Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

Originál versus kopie

Hierarchický výpis

Rss export Textová verze

Seznam odpovědí (2)

  • Originál versus kopie

    15.11.2020 v 14:35

    Beton napsal:

    Při procházení zde umístěných strojů v garážích a sledování jejich renovování a jakého úsilí do toho renovátoři dají jsem jednou vznesl dotaz. Kolik dílu musí bejt zachováno, aby to byl ještě původní stav nikoliv nově vyrobeny stroj a tim pádem jen pouhá kopie. Prý část kde je vin číslo.

    Přidat odpověď

  • Re:Originál versus kopie

    18.11.2020 v 11:43

    PavelL napsal:

    To už je poněkud „akademické“ téma, ale taky se to týká problematiky.
    Nedávno to probírali na Jawamanii, zda je košer poskládat motorku na veteránské značky z původních uloženkových dílů.
    Podle mého názoru proč ne? I nová motorka byla v době vzniku takto poskládaná z výroby… :-) Kopie je podle mně, když se díly v současnosti znovu vyrobí. I když samozřejmě pámbů zaplať za tyto nové díly, bez nich by nás už většina nejezdila…

    Přidat odpověď

  • Re:Originál versus kopie

    19.11.2020 v 07:01

    HonzaBK napsal:

    jj hranice je asi takový moc tenký led. Např. se všeobecně ví, že dnes už je více Čechií, než bylo původně vyrobeno. Plno starých drahých aut je kopie nebo ení? když se zachoval třeba jen rám. Určitě bude kvanta názorů- Nejhorší jsou ale kopie, které nejsou přiznány a třeba následně prodány jako originál. Je to stejné jako když se z limusín dělají kabriolety. Takže nic proti kopiím když jsou přiznány. Pokud je nyní poskládán motocykl z původních dílů vedených jako náhradní díly, asi to není veterán, když je to vyrobeno dnes. Jiná věc asi je když se originál vrak doskládá z dílů – i replik bohužel, nebo nějakých moderních náhrad. Ale zase jsme u toho kolik věcí je původních a kolik nových. Bohužel v dnešní době už to často nejde poznat, takže nám vznikají „staronové veterány“.

    Přidat odpověď

Následující dotaz: Co s ním?

Zpět do kategorie Přestavby, úpravy