Nová podlaha do Velorexe - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Nová podlaha do Velorexe

autor: Mila_30722. 1. 2004Poznatkykomentářů: 4přečteno: 19376 xfoto: 14známka: 1

Dalším krokem v renovaci bude nová podlaha, ta stará byla ještě původní palubková ve špatném stavu. Na novou podlahu můžete použít buď zase palubky typ s perem a drážkou nebo voděodolnou překližku. Rozhodl jsem se pro voděodolnou překližku, je sice o něco dražší ale práce bude o podstatně jednodušší. Koupil jsem ji v Dřevoráji v Modřanech jedna se o voděodolnou překližku s folií tloušťka 18 mm, 1 m2 stál 560 Kč. Můžete se také setkat s názvem : stavební foliovaná překližka.


Materiál:

Ve Velorexu je podlaha tvořené ze dvou dílů, první větší díl začíná u spodní trubky přední nápravy a končí těsně před sedačkou a druhý menší je pouze pod sedačkou. Mají rozměry: (délka x šířka) : 70 x 80 a 46 x 82 v cm. Z toho plyne že je možné koupit jen odřezky o těchto minimálních rozměrech. Nebo, protože se překližka dodává v deskách o rozměrech 125 x 250 cm můžete si nechat z této desky uříznout z delší strany jeden pruh o šířce 85 cm, dlouhý bude 125 cm což je kratší rozměr desky. To by Vám měli bez problému uříznout. POZOR rozměry tady popsané jsou změřené z mého stroje a protože všichni víme že co stroj to originál, před započetím jakýchkoliv prací určitě přeměřte podlahu ve svém stroji.


Postup:

Začal jsem přední větším dílem, délku změříte snadno, podlahové trubky by měli být rovnoběžné, v mém případě jsem změřil 69,5 cm ale nechal jsem mezeru 0,5 cm tj. 0,25 cm na každé straně takže výsledný rozměr je jenom 69 cm. Těchto 0,5 cm jsem odečítal ze všech rozměrů. Šířka už tak snadná nebyla, u přední nápravy změřená výsledná 73 cm u sedačky 79 cm a jako šablonu jsem použil starou podlahu ze které jsem alespoň hrubě překreslil tvar toho "vykousnutí", k vyřezání jsem použil na dlouhé rovné řezy kotoučovou pilu a na „vykousnutí“ přímočarou pilu , nakonec jsem přesný tvar dobrousil pásovou bruskou.

Zadní menší díl je geometricky jednodušší jedná se o lichoběžník o délce 46 cm a šířce 81 a 79,5 cm, proto i vyřezání bylo velmi jednoduché všechny řezy byly rovné kotoučovou pilou. Nakonec jsem na obou deskách zabrousil rohy do kulata. Při nasazování buďte opatrní podařilo se mi odřít barvu na některých trubkách proto pokud ještě nemáte kostru natřenou udělejte podlahu hned a napasujte ji ještě před natřením.

Podlaha je chycená ke kostře na pásovině která je navařená zespoda na spodních trubkách kostry, šrouby M6 x 30 mm celkem 8 kusů, šroubů si pořiďte rovnou víc budete je ještě potřebovat k uchycení pedálů a držáku napínacích pružinek pedálů.
Ještě plánuji vytmelit spáru mezi podlahou a kostrou montážním silikonem které se používá k tmelení karoserií a nástaveb automobilů a přívěsů. Pro přesný typ zatím ještě nejsem rozhodnutý, tmeleni musí stejně počkat až bude tepleji.

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 1, Známka: 1


Související články:
Pískování v domácích podmínkáchPískování v domácích podmínkách
NatíráníNatírání

Komentáře (4)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

podlahapodlaha
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
.... no faktem je, že ta překližka bude co do pohybu se týče asi lepší, takže to tmelení bych viděl jako řešení. Co použít silikonový tmel na zasklívání dřevěných oken, myslím že by měl stačit.

Posláno 22.01.2004 v 11:09

Re: podlahaRe: podlaha
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
foto )

Posláno 22.01.2004 v 11:12

Re: podlahaRe: podlaha
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
Skvela fotka...

Ja jsem si podlahu delal sam...

Doma jsme vyhazovali par starych drevenych soklu od nabytku...

Zadny tmel jsem nedaval. Jenom jsem ji natrel venkovni barvou na drevo...

Posláno 22.01.2004 v 11:15

podlahapodlaha
Zdeněk & Rudolf
chválím, pěkná práce. Musím se přiznat, že já jsem si podlahu nechal udělat (švagr je stolař a z palubky to měl za půl hoďky vyřezané a sklepané dohromady. Taky jsem váhal s tou překližkou. šablonu jsem dělal z kartonu a novinového papíru, obkreslil a vystříhal jsem to nahrubo. Palubka se tedy musela "dopižlat" na místě do výsledného tvaru. Jelikož kostra během let, i mírným násilím, pracovala, nebyly rozměry na levé i pravé straně stejné .

Nejsem si jist tím tmelením. Je sice pravda, že se dovnitř netěsností může prášit, ale udělal jsem to s menšími rezervami na každé straně, aby to "luftovalo". Dřevo pracuje a nevěřím, že tmel zůstane zachován a pnutím se nepustí od jedné ze stran. Aspoň nereznou trubky.

Posláno 22.01.2004 v 11:03


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

139XII. Film Fest Velor...
134Jarní Boskovice č 26...
105MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
78Převodovky ve Velore...
67Maďarsko 2010 aneb s...
66Zapalování a seřizov...
59Vrchní, prchní! Velo...
56XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...
56III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
56Kampaň - stop zbyteč...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama