Perfektná renovácia - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Perfektná renovácia

autor: velorexmaniak10. 2. 2005Zajímavostikomentářů: 6přečteno: 13812 xfoto: 3známka: -

Naleštěné to je,tento stroj toho asi moc nenajel...
Naleštěné to je,tento stroj toho asi moc nenajel...


Při pročítání inzerce mé oči spočinuly na nabídce od jakéhosi slovenského majitele, ve které se nabízí tříkolka po "perfektej renovácii pre náročných". S pánem jsem se elektronicky spojil a požádal jsem ho o informaci o ohledně ceny, co že to znamená ona "vyšší cena" a chtěl jsem nějakou fotografii. Dozvěděl jsem se, že nabízená cena činí 5000 euro a poslal mi fotku s pohledem na motor, s tím, že další by eventuálně nafotil. Nedokázal jsem se ubránit následující odpovědi, ve které reaguji na zaslaný snímek:

Dobrý den, děkuji za fotografie. Já myslel, že Velorex je v originálním stavu. Jen z této fotky je vidět, že rám není ve správné barvě, na karburátoru je špatné sání - je z Jawy 250, aby motor šel jak má musí tam být to plastové sání s papírovým filtrem, tohle musí jet hrozně.Originální palivová trubka je nahrazena hadicí, bowden sytiče má ke karburátoru přicházet levým prahem a zleva je spolu s lankem plynu v bowdenu uchycen v orig. držáčku, po kterém vám zbyla jen dírka v plechu chlazení. V rámci kompletní úplné renovace jak to nazýváte, se mění běžně dostupné futra a čepy - na zadní kyvné vidlici to vypadá, že tam zůstaly stará futra (maznička tam svítí novotou to se musí nechat), vedení elektriky na boku po trubce je naprosto špatně a navíc tam vidím nějaké navařené plechy nebo co to je navíc. Jestli takhle vypadá hadrák i jinde než v motoru, tak ke špičkové originální renovaci to má dost daleko. Věřím, že nějakého blázna v Německu na tu cenu časem ulovíte, ale 5000 E cena přinejmenším odvážná.Pravověrného velorexáře teto kousek vůbec nezaujme.

Prosím nezlobte se na mě za to co jsem napsal, nemohl jsem si pomoct.

Velorexu zdar Tomáš Jaroň


S celou záležitostí jsem se svěřil kolegovi Vlastíkovi, kterého to natolik zaujalo, že mě přesvědčil vše zveřejnit. Zajímalo nás, jak hadrák vypadá celkově, chtělo to další fotky. Bylo mi jasné, že já už od pána nic pěkného mailem neobdržím, a tak to pořešil Vlasta: vymyslel pěknou pohádku o strejdovi ze Švýcar, který má vážný zájem a že by rád viděl další snímky. Pán samozřejmě poslal další fotku a konečně třetí snímek jsem náhodou objevil v inzerci na www.veteran.cz. Z fotografie je patrná nesprávná palubní deska a to jak uchytil v oblouku zadní bok jsem taky ještě neviděl. Zbytek uchycení raději skrývají okna... Co říci závěrem? Stroj mě nijak zvláštně nezaujal, "perfektná renovácia pre náročných do originálneho stavu" to dle mého názoru není. Věřím, že touto "jedovatou" slinou alespoň trošku rozvířím okurkovou sezónu nás velorexářů (prostor v komentářích dole je tu pro nás), ale prodej nijak nezkomplikuji, jelikož kupec za 5000E se nachází v jiných "vodách". Přeji pánovi, ať stroj zpeněží dle svých představ, rozhodně proti jemu samotntému nic nemám, nechám na kolezích a čtenářích, ať si udělají vlastní úsudek. Myslím, že nikdo z našeho okruhu tento velorex kupovat nebude.


Chybí vzpěra ve střešní konstrukci, palubní deska je vyrobena z neoriginálního materiálu.
Chybí vzpěra ve střešní konstrukci, palubní deska je vyrobena z neoriginálního materiálu.


Absence nápisu Velorex na předu vozítka.
Absence nápisu Velorex na předu vozítka.


Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Komentáře (6)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

Objevil se na EbayObjevil se na Ebay
AUTOR ČLÁNKŮMila_307256476668
tak se tento kousek objevil na Ebay za cca stejnou cenu jko byl nabizen zde. Je tam i vice fotografii viz:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=18309&item=4558451468&rd=1

Posláno 1.07.2005 v 10:18

Re: Objevil se na EbayRe: Objevil se na Ebay
REGISTROVANÝ UŽIVATELJakub
Chudák ten kdo si ho koupí.Až to hodí někde přez budku,tak ho ta baterka položená na prknech utluče...

Posláno 12.07.2005 v 16:34

FujFuj
AUTOR ČLÁNKŮMeloun
Tady je ještě jedna fotka tohoto stroje. Mě je asi nejvíce líto toho, že tento stroj mohl být za skoro stejného úsilí a stejných peněz dán do originálního stavu. No, ale i tohle je jistá cesta.
Vlasta by mohl udělat rubriku "Zrůdné stroje" za ještě zrůdnější peníze....hned bych přidal pár fotek 350 po renovaci, za kterou chce majitel 90 000 a v porovnání s 350 Tomáše Kostíka za 85 000 to je silná káva... a ke všemu majitel byl zaměstnanec Solnice...asi si zvykl na Solnickou atmosféru (dáme do velorexe čeho je zrovna dost)

Posláno 13.02.2005 v 20:19

Re: FujRe: Fuj
AUTOR ČLÁNKŮMeloun
Mě to na první pokus nikdy nejde

Posláno 13.02.2005 v 20:20

na to se neda nereagovatna to se neda nereagovat
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
no kazdyho vec, ale povazuji se za srdcare, takze takove veci mi zvedaji adrenalin a o to vic, ze ten hadrak je zase vydavanej za neco co nejni a ze neni renovovan tak, jak ma. Teda kdyby si to nekdo delal pro sebe a pak s nim jezdil, jako treba ja, tak at to ma jak chce, taky nemam vse origos, ale delat to na kseft a jeste to zmastit, to me neskutecne se.... . A o prodeji do ciziny ani nemluve, to tu ani nebudu psat, hodne lidi vi jakej mam na to nazor.... Skoda, nejakej klucina na Slovensku mohl s hadrakem uzit mnoho peknych chvil, takhle je to v pr....... . Je ja jsem se nastval

Posláno 10.02.2005 v 09:06

Re: na to se neda nereagovatRe: na to se neda nereagovat
AUTOR ČLÁNKŮraticate324671481Osobní WWW stránkawww.hydrant-rock.com
nechci nikoho soudit, ale tento pán co stroj prodává bude asi jeden z těch, které tak často a "rádi" vídáváme na burzách (o těch už toho tady taky hodně padlo) prostě překupníčci, ale chtít 5000 Euro za je trochu moc, když si vezmu, že za tuto cenu jsem schopen si zrenovovat 3 stroje z úplnýho šrotu, až po naleštěný krasavce, cizinci jsou sice blázni, ale myslím že 5000 za to nikdo nedá, ůspěch by to mělo tak kolem 2500, možná i 3000 euro, to je můj názor na tuto věc

Posláno 10.02.2005 v 10:32


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

139XII. Film Fest Velor...
134Jarní Boskovice č 26...
105MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
78Převodovky ve Velore...
67Maďarsko 2010 aneb s...
66Zapalování a seřizov...
59Vrchní, prchní! Velo...
56XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...
56III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
56Kampaň - stop zbyteč...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama