Velorexem do Francie - rozuzlení - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Velorexem do Francie - rozuzlení

autor: santer16. 9. 2004Expedicekomentářů: 12přečteno: 12651 xfoto: 0známka: -

Byla streda odpoledne 7/8(dopoledne jeste jdu do pneuservisu menit plast, zapominam sebou novou dusi, chlapik mne varuje ze stara prelezena vydrzi cca 1000km a praskne ale chci uz rychle vyrazit a tak trvam na montazi stare duse=>vysledek pozdeji). Po nekonecnych pripravach a 24hodinovem zpozdeni jsem nanosil vsechny veci pred barak na chodnik na plachtu a pak postupne velorex napechoval az po strechu, vcetne mista spolujezdce. Mezi zavazadly nechybel pocitac s monitorem a kolo(bylo treba sundat kola i vidlici). V cca 16.30 hodin ZAZEH a ostry START.

U Berouna se objevily kolem 80km/h podivny zvuky ktery zrejme dela vetrak, ale radsi jsem dolil u pumpy olej do prevodovky, veslo se ho tam skoro 0.5l. Cesta ubihala a se soumrakem jsem uz cerpal benzin kousek pred Rozvadovem, na celnici mavnul na fizla obcankou a dal me cekala pasaz z hranic do norimberku. Nevim o co jim tam jde ale silnice se tam podoba slalomu, pred Nor. konecne na normalni danici ale ke slovu se hlasi unava. Nasel jsem prihodne nocleziste v lesiku v rozumne vzdalenosti od dalnice(23.00). Rano stroj odmita poslusnost. Svicky suche=>strikam benzin do valcu a konecne dojde k zazehu smesi a muzeme se se strojem vydat na dalsi cestu (cca 8.00). Ukrajujeme nudne kilometry nemecke autobahn, vedeme si slusne, vetsinu kopcu davame za 4, i v kopcich u Kaiserslauternu drzime krok s cisternou s benzinem, jedno auto v kopci dokonce predjizdim. Na cerpadle zjistuju ze mi chybi platebni karta, volaji na minulou pumpu, prej ji tam nasli, dokonce mi z ni odecetli za benzin na ty dalsi pumpe a poslali do skly ve francii. Zbyvalo mi asi 70eur. Pak z tahlych kopcu davam neutral. Najednou ale to chciplo a nechtelo chytit (na starter). Radsi jsem to nemucil a zastavil, nastartovalo po cca 3 min. prochladnuti., potom to udelalo zase ale s kvaltem, proste se to asi pridrelo. Na dalsim odpocivadle (cca 50 km po prejeti hranic do Francie,15.00) jsem chtel zastavit a zkontrolovat to ale pri brzdeni se ozyvaji zvuky o frekvenci otacejiciho se kola a nejake kolo dupe, posloucham ktere, slysim, zastavuju, ohledavam, padam do mdlob: po obvodu rafku predniho leveho kola je asi 20cm dlouha prasklina, duse se skoro dere ven. Hledim k nebi a dekuju bohu ze jsem pred cestou sahnul hluboko do kapsy a poridil si klubovou kartu UAMK(1890kc). Volam dispecink v CR, po 30 volajizpet ze jsem na soukrome dalnici a partnersky autoklub tam nesmi zasahovat a ze si mam zavolat zluteho andela z oranzove budky a ze neni jiste ze mi odtah proplati. Tak jsem volal z mobilu 112, tam mi dali cislo na francouzsky autoklub. Dohady s francouzem me provedly k nejistymu pocitu ze by snad za 20 minut mel nekdo dorazit. Po 75min nic, boli mne palice a jima strach ze po mne budou chtit zaplatit stovky eur ktere jsem nemel a i kdybych je mel,tak bych si je nemohl dovolit zaplatit pokud bych nechtel ve francii spat pod mostem. Volam jim znova a prudim, oni mne taky prudi,vse je obestreno oparem nejistoty, protoze komunikace je mozna jen francouzsky. Prepojuji mne i na policii, ale ani uz nevim kdo jsem a co chci, slibuji znovu ze nekdo prijede. Na klidu nepridava cena hovoru(asi 30kc/min).

Se soumrakem prijizdi odtahovka, hustim do nich ze nemam penize, jen klubovou kartu, mel jsem pocit ze rikaji ze takove vozidlo by odtahli i zadarmo. Nechavaji mi pak stroj v uschove, poskytuji zdrma nocleh a UAMK druhy den pristavuje z pujcovny zbrusu novy peugeot 307, kterym pokracuju s casti nakladu do Compiegne. Pripadam si jak v kosmicke lodi, nac ta spousta cudliku a pacek?Kamos pak sehnal v praze nove kolo a postou poslal do servisu.

V sobotu jsme vyrazili po 9 rano vlakem do Faulquemontu vyzvednout stroj. Predem jsem volal do toho srvisu jestli by nevymenili pneu na nove kolo, byl jsem temer dojat kdyz jsme vyrozumel ze uz i kolo namontovali. Jenze po prijzedu na misto jsem se ze slusnosti zeptal jestli jim neco dluzim. V kancelari me cekala faktura na 200euro. Byl jsem v soku. Pak se vyjasnilo ze 130 je za odtah a to ze vlastne platit nemusim a zbylo na mne 63.50...coz nebylo malo. Nevim jestli je jeste zpetne neoprudit protoze zrejme zbytecne sundavali vehement s drazkama na rozetu(kamarad sehnal zadni kolo, pry je zamenne).

No nic, vydali jsme se na cestu a brzo se to zase jakoby pridrelo,napadlo me pak pridat vic oleje do benzinu. A tim se to nastesti vyresilo, pak uz jsem uhaneli jako o zavod. V 10.30 uz jsme staveli na kavu u katedraly v Remesi(Reims). Vecer se ochladilo a velorex tahnul jak blazen, jeli jsme dal uz skoro porad okolo 80, v 00.10 jsme pristali stastne v Compiegne. Ovsem nevim jaka bozstva nad nami drzela ochrannou ruku, protoze kdyz jsme zaparkovali pred koleji, bylo zjisteno ze prave predni kolo pozbylo tlaku ve vzdusnici...zdalo se mi ze pri prujezdu mestem me to nejak tahlo na stranu...(cesta se prodrazila o 64euro za servis a cca 1500 kc za telefon,700za postovny, a UAMK ta sranda prisla asi na 280EUR)

Jinak jsem jel se spotrebou cca 5l/100km, porad kolem 70-80km/h.


Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Související články:
Velorexem do Francie - aktualizovánoVelorexem do Francie - aktualizováno
4ème Recherche du temps perdu4ème Recherche du temps perdu

Komentáře (12)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

olej a poměr mícháníolej a poměr míchání
big_muzzy
Zdravím,
a mám dotaz na značku oleje a na poměr míchání
před zadíráním a potom.

Jinak přeji hodně zdaru při dalších "výletech".

Posláno 21.09.2004 v 11:27

Re: olej a poměr mícháníRe: olej a poměr míchání
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
na toto téma je dostatečné množství informací v poradně, hledej prosím tam, je tam samozřejmě možné vyhledávání podle zvoleného výrazu.

Posláno 21.09.2004 v 12:11

Re: olej a poměr mícháníRe: olej a poměr míchání
AUTOR ČLÁNKŮsanter104465239
odpoved viz muj dlouhy komentar, dik.

Posláno 22.09.2004 v 14:06

Zodpovědný sám vůči sobě?Zodpovědný sám vůči sobě?
Venca
Jseš si opravdu jistý,že jsi měl opravdu vše, na tak dalekou cestu,co jsi měl mít?Duše si měl mít minimálně dvě a kolo kompletní taky.No nic,ať se mládí vydovádí.Je mi 50 let a pořídil jsem si Velorex.V mládí jsem najezdil 75 000 km na motocyklech všeho druhu a tak vím o čem mluvím.Přeji Ti do budoucna více rozvahy při rozhodování se o ND na takové cesty.

Posláno 21.09.2004 v 14:49

Re: Zodpovědný sám vůči sobě?Re: Zodpovědný sám vůči sobě?
AUTOR ČLÁNKŮsanter104465239
odpoved viz muj dlouhy komentar, dik.

Posláno 22.09.2004 v 14:05

přípravapříprava
AUTOR ČLÁNKŮHonza
Ne nadarmo se praví: více potu na cvičišti - méně krve na bojišti... věřím, že příště vyrazíš dokonale připraven a vybaven.

Posláno 21.09.2004 v 09:17

Re: přípravaRe: příprava
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
Je vidět, že cesta veloušem do ciziny může být velmi dramatická. ještě že to takto dopadlo. To je dobře. .......
........ A tak mi z toho plyne, že bez cizích jazyků se člověk ve světě neobejde. Proto zůstanu navždy v čechách .

Posláno 21.09.2004 v 09:23

Re: přípravaRe: příprava
kuhaku
tak tak, pěkně sedět na prdeli, bo všade je pěkňůčko, ale doma je doma...

Posláno 21.09.2004 v 20:04

Re: přípravaRe: příprava
AUTOR ČLÁNKŮsanter104465239
odpoved viz muj dlouhy komentar, dik.

Posláno 22.09.2004 v 14:01

smekám...smekám...
AUTOR ČLÁNKŮMe2dd
To znám, bohužel jsem na tom stejně, když se chystám na delší cestu, tak si vše připravím a pak to stejně nechám doma a o to je ta cesta zajímavější, vždyť by tě to možná ani nebavilo, kdybys jel celůou cestu jako v tom peugeotu, že?

Posláno 22.09.2004 v 10:01

Re: smekám...Re: smekám...
AUTOR ČLÁNKŮsanter104465239
odpoved viz muj dlouhy komentar, dik.

Posláno 22.09.2004 v 13:59

Diky vsem za podporu! aneb ZAZIT KRACHY - NEVADI, ZAZIT NUDU, JOOO, TO VADI!Diky vsem za podporu! aneb ZAZIT KRACHY - NEVADI, ZAZIT NUDU, JOOO, TO VADI!
AUTOR ČLÁNKŮsanter104465239
Pravdu maji jiste ti, kteri mne zaradili do skatulky nezodpovednych dobrodruhu. Pravdu maji tak trochu vsichni. Zivot neni jednoduchy. Abych byl konkretnejsi, skutecne jsem nevyrazil skvele vybaven, mimojine bylo pred jizdou nutne zajistit aby mne nevyhodili ze skoly (udelat zkousku), rovnez tak mi pri navsteve mototechny dosly finance. Proste obraz bidy a utrpeni. Na druhou stranu jsem nevyjel zcela nevybaven, jako napriklad pri ceste do Anglie-viz clanek Velorexem do Anglie-to jsem jel skoro i bez naradi krom klice na svicky a sroubovaku. Nejake veci jsem ale precejenom mel, bylo treba taky pocitat kolik se mi toho tam vejde. Dusi jsem mel, jedna staci, velorex dle myho nazoru nepichne (resp. pravdep. je velmi mala)pokud nejsou objektivni duvody jako sjetej plast nebo prelezena duse. Nahradni kolo se neveslo a vzhledem k tomu ze vymenu duse lze nechat na zlutym andelovi, ani jsem ho nepovazoval za nutnost. Co si ovsem zaslouzi kritiku je, ze jsem vyrazil pres evropu na hromadce rzi ktera jeste silou vule drzela tvar rafku. Nejak jsem mel zato ze plech je tak silny ze neprorezne ani za cele veky,ale chyba lavky. Bude to taky asi tim ze jezdim i v zime. Dalsi libustkou je, ze kvuli beznadejne zaplnenosti nakladoveho prostoru jsem nemoh odklopit kos a ohledat motor zvrchu, uniklo mi ze uz za Prahou(soude dle randalu) mi prasknul vetrak, po 1100 km v nem zeje dira jak do vrat.
Co se tyce cizich jazyku, zas tak zly to nebylo, cestou do Anglie jsem se domlouval v 1 v noci na dalnici v Belgii Vlamsky(nebo Valonsky?).
Inkriminovany olej byl polosynt. Aral, 1:50, na 1:40 bylo po problemu - pokud to neni nahoda a pricina zadirani nebyla jina a sama se neodstranila.

Posláno 22.09.2004 v 12:40


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

137Jarní Boskovice č 26...
135XII. Film Fest Velor...
101MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
77Převodovky ve Velore...
67Zapalování a seřizov...
66Maďarsko 2010 aneb s...
59Vrchní, prchní! Velo...
57III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
56Kampaň - stop zbyteč...
55XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama