Vynechává motor

Hierarchický výpis

Seznam odpovědí (29)

  • Vynechává motor

    22.09.2017 v 18:07

    simmir napsal:

    Ahoj řeším problém s občasnou ztrátou výkonu…mám 350.
    Po vyjetí v různých intervalech ať už po 5km pak prostě různě při jízdě, najednou ztratí motor výkon a přestane já táhnout, při přidávání plynu nechce jít do otáček…vyměněny svíčky a vyčištěn karburátor…
    Když to začlo tak úplně na začátku přišla jakoby rána nebo plesknuti, a od té doby zlobí…děkuji za každou radu

  • Re:Vynechává motor

    22.09.2017 v 20:14

    Beton napsal:

    V prvni řadě se Podivej na krizovej přepínač nejlepe ho odpoj a natahni dráty rovnou k civkam od kladivek tim eliminujes chybu krizaku. Tam je na 99% chyba

  • Re:Vynechává motor

    22.09.2017 v 22:13

    simmir napsal:

    Křižák nemám, mám tam normální 350, s bezkontaktním zapalovanim…

  • Re:Vynechává motor

    23.09.2017 v 06:00

    Beton napsal:

    Na tvém stroji je instalována SOUPRAVA ZAPALOVÁNÍ – SZ13–2? Pokud ano tak závadu můžeš hledat v cívce jelikož zapalování je zcela oddělené od dobíjení tudíž se nemaji ovlivňovat. Nebo ti někde motor přidává vzduch. Pripadne nedotejka benzín nebo ho tam mas naopak moc.


    Popis preseji závadu

  • Re:Vynechává motor

    23.09.2017 v 17:00

    simmir napsal:

    Ano přesně tak mám toto bezkontaktní zapalování.
    Jinak jak jsem psal vyměněny svíčky, rozebrán a vyčištěn karburátor…
    Chystám se vyměnit simerink pod zapalováním…

    Závada vznikal po jakém si zvuku připomínajícím plesknutí či střelení do výfuku a od té doby zlobí…
    V podstatě se závada projevuje kdykoliv…někdy vyjedu a do 5km se projeví a netáhne, pak zase jede v různých intervalech , nezávisle na tom jestli jedu z kopce nebo do kopce, spíš si myslím že se nehádá, protože když jsem stačil zastavit potom co se začal motor dusit zkusil jsem vyndat jednu i druhou fajfku a vždy bylo znát že začal jít na jeden válec.
    Spíše to je jako když ladíš motor a nechce jít do otáček a dusí se, taháš za plyn a ne a ne jít do otáček…

  • Re:Vynechává motor

    24.09.2017 v 08:50

    Beton napsal:

    Tak že ujedes cca 5km a začne problém . Po vychladnutí to jede zas kousek normálně?

  • Re:Vynechává motor

    24.09.2017 v 13:32

    simmir napsal:

    Asi to moc není závislé úplně teplem motoru, naposledy jsem to nechal cca 5minut běhat na dvoře, a pak vyjel a poprvé se to projevilo cca už po 2km…
    V podstatě jedu pořád ale při dusicim se motoru a za chvilku už zase běží ok a válí dal zase jedu ruzne dlouho a opět se projeví…

  • Re:Vynechává motor

    24.09.2017 v 17:20

    vedoucí napsal:

    Ahoj, měl jsem něco podobného, v šoupěti v drážce zarážky se „ukvedlala“ jehla, na volnoběh v pohodě, ale přidáš plyn a dusí se to. Tak na to mrkni,jestli ji nemáš v podobném stavu, a ještě jiná závada s obdobným efektem – airbox mi vcucl igeliťák – no nebudu tady uvádět, co vše jsem rozebral… Přeji hodně zdaru. Jirka

  • Re:Vynechává motor

    26.09.2017 v 22:47

    Brťka napsal:

    čau, takhle, jak to čtu, bych spíše tipl, že problém bude u zapalování. Ale na dálku, to je jen snad o výčtu možných závad, když stroj nejede, jako z příručky, než-li o přesném určení závady. Soustředil bych se na to, zda jednoznačně motor netáne jako komplet, nebo zda vynechává válec. U 350tky je to spolehlivá „motorová brzda“. Zkontroloval bych všechny dráty, dotáhnout,zkon­trolovat zda se někde třeba netřepí atd…. , přítok benzínu, profouknout víčko nádrže atd….., dělal bych kroky postupně. Vodítkem může být i vzhled svíček po takové jízdě, vzhled opálení kontaktů… . Nebylo by na škodu vyměnit karbec za jiné, třeba jen s cepovákem, bez sytiče a projet to kósek. Když to bude beze změny, dělal bych postupně další kroky. Třeba i dát tam normálně kladívka a co tam vše patří a seřídit.


    držím palce! :)

  • Re:Vynechává motor

    27.09.2017 v 05:50

    Beton napsal:

    Myslím si že by kladívka byla hodně dlouhý krok zpět. Ovšem nežli kupovat novou cívku případně celou soupravu od vape aby jsi zjistil že to třeba zapalováním není by byla dráha sranda. Tak pokud máš nějaké kompletní třeba nefunkční dynamo dej tam kladívka a zkus byť jen na baterii ujet nějakou vzdálenost. U jaw platilo a platí BUĎ NENÍ CO ZAPÁLIT NEBO NENÍ ČÍM. Ještě se stává že nedotýká benzín z nádrže koktat stačí otevřít víčko a podtlak co v nádrži vznikne vyrovnas .

  • Re:Vynechává motor

    30.09.2017 v 15:38

    simmir napsal:

    Áhoj tak jsem pokročil v pátrání po závadě…vyměnil jsem svíčky za nove a Velorex fungoval tak že jsem jel cca 30km okruh bez problémů…Další den jsem vyrazil zase a po cca 5km to cuklo cca 3 během pár km…zastavil jsem nechal blafat na volnoběh a zkoušel různé kabely atd. a nic. Ale měl jsem po ruce novou svíčku tak jsem ji foulnul do levého válce a nastartoval a val jsem dalších 15km v klidu domu

  • Re:Vynechává motor

    30.08.2021 v 18:28

    Mario napsal:

    ahoj betone mámproblém s motorem 350 jedu třeba 30 km a pak mi najednou vypne jeden válec a jedu na ten druhý poslední nevím co s tím dělat

  • Re:Vynechává motor

    30.08.2021 v 18:30

    Mario napsal:

    a potom když zařadim nějakou rychlost tak jak kdy někdy se chytne i ten druhý válec a někdy zase ne

  • Re:Vynechává motor

    30.08.2021 v 18:37

    Killy napsal:

    Nedávno jsem řešil podobnej problém. Motor mi šel dobře a najednou přestal jít jeden válec. Vždy ten stejnej. Přehazováním kabelů , svíček jsem nakonec zjistil, že se mi rozsypal vnitřek jedné fajfky. Dal jsem novou a 200 kiláků na jeden zátah bez problémů.
    Držím palce při hledání.

  • Re:Vynechává motor

    30.08.2021 v 19:41

    Beton napsal:

    Křížovej přepínač.




    Nic jiného nehledej jinde chyba nebude. Při řazení pohneš totiž nepatrně i páčkou co se ovládá dynamostarter a přepínání chodů.

  • Re:Vynechává motor

    31.08.2021 v 08:42

    HonzaBK napsal:

    jj křížák, já když jedu po hrbaté silnici, která má „skvrnitý tyfus“ tak nemám problém, jak najedu na opravenou rovnou silnici, občas začne jeden válec vynechávat. na půlvteřinu přepnu páčku na zpětný chod a dám zpět, nebo s ní jen zakvedlám a zase to jede bez problémů.

  • Re:Vynechává motor

    10.09.2021 v 18:43

    Mario napsal:

    díky moc za radu

  • Re:Vynechává motor

    20.09.2021 v 14:22

    sedlacek1 napsal:

    Ahojte všichni.
    Připojuji se do diskuze ohledně problémů s motorem a prosím o nějakou radu.
    Mám Velorex 16/350 mechaniku. Již od začátku mám problém s pravým válcem. Jiskru háže,ale jen se veze s levým válcem (výfuk studený) Už jsem zkusil snad všechno, nová kladívka,konden­zátory,kabely, fajky,cívky,svíč­ky,karburátor má nové trysky a prohnal jsem ho ultrazvukem. postupně jsem vyměnil všechno. Dokonce jsem šel až do generálky kliky a výbrusu obou válců.Ložiska ,gufera, spojka a převodovka skoro celá v novotě. Prostě kompletní GO. Nepozdávala se mě pravá hlava, tu jsem ji taky vyměnil. předstih seřízen, vyšroubovaná svíčka jiskru háže normálně. po namontování nejede a sem tam blafne.Po opětovném vyndání je mokrá,myslím si že palivo tam jde. Už jsem bezradný a nevím co už vyměnit popřípadě co seřídit. Prosím o nějakou sebemenší radu. Budu vděčen za cokoliv. Díky moc

  • Re:Vynechává motor

    20.09.2021 v 19:14

    Beton napsal:

    A už jsi zkoušel vyřadit křížový přepínač?

  • Re:Vynechává motor

    20.09.2021 v 20:03

    sedlacek1 napsal:

    Díky vyzkouším. Je,ale také po Go s novými kontakty.

  • Re:Vynechává motor

    20.09.2021 v 20:28

    Beton napsal:

    Kontakty nejsou vždy 100% oprava chce to taky pohladit samotné přepínání. Respektive domeček co v něm jsou v krizovém přepínači uložené pružinky. Prostě na jedné straně upilovat na druhé vypodložit vše dle potřeby. To je má bez mála třicetiletá zkušenost.

  • Re:Vynechává motor

    20.09.2021 v 21:16

    sedlacek1 napsal:

    Super. Zkusím ho vyřadit a když to pofrci budu si hrát s kontakty. Paráda mám se kam hnout. díky dám vědět jak to dopadlo.

  • Re:Vynechává motor

    21.09.2021 v 01:33

    Beton napsal:

    Tak pak dej vědět jak jsi dopadl

  • Re:Vynechává motor

    22.09.2021 v 08:32

    Peťass napsal:

    Jak to tak čtu, jsem šťastný člověk. Křížák už jsem dávno ze všech hadráků vyházel, a tak mě tyto poruchy „na ho..“ naštěstí obloukem míjí. :-)

  • Re:Vynechává motor

    29.09.2021 v 13:46

    sedlacek1 napsal:

    Zdravím konečně jsem se dostal k odzkoušení. Po vyřazení křižáku
    žádná velká změna. Šel jsem na to vylučovací metodou a zjistil jsem že i když mám indučky nové,tak jedna zlobila. Provedl jsem výměnu a také pro jistotu jsem vyměnil kabely a fajky. Podstatně lepší, ale válec se chytá až při přidání plynu. v nízkých otáčkách pořád zlobí. Každopádně budu zkoumat dál. Za případnou radu předem moc díky.

  • Re:Vynechává motor

    29.09.2021 v 19:27

    lichoresnice napsal:

    Zkus vytáhnout vložky z výfuků a pořádně to projet. Mně to dělala jedna mistička (nebo jak se to jmenuje) a přicpával se výfuk.

  • Re:Vynechává motor

    29.09.2021 v 20:53

    Beton napsal:

    Jednou jsem 350 hadraka odstavil na hodně dlouhou dobu . Po nastartování jel pouze na levý válec při vyšších otáčkách se pravej chytil. Klesly otáčky přestal přidal jsem a za chvíli se chytil . Motor ped odstavením stroje po go . Po sundání dynamostartéru zjištěno rozervané gufero na klice. S největší pravděpodobností se přilepilo.

  • Re:Vynechává motor

    30.09.2021 v 06:59

    sedlacek1 napsal:

    Zdravím pánové a díky za další poznatky.
    Budu zkoumat dál. Pak dám vědět výsledek a o výsledku pošlu informaci,třeba to do budoucna někomu pomůže. Díkes a Velorexům zdar.

  • Re:Vynechává motor

    04.05.2022 v 09:04

    sedlacek1 napsal:

    Zdravím pánové,
    po dlouhé době jsem se konečně dostal k řešení problému hadráku.
    Motor už konečně vrní jak by měl. Oba válce spalují hezky.
    Vyzkoušel jsem vyměnit zapalovací desku s kladívky,pře­tryskoval jsem karbec a až třetí koupená deska funguje tak,jak má. Ty náhrady co prodávají,to je prostě někdy katastrofa.
    Kařdopádně díky za rady,které jsem zde mohl čerpat.

  • Re:Vynechává motor

    06.05.2022 v 07:25

    HonzaBK napsal:

    Nějak nechápu proč všichni kupujete dryhý desky. Na Velorexu mám najeto několik desítek tisíc a toto je součástka kterou jsem nikdy nekupoval. Tak jak bych nikdy nekoupil dnešní kladívka. Na desce se nemá co pokazit. Kladívka je lepší nakoupit na burzách nový ze staré výroby. jednou jsme dal nový a po 100 km jsme ho vyhazoval, ale už nevím co to bylo zač.

Předchozí dotaz: Nevrací se spojka
Následující dotaz: Motor velorex 250ccm

Zpět do kategorie Motor, karburátor, chlazení, výfuk