Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

Jízdaa s detmi ve Velorexu...

Hierarchický výpis

Rss export Textová verze

Seznam odpovědí (16)

  • Jízdaa s detmi ve Velorexu...

    04.04.2014 v 12:19

    Pepo napsal:

    Ahoj,

    mam otazecku, mam 7letou dceru a ta mne dost lame, aby sme o prazdninach vyjeli nekam na Velorexu. Rad bych se proto zeptal jake mate zkusenosti s vozenim deti resp. s policajtama v CR, ponevac si myslim ze oficielne je to za hranou zakona… Dejte vedet… Dik

    Přidat odpověď

  • Re:Jízda s detmi ve Velorexu...

    04.04.2014 v 13:20

    HonzaBK napsal:

    Prostějováci tam dítě vozí a mají tam přidělanou sedačku pásama. mají prořízlou dole v ohybu díru a pás mají přidělanej k rámu, ale nevím jak.

    Přidat odpověď

  • Re:Jízdaa s detmi ve Velorexu...

    04.04.2014 v 13:34

    Peťass napsal:

    Ahoj
    v hadrákovi vozím dnes již dvouletého syna a není problém. Jen sedí v sedačce, která je přidělaná „gumycukem“. Trubek je všude dost, jen v sedačce mám uprostřed díru, aby se dalo uchytit i tam.
    S policií, ale zatím tato úprava testována nebyla. Ještě mě takto nestavěli, ale drží to fest, tak by snad problém být neměl a dítě sedi v sedačce jak ukládá zákon.

    Přidat odpověď

  • Re:Jízdaa s detmi ve Velorexu...

    04.04.2014 v 14:23

    Fanymen napsal:

    Ahoj,
    kdysi se to tu řešilo a uvádělo se,že je to jako vozit dítě v postraním vozíku Velorex ale bez přilby.

    Byl u toho výtažek ze zákoníku,ten vozím u sebe.


    Jízda osob v postranním vozíku motocyklu (stanovisko MDaS ČR):

    Přeprava osob(dětí) v postraním vozíku motocyklu není omezena věkem, výškou ani váhou za předpokladu, že nebudou překročeny hmotnostní limity stanovené pro přepravu osob jak zákonem č. 161/2000 sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu) ve znění pozdějších předpisů, tak zákonem č. 56/2001 sb. o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 sb. o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla) ve znění zákona č. 307/1999 sb.
    Dále je třeba se řídit § 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 361/2000 sb. kde je stanoveno, že přepravovaná osoba je povina užívat za jízdy na motocyklu nebo mopedu ochrannou přilbu schváleného typu podle zvláštního právního předpisu, kterou má nasazenou řádně připevněnou na hlavě.

    Vytisknout a vozit s sebou!

    Na motorkáři.cz to dokonce někdo zjišťoval na ministerstvu,tady je odpověď:


    Váš dopis značky / ze dne
    Naše značka
    Vyřizuje / linka
    Praha
    /
    283/2009–160-OST/2
    Hádek Otakar, JUDr. / 225 131 640
    28.05.2009

    Věc:
    Přeprava dětí v postranním vozíku

    Ministerstvo dopravy, odbor provozu silničních vozidel, obdrželo dne 23. dubna 2009 elektronicky Vaše podání s dotazem, zda je možné v postranním vozíku motocyklu přepravovat děti.
    K Vašemu dotazu sděluje Ministerstvo dopravy, že žádné zákonné ustanovení tuto problematiku neřeší a je proto nutno vycházet pouze z ostatních ustanovení týkajících se jízdy na motocyklu. Lze konstatovat, že v postranním vozíku motocyklu mohou být přepravovány děti starší 3 let, které budou používat za jízdy ochrannou přilbu schváleného typu, řádně připevněnou na hlavě.
    Nad rámec uvedeného ovšem považujeme za nutné sdělit, že každý řidič by měl zvážit bezpečnostní riziko takto přepravovaných dětí.
    Pro informaci k Vašemu dalšímu případnému dotazu uvádím, že Ministerstvo dopravy přijímá žádosti o poskytování informací pouze prostřednictvím elektronické podatelny MD – posta (at) mdcr­.cz, protože Váš dotaz musí být zaregistrován. Pro urychlení odpovědi prosím vždy uvádějte jméno, příjmení a bydliště, právnická osoba uvede název, adresu sídla. Dále doporučujeme uvést telefonické spojení na Vás. Dotazů je několik tisíc a je jistě ve Vašem zájmu, aby se Váš dotaz neztratil.
    Dáváme Vám výše uvedené na vědomí a věříme, že odpověď bude pro Vás dostatečná.

    Ing. Josef Pokorný
    ředitel
    Odbor provozu silničních vozidel

    Přidat odpověď

  • Re:Jízda s detmi ve Velorexu...

    04.04.2014 v 19:09

    Pepo napsal:

    Honzo, tys mi dal brouka do hlavy. Ty dirky proriznuty v ohybu sedacek… Kouknu na to, a mozna by tam sel dodelat-navarit i ucha pro system ISOFIX a nebudou hadrak hyzdit nejake bezp. pasy… no uvidime…
    Dik za napad…

    Přidat odpověď

  • Re:Jízda s detmi ve Velorexu...

    06.04.2014 v 13:22

    Rohlík napsal:

    Tak protože vidím,že nejsem jediný co se musí starat přes den o své ratolesti,tak to někdy zkusím s tou sedačkou.Mám 4letou holčinu a sedět doma,nebo na písku s babama mě nebere.Zkusíme udělat nějakej vejlet po okolí.Tuhle jsem ji vezl jen do druhé vesnice a svěřil jsem hlídání tetě.Jel jsem po zadu,asfaltka pro JZD účely a měla s toho hroznou radost.Nemohl jsem jí z velouše dostat a dokonce došlo i na slzyčky.

    Přidat odpověď

  • Re:Jízda s detmi ve Velorexu...

    06.04.2014 v 21:04, příloh: 2

    Peťass napsal:

    Ahoj,

    pro inspiraci :-)

    Přidat odpověď

  • Re:Jízdaa s detmi ve Velorexu...

    07.04.2014 v 17:10

    PavelL napsal:

    Jen abych přidal názor – já sice děti po bezprostředním okolí v řádu 10 – 20 km taky občas svezu, ale jestli se na silnici v něčem necítím bezpečně, je to Velorex… Bezpečnější mi přijde i motorka i kolo… Já bych to s dětma na moc velké ježdění raději nepřeháněl, do kempu nebo na jinou dovolenou je za mě lepší auto.

    Přidat odpověď

  • Re:Jízdaa s detmi ve Velorexu...

    07.04.2014 v 20:12

    dáda napsal:

    ODPOVED NE JEN PRO TEBE-V DNESNI DOBE JAKY JE PROVOZ,CHOVANI RIDICU,KONSTRUKCE VELOREXU, JSI ZACINAM MYSLET ZE I 1KM JE VELKA SAZKA TO UJET JAK PRO NAS NATOZ S DECKEM!!!. NIKDY NIKDE NEVIME KDE KDO CO UDELA. ONO UZ I V AUTE VEST DITE V KLASICKEM Z DOB CCA 20 LET ZPET JE RYSK. NATOZ V HADRAKU A KOR V SEDACCE KTEROU PRIDELATE NEKDO NEJAK…-TO UZ VUBEC NOU KOMENT. O SEBE ZACINAM MIT STRACH NATOZ ABYCH POTOM SPITOVAL SVEDOMI S DITETEM TEDY… KAZDEHO VEC,POUZE MUJ NAZOR. TAKY JSEM JEZDIL S RUZNYMA STROJEMA ATD ALE ASI VEK ATD UZ RIKA NECO JINEHO… NEMAM DUVOD UZ TO RYZIKO VYHLEDAVAT NATOZ PAK JESTE MIT CERNE SVEDOMI ATD.HODNE STASTNYCH KM PREJI.

    Přidat odpověď

  • Re:Jízdaa s detmi ve Velorexu...

    08.04.2014 v 07:17

    HonzaBK napsal:

    Ježiš to je zase příspěvek, kdybych byl správce hned bych ho smazal, ale ne z důvodu obsahu, ale z důvodu těch velkých písmen. ty neumíš psát normálně??
    A teď k tomu názoru, to už by jsme nemohli ani jít dnes ven, pořád je bezpečnější mimino ve velorexu na silnici, než když ho má matka v kočárku a strčí kočár ne přechodu do silnice. Proč by šla napřed matka. Přece si chrání život, tak tam strčí kočárek s dítětem. Podívejte se někdy jak to matky dělají (a to nejen na přechodu).

    Přidat odpověď

  • Re:Jízdaa s detmi ve Velorexu...

    08.04.2014 v 20:24

    dáda napsal:

    honzo- v bezpeci nejsme nikde to je fakt ale ja myslel proc to vice pokouset to nebezpeci a kor s uvazanou sedackou atd okolo hlavne. ja kdyz pujdu s kocarem na prechod tak budu koukat zda muzu bezpecne prejit a tim padem je fuk zda je kocar pred nebo vzad teoreticky,ale ba naopak si myslim z praxe ze v zad to je jeste vetsi kravina,jak budes sledovat za sebou zda je vse ok vuci nemu z stran a z zadu a jeste koukat na cestu kam sam slapes a provoz okolo sebe jaky je?? jsi jediny ktery asi taha kocar za sebou teda dle meho,kdyz odsuzujes matky s kocaremem pred sebou tlacici. a stejne kdyz upustim od bezpeci ditete tak jak tu znel dotaz jak pridelat sedacku atd okolo toho je jasne ze to oficialne nelze po domacku-pasy-pavouk,sedacka­,i stresni nosic,tazne.. ma mit homologaci,takze tak. kdyz vas chytnou tak je stejne maler pravdepodobne a natoz kdyz se diteti neco stane pri nehode tak jeste vetsi jak jste ho zabezpecili po svem udelatku!!! muj nazor pouze a kazdy at si to prebere po svem-treba pravdu nemam treba jo.

    Přidat odpověď

  • Re:Jízdaa s detmi ve Velorexu...

    08.04.2014 v 22:57

    Brťka napsal:

    čau hoši,

    budu asi souhlasit dílem se všemi…. ad Dáda, pokud pojedu s kočárkem, jako že nejezdím :)), tak pojedu s kočárkem před sebou, podívám se, rozhlídnu a přejdu či přejedu vozovku, až mi auto na přechodu prostě zastaví. No a pak se stane to co píše Honza, že bezpečno není nikde, protože až s tím kočárkem pohrnu po chodníku podél vozovky, tak nějaký šílenec za mnou usne za volantem či nezvládne jízdu a zezadu nás srazí….. . Prostě dnes je doba taková, že jist si člověk je na míň místech, než-li v počátcích motorizmu. No a s dítětem v hadráku to je jistě hlavně o vášni ke koníčku, která se projevuje v nutkání přenést ji dál…, ale, snad nikdo se s ním nepustí na rychlostní silnici /na dlouho/, většina se „spokojí s krátkým svezením počas nějaké té vyhlídkové jízdy v koloně či na nějakém tom kilometru po zapadlé oksce, nebo když už někde prostě po cestách klikatých mimo hlavní trasy. Po….ie by asi byla neoblomná, ale já bych to vůbec nedráždil, stejně jako těch nebezpečí je fakt všude moc a stačí běžná docházka s brašnou na zádech cestou do školy, nebo když se energický přírůstek hrne s mičudou, na kole či tříkolce ze vrat, nebo jen tak utíká se svou "smečkou“ vrstevníků..…..

    Přidat odpověď

  • Re:Jízdaa s detmi ve Velorexu...

    09.04.2014 v 07:05

    HonzaBK napsal:

    No vida aspoň ses naučil psát normálním písmem a dá se ten tvůj příspěvek číst!

    Přidat odpověď

  • Re:Jízdaa s detmi ve Velorexu...

    09.04.2014 v 11:10

    Pepo napsal:

    Ahoj fischni,

    asi bych mel po spravnu zakoncit diskusi kdyz jsem ji zacal mym dotazem. Predne dekuji za vsechny trefne i mene trefne odpovedi a rady.
    Jak tady Brtka pravil „to je jistě hlavně o vášni ke koníčku“ tak to bylo i mnou mysleno. Urcite nepojedu s dcerou z Bratislavy nekam do Dobre v Orlickych horach na sraz po vlastni ose, to by byl asi v dnesni dobe peknej hazard, ale zase nemuzu uprit diteti zazitky takove jake jsem mel ku prikladu ja. Pamatuji, ze kdyz mi bylo cca 10 let tak jsem jel sam o znich na vysocine se Z25 a samovazem celej den po polich a na samovaze na sedatku byl muj o rok mladsi kamarad… (dal to nebudu rozepisovat dnes kdyz na to spomenu co se mohlo stat).
    Jo a jeste jedna perlicka, mel jsem stryce co bydlel ve Skutci (dnes okres Chrudim) a ten mel kolem roku 1955 velorexa a dovolenou jeli se svou zenou a 6 mesicnim ditetem do Vysokych Tater, a malej lezel v prostoru nad motorem… kdyz najdu nekde dobove foto tak jej sem prilozim.
    Ahoj
    Pepo

    Přidat odpověď

  • Re:Jízdaa s detmi ve Velorexu...

    09.04.2014 v 14:25

    Milan-Jihlava napsal:

    Jenže to nejde srovnávat co bylo v roce 55, to nebyl v porovnání s dneškem žádnej provoz a dosažitelné rychlosti byly podstatně nižší, jízdní vlastnosti aut… Dneska i mezi horní dolní se najde pirát v Oktávce co tě jde předjet za každou cenu jen aby byl někde o vteřinu dřív v nepřehledných místech a podobně, nebo ti někdo nedá přednost. Nejde ani tak o bezpečnost Velorexu ale o provoz a chování lidí kolem, můžeš dávat bacha sebevíc a sundá tě sfetovanej sedumnáctiletej kluk bez řidičáku… Dnes je to boj i v normálním autě, dnes je doba že jedu 90 ať už v čemkoliv a předjíždí mě pořád, taky bych řekl že to je důsledek špatného systému policie – buzerujou za malichernosti ale dobytka co předjíždí na dvojitý plný v obci a dělá podobný hověziny nechají být..

    Přidat odpověď

  • Re:Jízdaa s detmi ve Velorexu...

    09.04.2014 v 15:26

    AsterixRR napsal:

    Má pravdu ten chlapec!!!Když začínaly Boskovice,jela nás kolona třeba i pěti velorexů a od nás z Loun to byla vyjížďka na celý den a ten kdo nikdy nejel po ose celý den v mírném podřepu jako za kulometem,nemůže znát pocit,když dorazí na místo živ a zdráv.Také jsme vozili dětičky v různě přidělaných udělátkách,pro ně to samo byly kultovní zážitky a už se i těšily na další srazík.Nevím,jestli je to jen věkem,že by nějaké moudro,v dnešní době radši ostudně přivezu stroje na plaťáku,protože nejhorší je srážka s blbcem,nehledě na historickou škodu a těch hodin lásky ke stroji,tu žádná pojišťovna nezaplatí a hlavně zdraví vlastních dětí,by měla být víc než jen hlavní priorita.Jenže ochudit je o tyto nezapomenutelné zážitky taky nechci a už jsou taky o pár let starší,volíme jakýsi kompromis,jedeme-li po okreskách a míň frekventovaných silnicích do 100km,jedeme po ose.

    Přidat odpověď

  • Re:Jízdaa s detmi ve Velorexu...

    09.04.2014 v 20:28

    dáda napsal:

    souhlasim s tebou asterixRR a i s milanem-jihlava

    Přidat odpověď

Předchozí dotaz: Tlačítko klaksonu do dvourameného volantu
Následující dotaz: Identifikace vozidla...

Zpět do kategorie Ostatní