Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

STK 2016 - zkušenosti

Hierarchický výpis

Seznam odpovědí (23)

  • STK 2016 - zkušenosti

    06.04.2016 v 21:48

    Brťka napsal:

    Zdar kolegové? taky Vás letos postihla či postihne STK?

    Snad každý ví, že cosi se změnilo oproti téměř celému loňskému roku a letům minulým vůbec, a tak se ptám, už máte někdo letos po STK či se chystáte? Prozatímní zprávy nejsou moc pozitivní, o osobních autech nemá cenu se vůbec zmiňovat, ale co přístup STK k veteránům na bílých číslech? Co jsem slyšel, tak jim vadí snad úplně všechno, a nejde jen o nějaké ty „výstřelky“, ale dost možná i dobové věci…..

    Slyšel jsem příběh o jednom motorkáři, který na čopru sundával veškeré brašny, vč. malé brašničky na řídítkách….

    Takže…. samolepky na čelním skle, kufr vzadu…... atd…. ale taky původní páčky na staré Jawě-ČZ, které nejsou zakončeny kuličkou…. na STK bez Pava u zapsaného tažného…. to vše asi bude problém….…

    Budu rád když tu napíšete svoje zkušenosti, třeba doplněné i nějakou tou fotkou kde je patrný vzhled stroje :) (bez spz).

    Snad to pomůže ostatním

  • Re:STK 2016 - zkušenosti

    06.04.2016 v 22:28

    koleno79 napsal:

    Zdar, jj je to tak, zaprvé je to 2× dražší (530,–) za moto a za druhé jsem si vyslechl co všechno je špatně a na finále jsem valil na opakovačku. Vše se fotí z různých úhlů atd. Nicméně je to řešitelný a když narazíte na fandu je to OK. Je potřeba mít vše funkční lékárničku v poho atd. Hlavně se nebát ho konfrontovat, ne vždy mají pravdu (příklad: tvrdil mi, že na kývačce 61 rok musí být 2 zrcátka, nakonec to našel v počítači, že tam patří jedno). Zásadní je, že to trvá dýl. Veteránská testace je pořád stejná (to jen pro info):)

  • Re:STK 2016 - zkušenosti

    07.04.2016 v 05:49

    Beton napsal:

    čest
    tak ja byl letos uz se třemi stroji krom dlouhého (2–3 hodiny) čekání žádný problém.
    1)focení
    2)kontrola světel , blinkrů i s brzdovejma.
    3)kontrola řízení
    4)kontrola kol
    5)kontrola funkčnosti stěrače, klaksonu a ruční brzdy.
    6)kontrola povinné výbavy (platná lékarnička, reflexní vesta a žárovky) já si pořídil před časem tuto http://www.bmshop­.eu/…nou-vybavou/?…
    je tam toho sice vic než na motorku potřebujete, ale je to všechno pěkně pohromade i ten blistr se žarovkama se tam vejde.
    cena STK 500kč.
    To že nálepky na čelní okno nepatří je snad samozřejmé. Tady bych se nečertil mají pravdu.

  • Re:STK 2016 - zkušenosti

    07.04.2016 v 17:48

    Honza napsal:

    Ahoj, byl jsem na STK sice na jaře 2015, ale za posledních cca 6–7 let, je znát mírné „přitvrzení“, lépe řečeno: dříve byla obrovská benevolence a známka se lepila na dvoře po příjemném pokecu s technikem. Dnes – jezdím na stále stejné malé STK, kde se již tak trochu známe, ale neznamená to, že by mi dávali TK ze známosti. Nechají mně zacouvat na linku, na kameru, mimo jámu logicky. Test brzd někdy ano jindy ne, světla a řízení zkontrolují, povinnou výbavu také a jelikož si na „doplňky“ nepotrpím, nemají důvod mi cokoli vytýkat. Třeba za ten test brzd jsem byl rád, protože závěr technika byl: „Kéž by takhle pěkně symetricky brzdila aspoň polovina aut!“

  • Re:STK 2016 - zkušenosti

    14.04.2016 v 09:07

    mika2287 napsal:

    Na STK se také chystám. Enfield má již prošlou technickou a tak jsem se již informoval co a jak. Mám jen jedno sedlo a místo sedla pro spolujezdce nosič. Bylo mi řečeno, ať na STKčko ani nejedu. V TP jsou zapsány 2 místa k sezení, druhé sedlo chybí – takže bude velký problém. Nicméně jsem ho tam chtěl stejně dodat, takže mě to alespoň donutí domontovat. Jinak ze zkušeností mých známých – 2 neprošli s moto skrze neorginální výfuk když nesplňovali normu pro hluk. Co se Velorexu týče zajímá mě ruční ovládání brzdy a spojky co jsem loni do Velorexu dodal. Nevím jestli to taky nezapisovali do TP, takže to možná budu muset před STK demontovat. Nená s tímto někdo zkušenost jestli byl u STK problém?

  • Re:STK 2016 - zkušenosti

    14.04.2016 v 20:00

    Beton napsal:

    na druhe strance v puvodnim velkem tp na prvnim radku pojmenovanem (zvláštní výbava) je vetšinou napsané „invalidní úpravy“ pokud mas nove TP a zapsane to tam neni nezabejval bych se tim moc bych na to neupozornoval a byl v klidu. na tp vedi prd co tam je a co neni kor kdyz je to ve stejne barve.

  • Re:STK 2016 - zkušenosti

    15.04.2016 v 18:29

    mika2287 napsal:

    Jo, mám to tam v kolonce 10 „invalidní úpravy“ – starý TP, takže tímto je to vyřešeno. Díky

  • Re:STK 2016 - zkušenosti

    15.04.2016 v 19:56

    Jiří napsal:

    Heč já mám v kolonce 10.napsané :naviják – plachta – oblouky a pod.
    Horší na tom budou starší modely s velkou pravděpodobností budou muset razit nové číslo na rám protože se nebude shodovat s velkým TP a to se rovná správním řízením na úřadě a sousta nepříjemností. Mě se to stalo z vozíkem – vyrobce vyrazil jen tři koncové čísla – s vyrobních čísel .Nikdy nebyl problém až teď.

  • Re:STK 2016 - zkušenosti

    17.04.2016 v 13:36

    Brťka napsal:

    díky za reakce, každopádně to bude „zkušenost“, jsem zvědav, jak dopadnu a doufám že nikdo nebude mít na STK problémy, byť i já říkám, bezpečnost je hlavní, ale s rozumem a bez šikany….…

  • Re:STK 2016 - zkušenosti

    21.04.2016 v 17:58, příloh: 1

    Rix napsal:

    Ahoj,
    v pondělí jsem byl na STK s patiňákem Erichem.
    Čekal jsem cca půl hodiny, poté mě vzal na halu, světla, blinkry, klakson, na stěrač se jenom optal. Potom si vyfotil číslo na rámu, štítek, tachometr a hadráka z levopředu a pravozadu. U motoru zkontroloval jen typ. Na zaharádku a to madlo vzádu vůbec nic neřekl. Povinnou výbavu nechtěl vidět.
    Zaplatil jsem 400kč a celkově jsem strávil i čekáním cca hodinu v areálu STK.
    Takže rozdíl oproti dříve jsou fotky a 50Kč navíc.

  • Re:STK 2016 - zkušenosti

    22.04.2016 v 08:38

    Beton napsal:

    STK by v první řadě měla odhalit majiteli závady na jeho vozidle které by mohly ohrozit jeho zdravý a zdravý jiných účastníků silničního provozu. Jestli tam člověk jde s vědomím, že má auto ve špatném stavu nebo tam má něco co tam nepatří nemůže se divit že technik na ně příjde.
    Ona prošlá lékárnička teda nemluvím o plesnivé není tak životu ohrožující jako třeba špatné brzdy. přeci jen při nehodě není sterilní silnice a okolí.
    Reflexní vesta je pro dobro řidiče a posádky, Nějaké základní nářadí a výbava také není od věci i když dnes má skoro každý mobilní telefon tak že si může zavolat o pomoc. Proto se pár věcí na STK tak akutně neřeší.
    To že fotí stroj či zapisujou ujeté km člověk má alespon přehled kolik ujel za ty dva roky :-).
    Fotky mohou časem použít třeba při odhalení ukradeneho stroje. Ovšem to by to musel někdo sledovat a ne jen ukládat terabajty dat.

  • Re:STK 2016 - zkušenosti - číslo rámu

    26.04.2016 v 11:02

    jo napsal:

    Ahoj všem. Po kompletní renovaci svého Lajose jsem jel poprvé na STK. Na STK mi chybělo vyražené číslo na rámu velorexe. Můžete mi někdo poslat foto, na kterém místě je toto číslo vyražené a jakou má velikost? Zřejmě při kompletním tryskání jsem toto číslo otryskal. Díky moc. m

  • Re:STK 2016 - zkušenosti - číslo rámu

    26.04.2016 v 22:32

    Beton napsal:

  • Re:STK 2016 - zkušenosti - číslo rámu

    27.04.2016 v 13:44, příloh: 1

    Fanymen napsal:

    Zdravím,v pondělí jsem byl na dovozové TK a vše bez problémů.
    Dnes jsem si na Magistrátu vyzvednul hotové doklady.
    Nečekal jsem,že to půjde tak hladce už jen kvůli tomu řízení :-)

  • Re:STK 2016 - zkušenosti - číslo rámu

    07.05.2016 v 13:31

    yony napsal:

    Ahoj tak dnes jsem byl na STK s Jawou a pavem Velorex az pristi rok,ale jinak v pohode pava nemam napsaného TP,ale jen tak pro zajimavost PAV nemusi byt v TP zapsan staci Typovy prukaz a stitek na pavu,a cena 400kc.Z velouchem to bude asi stejne snad.

  • Re:STK 2016 - zkušenosti - číslo rámu

    20.05.2016 v 22:29

    Brťka napsal:

    Tak včera jsem tedy byl s hadrákem + PAV na STK – cca 2h čekání, než jsem šel na řadu…. fronty od otvíračky prostě fest, kor na emisích u aut…. a prý je to tak furt….. . výtky: – pár samolepek na skle, odstranil jsem, nešlo jinak – špatně čitelné č. na rámu , resp. kvalitně zalakováno…... takže se to muselo fotit opakovaně….. jinak stk trvala uvnitř déle jako dřív…. kontrola vůle v řízení, v př. kolech, kontrola světel, klakson,….….. . focení př., zad., to je asi už zde klasika, tachometr, štítek, VIN,….…... . ze závad v protokolu: škrábance na skle, poškozený blatník. celkově sem si připadal tak trochu jako u maturity, nebo jako kdybych neco provedl…..takže sem si celkem oddechl…...škoda že jen na dva roky….. Přede mnou byl pán s opakovkačkou na Simsona… vyhozen údajně za trochu delší opěrku /madlo/ za sedadlem. držím palce následovníkům, které to čeká….…

  • Re:STK 2016 - zkušenosti - číslo rámu

    21.05.2016 v 05:18

    Beton napsal:

    čest

    tak nálepky jsou pochopitelné.
    Kontroly spoju, vulí ,pneu, vin a pod jsou běžné a měli by bejt. Pravda že na něco by měli jen upozornit a né z toho dělat vědu. Případně připsat nemá vliv na funkci.
    Každopádně záleží na STK.

  • Re:STK 2016 - zkušenosti - číslo rámu

    23.05.2016 v 09:21

    hujer napsal:

    Byl jsem dneska – měl jsem štěstí, byl jsem první na řadě – pár fotek, kontrola čísla rámu i štítku, vůle v řízení, světla – za půl hoďky jsem byl pryč, no problem…

  • Re:STK 2016 - zkušenosti - číslo rámu

    01.08.2016 v 18:24

    Lubajs napsal:

    STK minulý týden. Kontrola čísla rámu. Ani nechtěl vidět číslo motoru jenom pouze přední štítek. Pouze jsme odlepili samolepku z předního skla. Dotaz svítí to, brzdí to, bliká to, lékárnička je. Odpověď: ANO. Fotografování ať si prý v Praze mají co prohlížet. Za 450,–Kč vše. Odjezd a na dva roky klid.

  • Re:STK 2016 - zkušenosti - číslo rámu

    02.08.2016 v 12:15

    CIJOML napsal:

    Ctu tady vase problemy nastesti ja zadnou zmenu nezaznamenal. Zas sem prijel nekdy v 10 rano, predemnou dvanact motorkaru. Jako historicke vozidlo me vzali hned bez cekani. Na rozdil do minule se musel hadrak zatlacit na halu, pak si ho vyfotili, vyfotil VIN, vyfotil pocitadlo KM, prohlasil ze me vzdycky s tim skvostem rad vidi a sel sem. Jediny co me upozornili, ze musim mit vepredu oranzovy blinkry, pro ktery sem promtne zajel domu. A na konci mi vycet, ze mam osvetleni SPZ daleko od znacky tak sem mu rekl, ze ja to mam origo a nemuzu za to, ze zmenili design znacky.
    Nakonec jedna lehka zavada – chybejici nebo odreny stitek.
    Nalepky ze srazu na prednim skle mu nevadily.

  • Re:STK 2016 - zkušenosti - číslo rámu

    10.08.2016 v 09:19, příloh: 2

    Beton napsal:

    Vcera jsem absolvoval stk s velorexem 250 . poznatek takovej. Uz odezniva panika ze zacatku roku. V podstate kontrola svetel cisla ramu stitku foceni z predu levobok a ze zadu pravobok foceni identifikatoru a tachometru. Kontrola pneu. Celkem nutno dodrzet minimalni dobu 20 minut. Tak ze ideal od registrace do vydani dokladu dvacet minut.

  • Re:STK 2016 - zkušenosti

    25.09.2016 v 11:47

    maceska19 napsal:

    Zdravím všechny.
    V dubnu jsem si říkal že bych mohl zajet na stk a to byl horor. Začlo to už když jsem se objednával volal a ptal jsem se zda mě objedná na určitý den a už byl problém.Paní jsem marně vysvětlil a poprosil že bych potřeboval na určitou hodinu kvůli Autodoprava a že to pri nedělají. Prisel technik a ptal se koho je ten Velorex že musi z dolů.Ten den prselo a když jsme ho sundali dolů přišel technik a říkal já vidím že to máte pekne udělané ale nesundavej te ho protože pokud by projel kontrolu válců na brzdy musel bych vám to dát na měsíc.Ptal jsem se proč při nemám boční odrazky a mlhovku.Říkám že to je vedeni jako motocykl a jestli viděl na motorce nebo čtyřkolce mlhovku. Dopadlo to tak že mě vrátili peníze.Byl jsem naštvaní zaplacena autodoprava a nic.Zjistil jsem si jinde na stk že mlhovka nemá být ani odrazky.Zajel jsem jinam na stk s nikdo po mě nechtěli tyto věci a vůbec se divili co to chtěli.Je to hrůza na stk co technik to jiný metr.




  • Re:STK 2016 - zkušenosti

    27.09.2016 v 16:53

    mika2287 napsal:

    To jsi tam byl se čtyřkolovým? Z toho co píšeš tak chápu že jo. Nedovedu si představit, že by chtěli dát tříkolu na brzdový válec. V kterým městě mají takovou príma STK? Mě to čeká každým dnem tak doufám, že to proběhne v obvyklém stylu (jak to jede, kde jsi s tím byl nejdále, svítíš, troubíš?) tak zase za 2 roky. Uvidíme.

  • Re:STK 2016 - zkušenosti

    08.05.2017 v 18:51

    yony napsal:

    Zdravim tak mam po TK na VELOREX trikolak cena 420kc nic nového jen poradne citelne cisla stitek a na ramu jinak klasika.

Předchozí dotaz: Vrátit Velorexu původní malou SPZ
Následující dotaz: pozor na polořrevod a depozit

Zpět do kategorie STK, DI, povinné ručení, doklady