Předvánoční setkání U Dvou Koček - aktualizováno - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Předvánoční setkání U Dvou Koček - aktualizováno

autor: Vlasta13. 12. 2006Infokomentářů: 17přečteno: 43119 xfoto: 0známka: -ANKETA

Rezervace provedena

Kolegové, na základě ankety jsem provedl rezervaci v restauraci U Dvou Koček na 13. prosince 2006 od 18. hod.

Velmi prosím všechny aby dorazili co nejdříve, pokud možno hned v 18. hod. Byl nám rezervován salónek. Podmínkou rezervace byla večeře, a bylo by myslím pěkné, kdybychom povečeřeli společně. Pro představu - běžné jídlo stojí pod 100 Kč, což je myslím vzhledem k poloze podniku, pohodová cena.

Základní informace

Po delší přestávce bych rád zorganizoval další setkání spřátelených velorexářů U Dvou Koček.

Předvánoční čas je jako stvořený pro setkání. Můžeme sbilancovat uplynulou sezónu, probrat renovační a expediční plány na příští rok.

Setkání se opět uskuteční U Dvou Koček od 18. hod. V anketě se, prosím, vyjádřete který termín je pro vás nejvhodnější.


Nejvhodnější termín pro konání předvánočního setkání U Dvou Koček je podle mého:
Středa 6. prosince
Pátek 8. prosince
1
Středa 13. prosince
9
Pátek 15. prosince
1
Jiný termín (napište v komentáři)
 Celkem hlasů: 11
Anketa skončila: 30. 11. 2006, typ: pro všechny, autor: Vlasta

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Související články:
Setkání U Dvou Koček - aktualizovánoSetkání U Dvou Koček - aktualizováno
Druhé setkání spřátelených velorexářůDruhé setkání spřátelených velorexářů

Komentáře (17)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

depozitdepozit
REGISTROVANÝ UŽIVATELHavelka
Veškeré debaty o depozitu jsou dnes nanic. Protože je dnes možnost sezonního pojištění a nikdo se neptá na to, jak dlouho si ten stroj nechám pojistit, jestli na měsíc nebo týden v roce. Výhodou je to, že nemusíte odnášet značky do depozitu a smlouva o pojištění je pořád platná. Ovšem jen v tom období, co si zaplatíte. Sám jsem této možnosti využil. Toto pojištění dělá Česká podnikatelská pojišťovna

Posláno 22.12.2006 v 17:02

Re: depozitRe: depozit
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
tak nějak to robím ), ostatní pojišťovny na to kašlou, páč chtějí tahat z lidí peníze

Posláno 23.12.2006 v 11:23

pojištěnípojištění
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Tak jsem byl dneska na pojišťovně (ČSOB) a tam mi řekli, že mají jednoznačný pokyn z ústředí: buďto je vozidlo v depozitu nebo musí být pojištěno. Nic mezi tím. Jak to že to u té podnikatelské jde jinak? Je to jen benevolence pojišťovny nebo to zákon připouští? Dá se někde sehnat oficiální glejt jak je to ve skutečnosti - abych jim to mohl ukázat?

Posláno 3.01.2007 v 11:54

Re: pojištěníRe: pojištění
AUTOR ČLÁNKŮMila_307256476668
Panové a zeptám se vas kolik platite u CPP rocni sazbu povinneho ruceni, protoze podle sazebniku CPP, je za velorexe neco okolo 900 Kc.
Ale u CSOB jsem za velorexe letos platit cca 510 Kč. To ani nema cenu vyrizovat nejake sezonni pojisteni, navic kdyz je letosni zima tak tepla ze jsem se byl projet i na novy rok, to bych furt behal do pojistovny a aktivoval a deaktivoval ruceni .

Posláno 3.01.2007 v 13:42

Re: pojištěníRe: pojištění
REGISTROVANÝ UŽIVATELlukfaOsobní WWW stránkajawagallery.net
uz jsem se potom taky shanel a je to opravdu tak. cpp poskytuje sezonni pojisteni, na webu to najdes v podminkach (pdf soubor) spociva to v tom, ze smlouva je na dobu neurcitou. pokud by si boural v nepojistene dobe, pojistovna to za tebe zaplati-musi! protoze mas pojisteni ale bude to po tobe vymahat.

Posláno 3.01.2007 v 20:20

Depozi a platné TPDepozi a platné TP
AUTOR ČLÁNKŮHonzaBK
Tak jak píše Zděnek to není!
majitelem vozidla je nový majitel, na kterého je vozidlo odhlášeno. Jiná věc je jak se to dělá (obchází zákony) při přepisu, když to nyvý majitel nepřihlásí na sebe. Pak je možnost jít za původním majitelem, aby zrušil přehlášku, která nebyla dokončena a odhlásil to znovu na nového majitele tak jak je to potřeba. Je to ale porušení zákona. Ale dělá se to proto, že je to jednodušší než přepisovat přes několik lidí, tak jak tzo mělo být. Zdenku uvědom si, že to čestné prohlášení co prodávající napsal ti napsal zcela lživé!! yTo ti jen pomohl to zlegalizovat. Vlastním vozidla je nový vlastník, podle všech zákonů platných v ČR.
jedna taková ověřená rada. Pokud si chci nechat auto bez papírů a nechci trvale odhlásit, tak si vymyslím kupní smlouvu na neexistující osobu, třeba do Prahy, jdu na dopravku a vozidlo na něj přehlásím. (nikdo nchce OP ani RČ - neověřuje se to). A pak mě doma zbyde auto i TP, moje to dle registru již není, ale kdykoliv můžu zase tu odhlášku zrušit a cokoliv s tím udělat. Prostě auto jakoby prodám vymyšlenému člověku. Je to zcela ověřená informace, která už se využívá!!! Při prodeji vozidla se nemusí kupující prodávajícímu legitimovat, takže může nadiktovat jakékoli jméno a adresu.
A k pokutování vozidel která nemají technickou? To snad ani není možné, taková databáze v ČR snad ani neexistuje. Mám dojem, že STK nezasílájí na dopravky seznamy a nezadává se to do počítače. Proto že dopravka nemá tyto informace, proto při každém úkonu musíš předložit že máš auto pojištěno a že má platnou technickou. Takže to hrozí do budoucna ještě míň než propojení databází pojiš´toven a dopravky.

Posláno 20.12.2006 v 07:30

Re: Depozi a platné TPRe: Depozi a platné TP
REGISTROVANÝ UŽIVATELGeorg
U vás jsou asi hodně benevolentní. Já jsem u nás (Přelouč) přehlašoval nedávno auto na nového majitele a omylem jsem spletl číslici v jeho rodném čísle. Nechtěli to udělat (dle počítače neexistuje), musel jsem to opravit. Takže u nás to ověřují (dle RČ). Navíc u nás při změně majitele vyžadují k převodu předložit kupní smlouvu v písemné podobě (což je sice nesmysl podle Občanského Zákoníku, ale u nás to chtějí). Takže bych nikomu neradil zkoušet falešné kupní smlouvy ani plné moci, dokud si nezjistí jak to chodí u nich na registru vozidel.

Posláno 21.12.2006 v 07:20

Depozit na rokDepozit na rok
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Mám problém - byl jsem na dopravním inspektorátu a tam mi jeden známej řekl, že od července 2006 platí zákon, že depozit je už zase pouze na rok a po roku se může ještě na půl roku prodloužit. Ale já tam mám několik strojů co jsou jen kostry - co teď? Od července 2007 prý budu dostávat pokutu, že jsem si to z depozitu nevyzvedl. Je snad jakási šance mít veteránské značky a přitom techničák klasický taky. Ale co dělat, když mám kostru? Je jedinou cestou úplatek na technické? Uffff ... poradíte mi někdo?

Posláno 15.12.2006 v 20:37

Re: Depozit na rokRe: Depozit na rok
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
mám takový pocit, že na tento fakt jsem tu už před nějakým časem upozorňoval, a bylo mi to vymlouváno. Přitom mé informace pocházeli ze školení pracovníků z evidence vozidel v Třebíči....

Tehdy mi říkal, že dvojí registrace (veterán i běžná registrace, není možná.... nu vůbec nevím, jak na to, jedině zkusit vzít a druhý den dát znovu, pokud nemusí být evidenční kontrola, ale je to hrozný bordel (((((, nutí tim lidi podvádět, místo aby vyšli renovacím vstříc. Oni se tím prostě snaží a) pročistit registr vozidel, kde je strašně starých vozidel, a b) vyhnat staré auta a motorky obecně ze silnic. do háje s nima!!!

Posláno 15.12.2006 v 20:51

Re: Depozit na rokRe: Depozit na rok
REGISTROVANÝ UŽIVATELJiří
Cirka před 2 měsíci jsem koupil ČZ 250 a bývalí majitel dal papíry do depozita takže on na mě pouze papíry odhlásil ,ale já jsem je ještě nepřihlásil a měl jsem ten samý strach jako Vy. Tak jsem byl círka před 14 dny v depozitu a s TP vruce a ptal jsem se co jstím ,na ten problém co po roce.
Byl tam velice ochotný úředník a ten mi řek .Že papíry uložené v depozitu DO 1.6. 2006 jsou vdepozitu stále neomezené a ty co jsou po tomto datumu tak jsou pouze na rok.
A zatím jiný zákon .nevyšelzákonhttp://www.velorexy.cz/images/smajlici/smajlik_022.gif
Klepnutím vložite smajlíka do vzkazu nevyšel http://www.velorexy.cz/images/smajlici/smajlik_039.gif
Klepnutím vložite smajlíka do vzkazu

Posláno 17.12.2006 v 13:24

Re: Depozit na rokRe: Depozit na rok
AUTOR ČLÁNKŮHonzaBK
Takže dle mých informací:
Potvrzuji, že depozit, který byl dán do 1.6.2006 je na dobu neurčitou. Depozit od 1.6.2006 je na rok a pak ještě to prodloužení na půl roku a pak ti auto vyřadí. V dnešní době, ale jde kdykoliv vyřazené auto znovu zaregistrovat (nelze to u vozidel vyřazených podle starého zákona). Nebo je třetí možnost to přepsat na příbuzného, který to nepřihlásí a je to v tzv. polopřevodu. Takhle mám několik TP k autům a motocyklům, které neexistují již několik let. Bývalý majitel to odhlásil na mě a já to nepřihlásil. Takto mám i velorexe a feliciu apod. Jinak nikdo něřeší co s tím bude prakticky, jak ten rok budou hlídat, jak tě budou vyzývat apod. Ale asi tam nebude žádná pokuta dle mých informací.

Posláno 18.12.2006 v 07:23

Re: Depozit na rokRe: Depozit na rok
REGISTROVANÝ UŽIVATELlukfaOsobní WWW stránkajawagallery.net
Honzo, je ti doufam jasne ze byt ot mas v poloprevodu vozidlo musi byt bud v depozitu nebo za nej platit pojisteni. Jinak riskujes pokutu... poloprevod neznamena ze to neni nici, je to toho na koho je to prevedeno.

Posláno 18.12.2006 v 20:12

Re: Depozit na rokRe: Depozit na rok
AUTOR ČLÁNKŮHonzaBK
Podle zákona musí být pojištěno auto, které majitel provozuje na pozemních komunikacích. Pokud není vozidlo registrováno, nemůžu jej provozovat. Pokud mám informace, tak stačí čestné prohlášení že auto není provozováno. Navíc neexistuje žádná databáze vozidel, která jsou a která nejsou pojištěna (to vím na 100%!!).

Posláno 19.12.2006 v 07:48

Re: Depozit na rokRe: Depozit na rok
AUTOR ČLÁNKŮMila_307256476668
A právě proto nechapu proč všichni ukládáte vozidla do depozitu, můžu mít přece vozidlo přihlášeno na sebe ale pokud jej neprovozuju na pozemních komunikacích a je odstavené na soukromém pozemku tak za něj nemusím platit povinné ručení. Nestojí mně to ročně ani korunu, a nemusím řešit problém s depozitem.

Posláno 19.12.2006 v 08:41

Re: Depozit na rokRe: Depozit na rok
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
no, mám pocit, že to bohužel nejde. Je-li vozidlo registrováno a nejsou li značky v depozitu, je povinnost zákonné pojištění platit. Co ale praktikuji já, a má to údajně ČPP potvrzeno z MF, sezonní dlouhodobá pojistka, čiže mám třeba vrak motorky, s TP, pojištěno od 1 do 31.5. s tím, že po roce mi přijde další složenka.... a vozidlo nefiguruje nikde jako nepojištěné.... a samože mimo tento termín s ním nesmím na komunikaci.

Jsem zvědav, až se rozhodnou pokutovat registrovaná vozidla, která nemají platnou TP...... to bude mazec, a myslím že ta doba přijde, chtějí vyčistit registr vozidel............

Posláno 19.12.2006 v 12:30

Re: Depozit na rokRe: Depozit na rok
REGISTROVANÝ UŽIVATELlukfaOsobní WWW stránkajawagallery.net
to se mylis, ostatne ver nebo never, ale je to tak. databaze samozrejem existuje or roku 2000 lze zjstit kdy jake vozidlo u ktere pojistovny bylo pojisteno. najdes u ČKP. proto ten depozit je. stava se cim dal tim vic nehod kdy prave vozidlo bez pojisteni boura.

Posláno 20.12.2006 v 17:49

Re: Depozit na rokRe: Depozit na rok
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
nevím, zda to nejni opačně, v databázi vozidel je to stále toho, kdo to převádí........ a tudíž kdybych byl tím, kdo odhlašuje, nevím, zda bych se nebál, že mne mohou nakonec pokutovat za zrušení pojistky.........

říkám to proto, že já jsem koupil před léty stroj, který byl pak ve trojích rukou, než jsem to koupil. Osoba, na kterou byl převáděný, to neprovedla...... sepsal jsem s odlašujícím v TP prohlášení, že k převodu nedošlo, za 10Kč to vrátili na něj znovu, a on to pak převedl na mne............ nikdo nic dál nemusel dokazovat, a osoba zapsaná v tp jako původní nabyvatel, byla taky mimo hru..

Posláno 19.12.2006 v 12:35


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

129Jarní Boskovice č 26...
110POTKALI SE U KOLÍNA
87MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
69Zapalování a seřizov...
68Převodovky ve Velore...
55Vrchní, prchní! Velo...
53Kampaň - stop zbyteč...
48Maďarsko 2010 aneb s...
46III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
43Přívěsný vozík Velor...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama