Kam na víkend s velorexem - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Kam na víkend s velorexem

autor: Me2dice18. 3. 2008Infokomentářů: 1přečteno: 67455 xfoto: 2známka: 1

Blíží se nová sezóna a čas kratších i delších výprav za poznáním nebo jen tak za požitkem z jízdy. Ráda bych vás, velorexáky, ale i všechny ostatní příznivce čtyř, tří nebo i dvou kol, pozvala do Polabí, kde s Me2dem přežíváme.

A nejlépe vás celým krajem na východ od Prahy provede naše kniha z edice Kam na víkend – Okolí Prahy - východ, vydané nakladatelstvím Computer Press.

Edice KAM na víkend vám pomůže najít v záplavě zajímavých míst to, co odpovídá vašim představám o báječně strávené dovolené nebo jen víkendu či jen dokonce volného odpoledne. Musíte udělat jediné – vybrat si, kam přesně chcete zamířit, a nalistovat správnou stránku.

Každý program je rozdělen do tří dnů: vycházíme vstříc těm, kdo milují prodloužené víkendy, hity současného cestování po tuzemsku. Itineráře tras jsme připravili tak, abyste navštívili, viděli a poznali to nejlepší v dané lokalitě – nejoblíbenější hrady a zámky, muzea, kostely i přírodní zajímavosti, tipy na akce, sport i zábavu, to celé přehledně a smysluplně seřazené v jednotlivých dnech.

Piktogramy na začátku každé kapitoly vám prozradí, pro které roční období, dopravní prostředek a cílovou skupinu je program navržen. U jednotlivých míst pak najdete potřebné kontakty a orientační údaje o otvírací době, cenách a dalších dostupných službách. Nechybí ani doplňkové programy – třeba pro špatné počasí nebo naopak horké léto, cyklistické trasy pro sváteční jezdce i polykače kilometrů, tipy pro vášnivé sportovce i lenivé požitkáře.

To celé doplňuje mapka a rejstřík, který umožňuje rychlou základní orientaci. Jistě oceníte Me2dovo vrcholové dílo – orientační mapka:o)

Ukázka z 2. víkendu – Mělník a okolí

Mělnicko a Kokořínsko patří odjakživa k turistickým rájům. Jistě se sem budete rádi opakovaně vracet, abyste tento kraj poznali ze všech jeho stran. Nebo si naopak oblíbíte pouze některá konkrétní místa, kam se každoročně přijedete ujistit, že ten váš ráj zůstal bez větších změn právě takový, jaký si ho pamatujete.

Doménou Kokořínska je bezesporu nádherná příroda. Nekonečné turistické trasy a cyklostezky vám nabízejí program na celou sezonu. Jednotlivé výlety si obohatíte návštěvou zámku, hradu nebo muzea a zase se můžete vrátit do lůna přírody.

Příjemným zpestřením všech vašich výprav za poznáním mělnického kraje a jeho okolí vám dozajista bude mělnický vinný mok. Ze známé Nerudovy básně víme, že si toto víno oblíbil sám Otec vlasti Karel IV. Byť mu zprvu připadalo české víno trpké, na jeho stole nikdy nechybělo. Dopřejte si tedy stejné slasti jako sám český král. Ale nezapomeňte, stále platí In vino veritas.

Možná budete chtít vidět všechna uvedená místa, možná se pouze necháte inspirovat a vyberete si dle vlastního vkusu. V Přerově nad Labem narazíte například na Muzeum Moto+Velo s exemplářem velorexu, v Rabakově na Muzeum historických motocyklů s exempláři motocyklů Jawa a na mnohé další motoristické lahůdky.

V každém případě vám přejeme šťastnou cestu a spousty krásných zážitků. A pojedete-li kolem našeho Me2dího brlohu, jste kdykoliv vítáni – jen v době, kdy spí malý Me2d, musíte být jako myšky:o)


Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 1, Známka: 1


Komentáře (1)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

kam na víkendkam na víkend
AUTOR ČLÁNKŮHonza
Díky za tip, bude se hodit, hned ji objednávám.

Posláno 18.03.2008 v 10:37


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

140Jarní Boskovice č 26...
109POTKALI SE U KOLÍNA
90MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
70Převodovky ve Velore...
69Zapalování a seřizov...
59Vrchní, prchní! Velo...
57Kampaň - stop zbyteč...
49Maďarsko 2010 aneb s...
46III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
46Přívěsný vozík Velor...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama