Velorex jak je a jak bylo - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Velorex jak je a jak bylo

autor: Beton18. 10. 2005Infokomentářů: 31přečteno: 12770 xfoto: 0známka: -

Už více jak rok se spřádají data k chystané knize věnované našim vozítkum ať jsou na třech nebo čtyřech kolech. Přiblížila se uzávěrka této knihy. Tak chci poslední opozdilce informovat jak se vše k dnešnímu datu má. Uzávěrka knihy je stanovena k 31.12.2005. Musím ovšem zdůraznit, že data vámy dodané dříve než k tomu to datu se nám lépe zpracovavají jelikož ač se na to připravujem jak nejlépe mužem tak věříme tomu ,že se najde mnoho opozdilcu co to nechají na poslední chvíli. Nehledě na to že focení v zimně není zrovna nejvhodnější. Uzávěrka knihy je stanovena k datu 31.12.2005 proto aby se podarilo udělat návrh knihy k Boskovickém srazu roku 2006 tam bude k nahlédnutí jeden výtisk k posledním korekcím od přítomných - aby to šlo do tiskárny s minimem chyb,aby se předešlo případným nesrovnalostem. Tiskárně to nebude dlouho trvat, aby kniha vyšla. Kniha by mela vyjít koncem kvetna 2006. Předplatné knihy je 850 korun českých. Nebude-li to životně nutné tak pro předplatitele tato cena 850 korun českých zůstane. Kdo si ji chce koupit až po vydání, nechť počítá s cenou cca 1300,- nebo možná i trošku víc. Kolik to opravdu bude se nedá k dnešnímu datu přesně určit.

Z finančních důvodů (a asi i z praktických) bude mít každý Velorex 1/6 stránky A4, kde bude mít dvě fotky a pár dat (dle dotazníku). Kniha bude mít jenom v části "Album dochovaných strojů" přibližně 100 barevných stran + historie, životopisy zajímavých lidí, vtipy, pohlednice, pokud možno veškeré historické fotky, ukázky prototypů co vznikaly ve vývojové dílně, konstrukční rozdíly od prototypů prvních tříkolek až po poslední čtyřkolky, poradna, el.schemata, mazací plánky atd. - snažíme se aby ta kniha obsahovala prostě všechno co k Velorexu existuje. Přiložený formulář je většině lidiček tohoto webu znám ,ale ne každý k internetu má takovej přístup jako já. Tak vás tímto žádam o pomoc informujte své velorex kamarády o této knize aby měla co nejvíce strojů. Je to pravděpodobně jediné vydání, které se asi nebude doplňovat . Tak pokud chcete svého velouše zvěčnit na jejich stranách máte šanci . Data co jste posílali na adresu betoneček@seznam.cz jsou roztříděna a odeslána k dalšímu zpracování Předplatné 850 korun českých posílejte na adresu : Ivo Fajman 9. května 23 67801 BLANSKO bližší informace na telefon +420723273105 nebo na email velorex@email.cz.


Dotaznik.doc


Frageboden.doc


Questionary.doc


Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Související články:
Kniha o velorexuKniha o velorexu
Anketa k připravované knize o velorexuAnketa k připravované knize o velorexu

Komentáře (31)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

knihakniha
AUTOR ČLÁNKŮMe2dd
No nazdar!!!! Absolutně nechápu co se to s Vámi děje. Začíná to být na ostří nože a jemně se vytrácí to co nás spojilo a to je kamarádství, někdo kdysi přišel s nápadem udělat knihu a chce se o realizaci podělit a vy na něj takhle, už jste si někdy koupili knížku v knihkupectví a pak volali na vydavatele že je to všechno blbě? Nechte se překvapit a věřte, že samotní tvůrci včetně Betona (má snad prsty úplně všude, jinak by to nebyl Beton aby se nemohl chlubit, že? :019 mají veliký zájem na tom aby jejich 2 letá práce nevyšla nazdař Bůh a aby ta kniha byla co kčemu. Peníze jsem dal taky aniž jsem věděl, že se to podaří. Máte všichni plnou hubu keců, ale bohužel Vám dnes nikdo nic zadarmo nedá (kromě KAMARÁDŮ) a pokud Eifel píše že mu již teď chybí 200.000,- Kč na to aby tam byli alespoň malé fotky, tak sežeňte prachy a budou velké fotky, mám velice hodně publikací o automobilismu, tvořené profesionálně a ani tam mi malé fotky nevadí. A poslední, doufám, že Ti z Vás co pořád jen držkují si tu knihu nekoupí... ono tahat někam knihu velikosti Kroniky Země není žádná pr... Eifeli a celý týme nenechte se odradit, držím palce a myslím, že je nás většina.

Posláno 21.10.2005 v 22:05

Re: knihaRe: kniha
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
Zdar lidi, o co méně mám času sledovat veškeré dění zde, oto více se někdy divím. Nějaký krátký čas jsem se zůčasnil příprav knihy a nemohu říci, že by byl Ivoš nějak příliš atakován náměty a pomocnou rukou většího počtu velorexářů. Také, když jsem z časových důvodů tento tým opouštěl, nebylo zdvižených rukou, které by se hlásili o zájem pomoci. Věřte, že Ivoš a spol to nemají lehké a toto musí člověka zamrzet, co tu čtu. Nehádejte se, věřte, že kdyby to šlo, udělal by Ivoš a rozdal všem knihu, kterou by jste neunesli.
Obávám se, že nikdo z Vás nemá potuchy, kolik, podle mých dřívějších sondáží, když jsme chtěli udělat kopii knihy pro pana Stránského pro zůčastněné velorexáře, měly stát "pouze" přípravné - litografické - práce. Tehdy sice k našemu potěšení narůstal počet zájemců o vstup do knihy, ale k tomu geometrickou řadou narůstala výše nákladů na tisk, a to ještě nebyly ani úvahy o vydání celé knihy o velorexech v tomto dnešním rozsahu. Již tehdy se jednalo o desetitisícové položky za přípravy tisku, osvit. Kolik to může činit dnes, nedokážu vůbec posoudit. A věřte, že takovou knihu si nekoupí tisíce lidí, velorexy, ač bych si to přál, patří , nelhejme si, do úzkého profilu zájmu. Taky jsem byl pro vydavatelství, ale je nutno se držet při zemi.

Byly zde upoutávky, že kdo může, ať pomůže, radou či přidáním ruky k dílu, tak teď prosím nejděte proti sobě!!

Celý tým zdravím a přeji hodně sil

A všem nekonečně tolerance.

Posláno 24.10.2005 v 16:33

Pojďme na to odjinudPojďme na to odjinud
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
Je mi jasné, že se počítá s malým nákladem. Vrtá mi hlavou, jestli by se nedalo náklad knihy nějak zvýšil. Např teoretický fyzik Stephen Hawking napsal naprostý bestseller Stručná historie času...což je vědecké dílo, které je ale napsáno populární formou. Klíčem bylo, že se to prodávalo všude - knihkupectví, letiště...atd...Výsledkem tedy bylo, že se jí prodalo a stále prodává obrovské množství...přičemž veškeré vědecké práce na podobné téma byly do té doby kupovány jenom hrstkou lidí z oboru.

Když bude kniha opravdu dobrá, já osobně vůbec nebudu řešit, jestli stojí 500, 1000 nebo 2000 Kč.

Velmi mě ale překvapuje postup, jaký Ivoš zvolil. Chce celé tisknutí knihy hradit z svého...a pak se patrně o distribuci také starat sám...

Podle mého by si měl dát tu práci, aby oběhnul nejméně 30 nakladatelství, řekl jim o svém záměru, předložil obsah knihy a ukázky některých kapitol. Kdyby se toho některé nakladatelství ujalo, zafinancovalo by tisk a postaralo by se o distribuci. Je velmi pravděpodobné, že kdyby se kniha o velorexech objevila na pultech, a také například na velkých internetových knihkupectvích, koupilo by si jí spoustu lidí ze zvědavosti.

Při současném způsobu distribuce se o knize dozvědí jenom lidí, kteří sledují web velorexy.cz, odebírají VelorexKurýr nebo z doslechu...

Věřím, že solidní nakladatelství by dovedlo prodat nejméně 10x více knih než vámi zvolenou cestou.

Ivo moc dík za odpověď.

Velorexům zdar

Posláno 23.10.2005 v 08:48

Pojďme na to odjinudPojďme na to odjinud
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Souhlasím. Jen na jednu drobnost: mám knihu připravit, dva roky shánět materiály, věnovat jí veškerý volný čas (narozdíl od jiných) a teď mi ještě - abych se náhodou nenudil - dáváš za úkol oběhnout 30 nakladatelství? V týmu jsme asi 10 nakldatelství již cca před rokem kontaktovali - chápu, že by to měl někdo obejít osobně, ukázat ukázku (mám k dispozici - kdykoli komukoli zapůjčím) a domluvit ideální cenu. Vlastíku, opravdu i toto chceš po mě?

Posláno 23.10.2005 v 18:57

Pojďme na to odjinudPojďme na to odjinud
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Myslíš si, že mám v bytě 2+1 mít 400 knih a čekat na kupce? Myslíš si, že kdyby mi někdo pomohl s financováním že bych to chtěl platit ze svého? Myslíš si, že mám tolik volného času a peněz, že mám čas obcházet 30 nakladatelství? Víš co - napiš mi, co bych ještě podle Tebe měl pro knihu udělat já, když ostatní toho dělají tolik. Předem dík za odpověď.

Posláno 23.10.2005 v 19:04

Re: Pojďme na to odjinudRe: Pojďme na to odjinud
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
Ivo dík za odpověď.

Už mám ve všem jasno a tímto ukončuji své komentáře ke knize.

Posláno 23.10.2005 v 19:44

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍDŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
BETON není v týmu který maká na knize, je pouze (výborný) ministr propagace. Veškeré dotazy ohledně knihy směřujte prosím na Eiffela - velorex@email.cz . Betonkovi jsme sice maximum informací poskytli, ale nikdo není dokonalý a pokud se každý měsíc neúčastní setkání kolem knihy, prostě všechno vědět nemůže. To jen pro pořádek.

Posláno 22.10.2005 v 15:04

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍDŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Bonus ke knize (DVD atd.) bude jen pro předplatitele a to proto, že posláním peněz dřív než kniha vyjde nám pomůžou sehnat finance na její vydání. Myslím si že je to férové - navíc jsem již řekl, že pokud by náhodou kniha nebyla, finance vrátím. Máte mé slovo. A ostatní si potom připlatí o cca 500 Kč víc - budou tak sponzorovat předplatitele, protože to vydání přijde asi na víc než 850,- Kč na kus.

Posláno 22.10.2005 v 15:30

Velikost fotografieVelikost fotografie
AUTOR ČLÁNKŮMila_307256476668
Tak jsem si s radostí přečetl že se příprava knihy blíží do finále.
Jenom mě trochu zarazil počet strojů na jedné stránce, píše se že každý stroj bude mít 1/6 formátu A4 kde budou 2 fotografie a nějaký text. To ale znamená že velikost každé fotky bude jenom cca 3x5 cm a to je hrozně málo to na každé fotce bude vidět jen prostě nějaký velorex jeden stejný jako druhý. Myslím si že to kompletně degraduje to nemalé vynaložoné úsilí k získávání všech informací do knihy a práci všech okolo knihy. Když už se má ta kapitola jmenovat "Album dochovaných strojů" tak ať je tam alespoň něco vidět.
Pro názornost jsem si zmenšil jednu fotografii do formátu v jakém bude v knize tak se podívejte jak je malá.
Ještě si asi hodně rozmyslím objednání knihy.

Posláno 20.10.2005 v 13:42

fotografie - knihafotografie - kniha
AUTOR ČLÁNKŮHonza
Míla to napsal víceméně i za mně. Velorexům by slušelo mít každý svoji stranu, nebo aspoň půlstranu. Nevím však, nakolik by to zvedlo cenu knihy. Osobně dávám přednost internetu, než tisku.

Posláno 20.10.2005 v 13:52

Re: fotografie - knihaRe: fotografie - kniha
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
To je bohužel naprosto nereálné, to by zvýšilo cenu i objem knihy na neufinancovatelnou částku. Myslím si, že i takto to bude hezké, navíc je to v podstatě příloha knihy, která bude určitě narvaná užitečnými údaji, poznatky a radami.

Posláno 20.10.2005 v 14:44

Re: fotografie - knihaRe: fotografie - kniha
AUTOR ČLÁNKŮMila_307256476668
Nezlob se na mě ale pokud chcete udělat unikátní jedinečnou knihu, ve které bude vše, jak už bylo několikrát prezentováno tak by měla být kvalita na prvním místě, až potom cena.
Nechceš snad tvrdit že už ted bude seznam dochovaných strojů poloviny knihy ?
Podle popisu to odhaduji na 100 stran, takže pokud by jste u každého stroje zobrazili jenom jednu fotografii, to by se na stránku vešli tři stroje a velikost fotky by už nebyla tak kritická. Bylo by to 200 stran
Doufam že všech dalších informací je také minimálně 200 stran aby to vůbec stálo za to.

V opacném případě by bylo lepší vydat knihu jenom s historii popisem jednotlivých modelů a údržbou, stala by do 300 Kc a seznam dochovaných strojů vydat samostatně jako nějakou brožuru.

Posláno 20.10.2005 v 17:31

Re: fotografie - knihaRe: fotografie - kniha
AUTOR ČLÁNKŮraticate324671481Osobní WWW stránkawww.hydrant-rock.com
Plně souhlasím s mílou, proč vůbec dělat nějakou knihu, kde nebude ani poznat o jaký jde stroj. Myslím si, že taková kniha o velorexech jakou jsem si myslel, že bude, to je, velký fotky, popisy strojů ... by stála určitě za to si i připlatit, při cenách dnešních běžných knížek, je jasné že by to byla slušná sumička, ale zase taková kniha o velorexech se nekupuje každý den, ale jednou za 50 let třeba, tak ať to má radši slušnou úroveň když už kolem toho jede taková kampaň, podle mě udělat něco takového jako se plánuje, je i znehodnocení práce lidí, kteří se kolem toho starají, to je můj názor, já osobně si připlatím

Posláno 20.10.2005 v 18:54

fotografie - knihafotografie - kniha
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Co vám mám na to napsat? Když započítám přípravu i Alba pro Stránského, je to víc než dva roky. Já jsem ochoten pro to něco udělat a když jsem požádal Mílu o spolupráci, v podstatě řekl ženemá čas. Náklad knihy v současném podobě (to je ta 1/6 A4 pro jeden Velorex) je cca 300 tisíc i se slevou od Milana co má tiskárnu. K dnešnímu dni jsem na tu knihu získal cca 100tisíc. Chcete-li dát Velorexům 1/3 A4 bude cena vydání minimálně o 100 tisíc větší, protože ty Velorexy chci za každou cenu barevně. Jsem v situaci, kdy mi na vydání knihy - kterou opovrhujete - chybí 200 tisíc. Kdo z vás mi pomůže sehnat těch 350tisíc abychom mohli dát Velorexům 1/3 A4 ?
Ne, nechci nikoho napadat, já opravdu chci aby kniha vyšla a bylo něco kompletního o Velorexu. Dávám tomu veškerý čas a stejně počítám s tím, že na mě kvůli tomu bude někdo nadávat. Už docela rezignuji, nevím jestli mám lidem kteří se do naší party nezapojí a nepomůžou co máme za problémy. Opravdu, ruku na srdce - potřebujeme pomoct zpracovat kompletně 4kolku. Kdo nám pomůže? Nechci to pro sebe, ale pro knihu ...
Na závěr co vyplynulo z diskuze kolem knihy: album pro Mojmíra je samozřejmě unikátní věc, ale aby se ta kniha dala opravdu se zájmem prohlížet, úplně stačí dvě fotky stroje na 1/6 stránky A4. Bylo řečeno, že by tam nemělo jít o velké detailní fotky (bude jich kolem 600!!), ale o ukázku toho, jakou má ten či onen Velorex barvu koženky, barvu blatníků, bedýnku vzadu atd. atd. - a opravdu to je i z těch malých fotek vidět. Kdyby těch strojů bylo např. 50, věřte mi že by měl každý stroj svou stránku nebo maximálně 2 stroje na straně. Zkuste se na to prosím podívat i z této stránky. Budu moc vděčný když mě aspoň trochu pochopíte.

Posláno 20.10.2005 v 21:59

Re: fotografie - knihaRe: fotografie - kniha
AUTOR ČLÁNKŮsmurf302286929
Nikdo ti tu netvrdi,ze ta kniha je nekvalitni,nebo ze ji opovrhuje...Stala hodne casu a usili a bude to opravdu skvost,ale jak rika Mila ty fotky jsou opravdu moc male.Kdyz uz jednou ta kniha vznika a ke kazdemu dotazniku jsou prilozeny fotky (verim ze vetsina velmi kvalitni) tak je obrovska skoda je takle zmensit a defakto znehodnotit...nikdo si to s lupou prohlizet nebude...a jestli ti de o barvu kozenky,nebo tak,tak muzes udelat par stranek s barvama a nejbeznejsima upravama (kufry atd.)...jinak se nabizim klidne na spolupraci ne ctyrkolce...mam a prave probiha komplet demontaz a renovace...muzu poskytnout fotky...

Posláno 20.10.2005 v 22:37

fotografie - knihafotografie - kniha
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Kluci, proč Vaši touhu po tom aby jste měli velké fotky v knize nutíte ostatním? Když tam budou fotky malé, bude to mnohem zajímavější a přehlednější - a pro předplatitele bude k dispozici DVD s kvalitníma fotkama + dalšíma věcma. Cena knihy tak bude nejnižší možná a přitom o kvalitní fotografie předplatitel nepřijde - tak proč Míla nabádá k tomu, že je lepší si předplatné rozmyslet? Proč když nám s ničím nepomohl vysvětluje, jak on má ty nejlepší myšlenky a pravdu v tom, že my to děláme špatně? Beru připomínky které tu knihu posunou kupředu a fakt nás ničí kritika věcí, nad kterýma jsme si už před dlouhou dobou lámali hlavu a vyřešili tak, aby se kniha vůbec konala. Nenapsal jsem to hloupě?

Posláno 20.10.2005 v 23:16

Re: fotografie - knihaRe: fotografie - kniha
AUTOR ČLÁNKŮMeloun
Já teda osobně Mílu naprosto chápu... Když jsem posílal peníze, tak mi bylo řečeno, že to bude album velorexů, potom, že to bude album velorex+trocha historie, a teď historie zaplavila album a pro každý stroj je jedna šestina to se mi z původního plánu zdá trošku vošajstlich...
Nechci nikoho urazit...

Posláno 21.10.2005 v 07:36

Re: fotografie - knihaRe: fotografie - kniha
AUTOR ČLÁNKŮMila_307256476668
Ja nikomu nic nenutim, nikomu netvrdim ze mam ja ty nejlepsi myslenky, napsal jsem jenom svuj nazor na velikost fotografii. A pokud spravne ctes tak jsem napsal ze: Ja si objednani knihy rozmyslim, nikoho k nicemu nenabadam.
Navic informace ze ke knize bude DVD kde budou vsechny fotky ve velke velikosti slysim ted uplne poprve, nikdo se nikde o tomto nezminuje.

S pomoci se 4-kolkou jsem Ti psal ze bohuzel nemuzu protoze uz od kvetna pracuju 8 hodin denne v praci a pak dalsi 4 hodiny na stavbe, domu jezdim pred pulnoci a vstavam rano v 6, od kvetna temer v kuse, bohuzel zajistit bydleni ma pro me letos vetsi prioritu nez kniha.

A kdyz se jeste vratim k Albumu pro Stranskeho, na ktere jsem prispel i financne, pred vydanim se psalo ze bude mozne zakoupit okopirovanou cernobilou verzi Alba, dodnes jsem ji nikde nevidel.

Posláno 21.10.2005 v 11:25

Re: fotografie - knihaRe: fotografie - kniha
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Čau Mílo, vezmu to postupně:
1) máš pravdu, nenapsal jsi "Knihu nekupujte" ale napsal jsi "Koupi si rozmyslím" - což je taková podprahová antireklama. Ale máš pravdu, máš na ni právo.
2) Myslíš si, že když má rodina žije z jedné výplaty a navíc mám postiženou dceru, že mám víc času než Ty? Přesto i ty chvilky vona knize věnuji. Chápu že třeba nemůžeš, čas má dneska málokdo, ale když snad chápeš že nemáme nikdo čas, neměl bys kritizovat, ale ptát se např.: Nebylo by lepší aby tam byly větší fotky? Bez zeptání jsi kritizoval - to snad uznáš.
3) Finance které jsi poslal na album pro Stránského, se na to Album použili. Nic o okopírované černobílé verzi jsem nikdy nikam nenapsal - chtěli jsme to album vydat knižně a bláhově si mysleli, že to půjde za 300,- Kč. Když se sešlo okolo 500 strojů tak jsme zjistili, že vydání takové bible by stálo statisíce. A tak začlo přemýšlení jak to udělat ... a výsledkem jsou malé fotky které jsou opravdu dostačující - ale to bys musel vidět (ne tak hrozně jak si ukázat tady v diskusi) a to, že to doplníme historií atd. Prosím, chápeš to?

Posláno 22.10.2005 v 15:23

fotografie - knihafotografie - kniha
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Chceš tím říct že pro nás je cena víc než kvalita? Co o nás víš že to tvrdíš? Třeba máš pravdu, asi jsi toho pro knihu udělal tolik, že to víš a tak dík za naši presentaci

Posláno 20.10.2005 v 23:21

DVD ke knizeDVD ke knize
AUTOR ČLÁNKŮMila_307256476668
Muzete tedy nekdo napsat co bude soucasti DVD ktere planujete ke knize ?
A bude to tedy soucast knihy ?
Budou tam jen fotografie nebo i texty a manualy a schemata ?

Pokud na tomto DVD budou fotografie vsech stroju z Albumu dochovanych stroju z knihy v puvodni velikosti tak to lehce meni situaci.

Posláno 21.10.2005 v 11:57

Re: DVD ke knizeRe: DVD ke knize
AUTOR ČLÁNKŮraticate324671481Osobní WWW stránkawww.hydrant-rock.com
S tím DVD dodavaným ke knize slyším taky úplně poprvé a to pro mě podstatně mění pohled na věc, pokud to bude jak jsem pochopil, tak bude historie, vývoj .... velorexe popsaná v knize a přehled fotek dochovalých velorexů, které pak budou na přiloženém dvd popsány podrobně i s fotkami, tak je to dobrý nápad, protože současné stroje se pořád mění, majitelé si je předělávají, tak by vždy stačilo jen rozšířit tuto digitální databázi(která se pořád vyvijí a bude vyvíjet) a historii (která je už neměnná) nechat v knižní podobně, pak na takový nápad říkám ANO, to o tom dvd jsem vážně nikde neslyšel, takže možná mé původní komentáře jsou poznamenány neznalostí a jsou v určitých oblastech zkresleny

Posláno 21.10.2005 v 15:57

Re: DVD ke knizeRe: DVD ke knize
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
Ač se zaobíram shromažďováním dat ke knize od května 2005 o nejakém DVD k ni přiolženém jsem se dozvěděl právě tady na webu a to me docela mrzi že až tady a to jsem byl jmenovan ministrem propagace a snažil jsem se vymamit od ivose vsechny dostupné informace abych mohl napsat co nejobjektivnější infočlánek k připravované knize a tato věc ohledně od května2005 mi byla zamlčena.
Berte to jako mou omluvu za nepřesný článek Martin alias Beton

Posláno 21.10.2005 v 19:30

Re: DVD ke knize oprava jsem trochu rozhozen touto informacíRe: DVD ke knize oprava jsem trochu rozhozen touto informací
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
Ač se zaobíram shromažďováním dat ke knize od května 2005 o nějakém DVD k ni přiolženém jsem se dozvěděl právě tady na webu a to me docela mrzi že až tady .A to jsem byl jmenovan ministrem propagace . Snažil jsem se vymamit od ivose vsechny dostupné informace abych mohl napsat co nejobjektivnější infočlánek k připravované knize a tato věc ohledně DVD mi byla zamlčena.
Berte to jako mou omluvu za nepřesný článek Martin alias Beton

Posláno 21.10.2005 v 19:34

DVD ke knizeDVD ke knize
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Pro pořádek: je toho kolem knihy tolik, že jsem na to prostě docela obyčejně zapomněl. To že bude CD nebo DVD jako bonus pro předplatitele bylo už BYLO NAPSÁNO v posledním VelorexKurýru a já to hodlal řešit až při finále knihy. Opravdu jsem na to zapomněl - mám toho fakt hodně. Snad je každému jasné, že pokud uděláme DVD dřív než knihu, už bude problém ji prodat a získat tak zpět finance do ní investované - DVD už si dnes doma přepálí každý školák. Tím bonusem ke knize chceme v podstatě poděkovat těm, co zaplacením část 850,- Kč podpoří její vydání.
P.S.: Me2de, netušíš jak jsi mi svým článkem vnitřně pomohl.

Posláno 22.10.2005 v 09:30

DVD ke knizeDVD ke knize
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Co bude na DVD? Ještě nevíme, měl by to být doplněk knihy a bonus pro předplatitele, dáme tam vše co se tam vejde - na jednu stranu chcete kvalitní fotky (cca 1MB x 2 x 600 fotek = 1,2 GB + kvalitně naskenované historické fotky tj cca 800 MB = 2 GB jen fotky!), do toho jsem tak chtěl dát video z pohřbu Františka z roku 1954 nebo sklíčka z firmy Moto Velo co se promítala v kině. Prostě podle toho co všechno se sežene - ale DVD není nafukovací! Takže teď nemohu říct co a jak tam bude, pro nás je teď přednější výroba knihy a DVD bude jen bonus - dá se to pochopit?

Posláno 22.10.2005 v 10:12

Re: DVD ke knize oprava jsem trochu rozhozen touto informacíRe: DVD ke knize oprava jsem trochu rozhozen touto informací
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Upřesnění: Beton nesbírá veškeré informace ke knize, ale pouze k její příloze (Album dochovaných strojů). Údaje o DVD jsem mu schválně nezamlčel, všichni kdo odebírají VelorexKurýr to ví už půl roku - jen jsem na to zapomněl.

Posláno 22.10.2005 v 10:17

KnihaKniha
REGISTROVANÝ UŽIVATELJirkaOsobní WWW stránkawww.motomagazin.cz
Já, ač vedu internetový magazín, jsem velikým příznivcem knih. Zejména proto, že kniha je hmotná věc a její trvanlivost je v podstatě věčná.
Pokud je součástí knihy i doprovodné DVd, tak nevidím důvod příliš se o jednotlivé Velorexy jednotlivých majitelů zajímat a tím ztrácet prostor pro kvalitní prezentaci původních dobových fotografií či nikdy nerenovovaných strojů.
Osobně v knize bychv knize nerad viděl i návody k opravám či údržbě. To je právě úkolem tohoto internetového magazínu.
Ivoši, držím palce a těším se...

Posláno 21.10.2005 v 10:14

Můj názorMůj názor
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
Když si představím knihu o velorexech, o kterou bych měl zájem, vidím publikaci, která obsahuje:

1. velmi podrobně zpracovanou historii
2. upozornění na odlišnosti s podrobným popisem
3. podrobné představení jednotlivých typů velorexů
4. velmi podrobně zpracována údržba velorexe

Nenapadá mě nic dalšího...vše ostatní (obrázky velorexů, reportáže ze srazů, podniknuté expedice, informace o kradených kusech) se dá pohodlně nalézt na internetu. Nemluvím teď pouze o tomto webu.

Všem, kteří se na vzniku knihy podílejí, držím palce ať se jim podaří vyprodukovat kvalitní, novými informacemi nabytou knihu.

Posláno 20.10.2005 v 14:31

Re: Můj názorRe: Můj názor
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Naprosto v těch bodech souhlasím s Vlastíkem. OK. Co se týče srazů, expedic, pohlednic atd. co se dá sehnat na webu máme prostě (mohu-li mluvit za tým knihy) tu myšlenku, že kniha je kniha, můžeš ji dát jako dárek, laici v ní najdou úplně vše o Velorexu (ne že něco budou muset hledat na netu), věříme že i když to třeba Vlastík nebude moct dělat a velorexy.cz za několik let zaniknou, bude to alespoň v knize. Knihu můžeš číst ve vlaku, na chatě, každý laik pozná co všechno pro nás znamená VELOREX. Chtěli bychom aby byla nadčasová a i za 50 či 100 let tady byla.
Já vím, namítneš jsou noteboky a za chvíli už bude všechno i v mobilu. A budeš mít pravdu. Přesto jsme takoví "brontosauři" kteří si myslí, že kniha bude vždycky kniha. To jen abych to vysvětlil, za Tvůj konstruktivní přístup s těma 4 bodama díky (to vše tam bude).

Posláno 20.10.2005 v 22:16

Finance knihyFinance knihy
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
O velkých problémech s ufinancováním současné zřejmě podle některých i nekvalitní knihy jsem napsal v té velké odpovědi Mílovi a Raticatemu. Přesto všechno nikomu knihu nenutím, jen mi jde o to aby to každý věděl a rozhodnutí je na každém. Napsal jsem i to, že pokud knihy nevyjde, peníze všem vrátím - a to platí. A pokud si to někdo třeba teď rozmyslí a bude těch 850,- Kč chtít vrátit, vrátím mu je. Máte mé slovo. Věřte mi prosím, že chci tou knihou vzdát hold Velorexu a chtěl bych pro ni co nejlepší - pokud mi své názory alespoň na můj e-mail nenapíšete, nebudu vědět jak na to a neuděláme to tak dobře jak bychom měli. A také prosím každý pochopte, že zrovna Tvůj názor nemusí být správný - přesto dám KAŽDOU připomínku týmu k diskusi. Díky za pochopení.

Posláno 20.10.2005 v 22:07


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

126Jarní Boskovice č 26...
117POTKALI SE U KOLÍNA
87MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
69Zapalování a seřizov...
67Převodovky ve Velore...
55Vrchní, prchní! Velo...
52Kampaň - stop zbyteč...
51Maďarsko 2010 aneb s...
47III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
42Přívěsný vozík Velor...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama