Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

Oprava unašeče zapalován na statoru

Hierarchický výpis

Rss export Textová verze

Seznam odpovědí (2)

  • Oprava unašeče zapalován na statoru

    08.10.2018 v 22:09

    Brťka napsal:

    Ahoj, řešil tu někdo utržené packy na talířku, který drží zapalovací desku? Nechal jsem si to heftnout CO-čkem, bohužel se unašeč zkřivil, stejně jako došlo k tomu, že packy jsou teď přitaženější a celý unašeč tak místy drhne o rotor. Chtělo by to jak „natáhnout“, tak vystředit :/

    Další dotaz by byl k poškozenému pertinaxu na sdružené kontaktnici….

    Díky za radu, p. Putna to prý ani jedno nedělá, dělá pouze vinutí.

    Přidat odpověď

  • Re:Oprava unašeče zapalován na statoru

    09.10.2018 v 08:29

    Beton napsal:

    Dvě zásadní chyby při opravě této závady která z 99% vzniká při natažení perka kladivek v domění ze to pomůže pritom bývá závada vetsinou jinde.
    Chyba první svařování pomocí COčka.
    Chyba druhá nesundani onoho víčka ci jsou na nem i uhlíky. To nese za následek nedostatečné očištění od zinkovaneho povrchu a splatnéj pristup k vycentrovani.
    Pertinax jsem si vyráběl sám na soustruhu jsem si udělal potřebné sloupky do kterých jdou A1 B1 a M. Ty zespod roznejtival a vysledek jen ze na nove desticce nejsou vyřazena písmenka pozic.

    Přidat odpověď

  • Re:Oprava unašeče zapalován na statoru

    09.10.2018 v 08:51

    Beton napsal:

    A teď k té řadě . Jelikož jsem se uz s takovou zavado setkal mnohokrat vedlo me to k výrobě centrovaciho přípravku a zároveň i k metodě ktera je nejvhodejsi na opravu. Zatim jsem tu nikde nepublikoval postup teto opravy. Prostě nebyl čas a ani nálada.
    Prvni co udělej najdi někoho kdo stvari metodou TIG. druhe co udělej odletuj kontakt M od drátku a odsroubuj srozby S1,S2 a D. Sundas tim tu kontaktnici tu si obkresli a vypiluj. Soustruzik ti udela nove kontakty A1,B1 a M.
    Treti na řadě je sklepnout onu pokličku zmasa statoru . Neni to nic složitého pomoci tycky treba průměr 6. Ac se to nezdá jde to poměrně lehce. Odbrus ten nádor co vznikl pri sarovani COčkem . Virovnej si vse jak potřebuješ a nech to odborne svarit. Přípravek kuli jednomu jednomu nevyrabej ani ho tu popisovat nebudu. Jak uz budes mít to vicko dole orivnej si ho v místech kde je primackle od kladiva co pri nansavani na motor pomáhalo. Je to z důvodu aby náhodou někde nedoslo ke kontaktu s vinutí mstatoru. A po oprve nasad na maso statoru a prubni nestli ti nekde nedrhne. Pak dulcikem. Zas zaklepni ty tri diry co drží víčko . Prideleh kontakty a je to.

    Přidat odpověď

Předchozí dotaz: tlacitko klaksonu na popate
Následující dotaz: Dvouvačka na 250 alias zpátečka

Zpět do kategorie Elektro - předstih, dynamostartér, relé, kabely