Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

Olej zadni kolo

Hierarchický výpis

Rss export Textová verze

Seznam odpovědí (7)

  • Olej zadni kolo

    28.06.2020 v 17:22, příloh: 1

    Antonín napsal:

    Ahoj, tak jsem pred dovolenou dal zatezak. Ujel jsem s pani 200 km abych odladil, zajel nove pneu a vychytal nedostatky. No a zadani splneno, ukazaly se :). Tedy prosim o radu.
    Na zadnim kole mam cakance jako od oleje nebo vazeliny, je to jen na leve strane tedy od retezu to neni. Sice mam netesnosti na prevodovce ale odtud to nejde. Strika to temer urcite primo z bubnu brzdy. Napada me jen vazelina v loziskach ( bylo vedro a dal jsem tomu dost zabrat). Zkusenosti?

    No a druha, opakovane se povolilo koleno vyfuku, jestli tam bylo tesneni tak je fuc a i pri peclivem dotazeni po par kilometrech znovu… co pouzit? Nejaka podlozka, nebo konopi, teflon ? Diky

    Přidat odpověď

  • Re:Olej zadni kolo

    29.06.2020 v 14:24

    Beton napsal:

    Bez sundání kola nezjistíš co se tam deje.
    V pro počátcích meho ježdění velorexem povolování matice co drží koleno k valci bylo pomalu kazdou delší vyjižďku jednou jsem to nouzově vyřešil vsazenim osmičky delšího šroubu mezi zebra matice a žebra válce. Následně stahnul šroubovací sponou na hadice k vyfukovemu svodu valce. Tak to vydrželo mnoho roků bez povsimnuti.

    Přidat odpověď

  • Re:Olej zadni kolo

    29.06.2020 v 19:08

    Antonín napsal:

    Diky, kolo sundam a uvidim. Sponu nechapu, jako sejdrem? Spodni strana na svod pres matku a horni stranou nad matkou u valce? Tedy ne – ale / . Chapu spravne? Asi to nebude moc pekne ale mohlo by fungovat.

    Přidat odpověď

  • Re:Olej zadni kolo

    29.06.2020 v 19:29

    Beton napsal:

    Vidět to nebude je to pod chlazením schované

    Přidat odpověď

  • Re:Olej zadni kolo

    29.06.2020 v 19:34

    Antonín napsal:

    Vubec me to nenapadlo, porad jsem resil lepit nebo temovat neco do zavitu. Dik zkusím. Koukam ze to tu moc nezije, reagujes jen ty a forum je lidu prazdne :).

    Přidat odpověď

  • Re:Olej zadni kolo

    29.06.2020 v 20:22

    Killy napsal:

    Zrovna minulý týden jsem řešil s povolováním matice stejný problém. Prvně jsem přemýšlel nad lepidlem ale kdybych to chtěl někdy rozebrat , byl by asi problém. Takže jsem to nakonec pořešil že jsem dal teflonovou pásku,utáhnul, zahřál motor a znovu utáhnul na krev hasákem. Teď jsem o víkendu jezdil a zatím to drží.

    Přidat odpověď

  • Re:Olej zadni kolo

    29.06.2020 v 21:25

    Beton napsal:

    Ono na 99% otázek co tu od jisté doby kdokoliv položí na vrub velorexu je zde na tomto webu už zodpovězeno. Ať už tady v pořádně nebo v článcích případně v garážích. To ze tu nejsou reakce většina lidí se přesunula na fcb a jine sítě.

    Přidat odpověď

  • Re:Olej zadni kolo

    30.06.2020 v 08:57

    HonzaBK napsal:

    Povolování výfuků mám vyřešeno tak, že v matici mám vyvrtanou díru a vyřezaný závit M6 a po dotažení výfuku, dotáhnu šroub M6 a nikdy jsem už neměl s tímto problém. Bez problému kdykoliv rozebiratelné. Závit je navrtán napříč přes matici, takže vlastně slouží jako červík.

    Přidat odpověď

Předchozí dotaz: Oskar 16 - Řetězové chrastítka
Následující dotaz: Oskar 55

Zpět do kategorie Podvozek - barva, kola, brzdy, řetěz