilo ale myslim ze je spis chyba na strane pilota nez stroje Kazdopadne ale nemyslim ze by mi to kdy v tomhle smeru uskodilo, to spis naopak. Ikdyz je pravda ze ackoli se velorex zvnejsku moc libi vsem, ty utlocitnejsi bytosti pak pri samotne jizde asi trochu opousti nadseni diky hluku a taky asi ze mi netesni vejfuk a v kabine je to prece jenom trosicku znat.

Posláno 16.03.2005 v 01:29

Re: velorex a nezne bytostiRe: velorex a nezne bytosti
AUTOR ČLÁNKŮkatka152955546
no tak mě by teda Vlasta na Velorex rozhodne neulovil
no, třeba se ti napodařilo nějakou ulovit proto, že okolo nich proletíš jak ďas a ony si ani nestačí prohlédnout, co že to projelo za žihadlo To víš, velorexí rychlost je nadčasová

Posláno 16.03.2005 v 16:58


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

152Jarní Boskovice č 26...
101POTKALI SE U KOLÍNA
92MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
73Převodovky ve Velore...
72Zapalování a seřizov...
61Kampaň - stop zbyteč...
60Vrchní, prchní! Velo...
52Maďarsko 2010 aneb s...
51Přívěsný vozík Velor...
4825. Jarní sraz Velor...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama