Mapa velorexářů - nová část stránek - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Mapa velorexářů - nová část stránek

autor: Vlasta10. 1. 2006Infokomentářů: 39přečteno: 21601 xfoto: 0známka: 1.6ANKETA

Nyní si detaily ostatních velorexářů v mapě může zobrazovat pouze ten uživatel, který je sám na mapě přítomen.


Historické kořeny
Už se vám také stalo, že jste úplnou náhodou (například zde v Chatu) zjistili, že nedaleko vás bydlí jiný velorexář? Často bývá holou skutečností, že nedaleko od sebe, či dokonce ve stejné vísce, bydlí velorexáři, ale nevedí o tom. Až do této chvíle bylo zjištění ostatních velorexkolegů v okolí vašeho bydliště dílem náhody, né tak nyní.

Jak to vlastně funguje?
Na úvodní stránce "Mapy velorexářů" je mapa celé České republiky rozdělená na kraje. Klepnutím na příslušný region se vám zobrazí jeho podrobná mapa s vyznačením velorexářů pomocí grafického symbolu - . Spolu s mapou se zobrazí statistické informace o celkovém počtu velorexářů v daném kraji.

Až do této chvíle jste nemuseli být přihlášeni. Ovšem naše "Mapa velorexářů" nabízí více - přihlášení uživatelé mohou každého velorexáře také kontaktovat. K tomuto je ovšem již nutné avizované přihlášení. Po přihlášení se vaše vložená pozice zobrazí pomocí grafického symbolu - . To závisí samozřejmě na tom, zda jste svoji pozici do mapy vložili či nikoliv, poněvadž to je věc zcela dobrovolná. Po kliknutí na grafický symbol uživatele může dojít ke dvěma úkazům:
  1. zobrazí se vám detaily vybraného velorexáře
  2. zobrazí se anonymní informace o vybraném velorexáři

Zobrazení první či druhé možnosti má na svědomí nastavení velorexáře, který svoji pozici do mapy přidával (bude vysvětleny v oddíle Jak přidám svojí pozici do mapy?).

V případě, že se zobrazí detaily vybraného velorexáře, můžete mu přímo poslat osobní vzkaz (doporučuji) nebo e-mail a tím ho kontaktovat.

Pokud se zobrazí anonymní informace o vybraném velorexáři máte možnost poslat tomuto velorexáři osobní vzkaz. Vy jako odesílatelé nebudete vědět koho se pokoušíte kontaktovat, avšak adresovaný velorexář dostane informaci o tom, že se ho pokoušíte oslovit a rozhodne se, zda bude reagovat či nikoliv.

Jak přidám svojí pozici do mapy?
Přidání místa vašeho výskytu do mapy má tři kroky:
  1. Vybrání regionu, ve kterém se nacházíte. To nutně nemusí být místo vašeho trvalého bydliště. Například já mám trvalé bydliště v jižních Čechách, ale léta žiji v Praze.
  2. Označení přesné pozice vašeho výskytu na mapě kraje. Pokuste se myší co nejpřesněji specifikovat vaši pozici v rámci kraje.
  3. Zvolení stylu zobrazení na mapě. Pokud chcete ostatním umožnit, aby vás přímo mohli kontaktovat a zobrazovat si vaše detaily na mapě, zvolte možnost zobrazit detaily. Co se týče zobrazovaných detailů, tak budou zhruba v rozsahu detailů v Garáži. V žádném případě nebude v detailech zobrazeno vaše jméno a bydliště. Druhou možností je volba anonymní zobrazení - ostatní velorexáři vás pak nebudou vidět vaši skutečnou totožnost. Mohou vás kontaktovat, přičemž adresát jim bude utajen. Sami se tak můžete rozhodnout, zda odpovíte či nikoliv

Volbu anonymní zobrazení využijte pokud nechcete, aby vaše detaily byly přístupné všem registrovaným uživatelům. Né všem je příjemné, že si jejich detaily může kdokoliv zobrazit.

Svoji pozici můžete na mapě kdykoliv upravovat ba dokonce zcela odstranit.

Kdy bude Mapa velorexářů spuštěna?
V současnosti je naprogramována naprostá většina této nové části stránek. Odhaduji, že zbývá asi pět hodin práce. Práci jsem však přerušil ze dvou důvodů. Za prvé chci slyšet váš názor na prezentovanou aplikaci a jeji princip fungování. Zajímají mě nové nápady, připomínky...zkrátka vše co by ji mohlo zkvalitnit. Dále vás prosím o pomoc - nedaří se mi sehnat kvalitní mapy krajů. Krásné mapy, které se skvěle hodí do naší aplikace jsou zde - http://www.kamzajit.cz/kraj/kraj-jm.php, naneštěstí obrázky krajů jsou příliš velké. Zmenšením dojde k znehodnocení (názvy měst jsou nečitelné). Neví někdo z vás o podobných mapkách avšak ve velikosti kolem 500 pixelů?

Těším se na vaše připomínky v diskusi pod článkem. Jakmile budu znát váš názor a najdu vhodné mapy, bude nová část stránek ihned spuštěna.

Jak se vám nápad spustit Mapu velorexářů zamlouvá?
Skvělý nápad
39
Nevidím v tom nic přínosného
0
 Celkem hlasů: 39
Anketa skončila: 20. 1. 2006, typ: pro registrované, autor: Vlasta

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 14, Známka: 1.57


Související články:
Mapa velorexářů spuštěnaMapa velorexářů spuštěna

Komentáře (39)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

Mimoceski velorexaciMimoceski velorexaci
REGISTROVANÝ UŽIVATELpf2000
Mam maly problem. Nemozem sa umiestnit na tu vasu mapu, pretoze neumoznuje umiestnenie mimo Ceskej republiky. A to napriek tomu, ze:
1) Mame Velorexa
2) Komunikujeme v zrozumitelnom jazyku
3) Sme geograficky blizsi mnohym z tych, co na tej mape su, ako ty, co su z opacneho konca Ceskej republiky. Nemozem ich vsak identifikovat, pretoza sam na mape z horeuvedeneho dovodu nie som.

Nestalo by za uvazenie, dat moznost plnohodnotne sa zucastnit aj mimoceskym clenom ? Alebo prevazi nad pocitom velorexackej sudrznosti nacionalizmus, ci formalita statnej prislusnosti ???

Posláno 30.05.2006 v 21:33

Re: Mimoceski velorexaciRe: Mimoceski velorexaci
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
V zásadě není problém udělat mapu slovenské republiky.

Když mi někdo dodá vhodné mapy může to být rozjeto ihned.

Posláno 30.05.2006 v 22:24

MapaMapa
AUTOR ČLÁNKŮMad Turbohadrak206280279
Já teda mapu musím jen a jen pochválit. Vždy jsem byl zvědavej kdo asi odkud je no a ted už jsem svou zvědavost konečně ukojil. Prostě je to super, Vlasto maš ode mě pochvalu.

Posláno 18.01.2006 v 20:00

Re: MapaRe: Mapa
AUTOR ČLÁNKŮLuděk
Tak přesně tento komentář vystihuje to, co si o tom myslím a připojuji pochvalu a dík.

Posláno 19.01.2006 v 08:41

RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮMe2dd
Vše chápu, ale myslel jsem, že by to mohlo velmi přispět lidem, kteří třeba potřebujou pomoc v daném regionu a hlavně danou chvíli (ted se mi rozbil hadrák a ted potřebuji pomoc). Mamina nebo někdo mi zjistí na netu kdo tam je a tam bude skrytý velorexář a tím pádem je mi to k prdu protože ho nemohu kontaktovat byť ho třeba znám a mám na něj tel. ale nevím že je to on protože nevím kde přesně bydlí a mapa mi ho odhalí, ale bez údaje alespoň jména nebo nicku, šla by tedy pro ty bázlivé udělat možnost pouze s nickem? Nic jiného jen nick podle kterého Vás stejně nikdo neidentifikuje.

Posláno 14.01.2006 v 21:16

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮstita252759362
Naprosto souhlasím s Me2ddem. Tak dokonale se budeme bát zveřejnění až ta mapa bude úplně zbytečná. Sám jsem si ověřil to, že když na mapě najdu symbol , který by mě zajímal a uvidím tam skrytého velorexáře tak už mě nezajímá, když chce být skrytý tak ať se na té mapě ani neukazuje a zůstane skrytý úplně.

Posláno 15.01.2006 v 21:34

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
S tim naprosto nesouhlasim.


Tim, ze se nekdo do mapy da jako SKRYTY prece jasne rika, ze CHCE, aby o nem ostatni vedeli.

Nevidim problem v tom takovemu skrytemu velorexari napsat vzkaz ze ho chcete kontaktovat...A on se bud ozve nebo nikoliv.

Jak je videt, tak toho uz dost lidi vyuzilo. A nebyt moznosti vlozit se do mapy skryte by tam tihle lide treba vubec nebyli.

Pokud si predstavim pripad, ze ziju ve vesnici XY a chci zjistit jaci velorexari zijou okolo, neni prece nic jednodussiho nez si vlezt do mapy, zjistit si udaje o velorexarich, ktere tam o sobe vsechno napsali...a tem skrytym poslat osobni vzkaz...

To bychom uz rovnou mohli rici, at se na mape ukazujou jenim ti, kteri o sobe chteji rict veskere osobni udaje - jmeno, prijmeni, email, telefon, adresa...

Touto cestou ovsem nechci jit...

Posláno 15.01.2006 v 21:44

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
Nechci aby to vypadalo divne, ale rad bych rekl par svych zkusenosti za tech mych deset let s hadrakem:

Vzdycky jsem dojel domu po vlastni ose. Nevim proc, ale tady na webu je parta lidi, co si mysli, ze Velorex je nejaky poruchovy stroj, ktery co kilometr potrebuje nejakou opravu. Nemyslim si, ze mapa by mela slouzit primarne jako nejaka berlicka pro ty s nas, kteri nemaji svuj stroj v takovem stavu, aby s nim mohli jezdit po republice. Zakladem je totiz mit svuj stroj v dobrem stavu. V tom zadne weby ani mapy velorexaru nepomohou.

Z vlastni zkusenosti vim, ze dobre udrzovany velorex je schopen slouzit tisice kilometru bez poruchy. Samozrejme, ze se muze porucha prihodit kdykoliv...to je jasne...ale rozhodne to neni tak casty jev jak citim z Medvedova prispevku.

Posláno 15.01.2006 v 21:52

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
Jeste jsem chtel jednu vec...

Na tento web chodi denne kolem 400 unikatnich lidi. Nezijeme v idealnim svete...neni vylouceno, ze mezi nimi nejsou vypocitavci, prekupnici, zlodeji...

Kdybychom v idealnim svete zili s radosti bych udelal Mapu velorexaru, kde bych jako detialni udaje zverejnovam jmena, telefony, adresy...


Doufam, ze muj pristup chapete.

Posláno 15.01.2006 v 22:01

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮstita252759362
Vlasto, vidím, že tě Me2dd a já trochu zvedli ze židle, ale já jsem spíše myslel než na nějakou poruchovost spíš na to, že když se na mapu kouknu tak uvidím že tady je Cedro, tady Pedro, tady Míla a podobně. Spíš by mi stačila přezdívka. Je jasné že většina z vás už ví odkud kdo je ale třeba já vím maximálně o Bleskovi jinak ne. Nechci aby tam bylo bydliště a celé jméno to v žádném případě.

Posláno 16.01.2006 v 08:43

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
Jde o to, ze kdyz zverejnim prezdivku tak je to jako kdyz zverejnim cele jmeno i email. Jelikoz oboji je uvedeno u kazdeho uzivatele v garazi.

Nastvany nejsem. Omlouvam se jestli to tak vypada. Jedine co mi nesedi je tahle veta:

"Sám jsem si ověřil to, že když na mapě najdu symbol , který by mě zajímal a uvidím tam skrytého velorexáře tak už mě nezajímá, když chce být skrytý tak ať se na té mapě ani neukazuje a zůstane skrytý úplně."

Posláno 16.01.2006 v 08:53

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮstita252759362
Asi ta moje věta je trochu tvrdší. Omlouvám se za svoji netolerantnost ale asi jsem to v té chvíli tak cítil. Ale vše to beru jako diskuzi, bez které by to nebylo ono.

Posláno 16.01.2006 v 09:27

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮMe2dd
Omlouvám se ale nebyl jsem pochopen, mám zřejmě nejporuchovější stroj, beru to tak a velouše mám věřte nevěřte jako stroj který mě hodně často vozí nejen do práce ale poslední 3 roky na mé jediné dovolené a tím že jezdím i sám ane jen v doprovodu dalších 2 a více hadrářů, kde si pochopitelně každý pomůže. No coment, už nebudu reagovat samozřejmě je to tu samý ochrany dat, ale to každý když bude chtít se stejně doví ( uvědomte si kolikrát jste někomu dali jméno a adresu). Tady mi šlo jen o to pokud budu daleko od domova odkázaný jen na sebe, protože nemám plaťák a mamina mě neodtáhne, tak asi sem nepatřím, když chci rychlou pomoc a budu potřebovat sehnat nějakého "KAMARÁDA" a ne jen člověka, který sem chodí a vše chválí a vlastně nevyrazil pořádně od domova. Někomu se to bude zdát asi drsné, ale jízda veloušem mě baví a chci nadále jezdit i sám a daleko, seženu si tedy sám tyto informace a nebudu se spoléhat na výměnu mailů a vzkazů, které určitě nebudou vyměněny za 10 min., když potřebuju blbej telefon, když mě někdo takto najde rychle zavolá a bude poblíž budu se snažit každému pomoci a v tom jsem já viděl přínos mapy. Nezlobte se, že jsem se opět naštval.

Posláno 16.01.2006 v 21:12

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
Konecne nazor chlapa

Posláno 16.01.2006 v 22:09

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
Ale ted komentar k veci...

To co pises o pomoci, o vyhledani lidi na mape...je prece mozne i ted...akorat to da vice prace...

Kdyz prece pojedes do urciteho koutu republiky muzes se podivat treba tyden dopredu do mapy, oslovit zobrazene velorexare s tim, ze kolem nich pojedes a jestli by byli ochotni pripadne pomoci. Tem skrytym muzes poslat vzkaz.

Timto prece docilis uplne stejneho vysledku jako v Tebou popisovanem pripade. A navic kdyz bude kazdeho zvlast zada o cislo tak alespon dojde k "primemu kontaktu". Coz je podle meho lepsi. Predstav si pripad kdy Ti nekdo zavola a rekne - "hele ja jsem ten a ten, jsem asi 100 km od tebe, jsi nejblizsi velorexar, nikdy jsme se nevydeli, ale potrebuji tvoji pomoc, tvoje cislo jsem si nasel na mape". Mnohem lepsi prece je - "Ahoj, tady Vlasta, vzpominas - pred nekolika dny jsem te zadal o telefonni cislo v pripade poruchy a k te prave ted doslo, pomohl bys mi, prosim."

Podle meho, je druha varianta nesrovnatelne lepsi..uz treba z takovych primarnich hledisek jako je slusne vychovani.

Posláno 16.01.2006 v 22:16

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮMe2dd
Máš pravdu a už mlčím, jen neumím plánovat a určitě na to zapomenu a nebo zabloudím jinam a mně je jedno jestli mi zavoláš jako známej nebo neznámej, všechny beru stejně i když i mezi námi jsou podrazáci a to mě mrzí...

Posláno 16.01.2006 v 22:24

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮstita252759362
Opět přileji trochu horkého oleje. Vemu to z moho pohledu aniž bych myslel na to že někdo chce ukrást mého hadráka. Možná je to trochu zkresleno tím, že vás ještě neznám kdo kde bydlí. ale právě proto chci vědět, že je beton od tamtud a míla ud tamtuď. To je můj pohled a skutečně se v první chvíli nezabývám "skrytým velorexářem" . Pro mě jako by v té chvíli neexistoval.

Posláno 16.01.2006 v 23:11

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
Vlastiku v tom s tebou musim jedině souhlasit je dobré že je možnost anoninmiho označeni místa výskytu velorexaře. Hlavně že když budu chtít kontaktovat anonimniho uživatele mapy tak se da velice jednoduše kontaktovat vzkazem a pak už jen na něm jestli se ozve . Ne každému je příjenmé když se jeho data někde ukazuji. Proč nečestným lidem ulehčovat život.
Slovenská část mapy by se urcitě měla realizovat. Možná i Madarská jelikož ač se to nezdá tak s kolegama z madarska se setkáváme čím dál častěji na srazech a všeljakejch velorex akcí . Letos plánuji výlet na slovensko tak by se mi to hodilo ale nejde o to že mě se to hodí ale jen tak pro orientaci kolik máme slovenských kolegů. Je to takovej celkovej přínos zmapování kde je nějakej veloušek.
to že by se sem tam na mapě ukázalo místo chystaného srazu (označeno nějakým připínáčkem nejlépe s popiskem ) by bylo také super

Posláno 16.01.2006 v 10:41

Re: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomociRe: RVHP-rada vzájemné Hadrácké pomoci
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
Ja s těmito Vlastovymi nazory souhlasim. Je tu nejaky zakon o ochrane osobnich dat a udaju, ale nejen to, take kazdorocne se opakujici kradeze velorexu. Duveruj, ale proveruj. Kdyz tam je kontaktni okno, at napise ten, kdo se chce kontaktovat, pak uz je to na nich. To by zachvili mohlo dopadnout tak, ze si poridime do hadraku zabezpeceni, ktere zde na mape bude ukazovat, kde se nas stroj aktualne nachazi... nee, to jsem samozrejme hoooodne prestrelil, ale chapu Vlastovy obavy a i kdyz jsem takovej, ze klidne dam svou adresu ci telefon (ale nemusi to byt zase vsude), tak on je webmaster a snazi se nas i sebe chranit. Ty doby, kdy byly k dispozici seznamy velorexaru, jsou jiz pryc, to si musime uvedomit a kontakty si poskytovat sami soukrome. Pochopme to, nejsme v ideálním světě, není zas tak kam spěchat, možností máme spoustu, nemusíme čekat na zprávy od poštovních holubů. :o))

Posláno 16.01.2006 v 10:29

zneužívánízneužívání
AUTOR ČLÁNKŮIvan
Myslím že se tady nejedná o nic utajeného a tak bych moc neřešil nějaké utajování informací. V tuto chvíli mě ani nějak nenapadá kdo by toho chtěl nějak zneužívat. Tyto stránky jsou převážně zaměřeny pro uživatele našich strojů. Pokud se na stránky dívá nějaký náhodný člověk, tak si může možná přečíst nějaký ten článek, případně ho to přestane bavit a jde pryč, ale nemyslím si, že hned by se zaregistroval do nějaké mapy a začal nějak škodit...

Posláno 10.01.2006 v 17:50

Re: zneužíváníRe: zneužívání
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
Budes se divit, ale uz se napriklad stalo, ze kdosi vykradl zdejsi forum a pak rozeslal na e-maily vsech uzivatelu spam.

Zverejnovani osobnich udaju mi ostatne neumoznuje ani zakon o jejich ochrane.

Zkusenosti mi rikaji, ze i mezi velorexari je dost prekupniku a lidi co se obohacuji na cizi ucet. Nehlede na to, ze dost casto slysime informace o tom, ze ten ci onen hadrak byl ukraden. Verejne zobrazeni informace o tom, ze Ivan Kotacka z Hluku s adresou xxx vlastni nekolik hadraku si rika o takovou navstevu zlodeju

Me se tedy predstava, ze se informace o tom, ze jsem xy, z ab a vlastnim to a to, zobrazi nekde na internetu, kde k ni maji pristup vsichni, zobrazi, ani trochu nelibi...osobne bych tam sve udaje dobrovolne rozhodne nedal...

Posláno 10.01.2006 v 17:56

Re: zneužíváníRe: zneužívání
AUTOR ČLÁNKŮkatka152955546
jo, já taky ne, ještě by mi ukradli velouška a co potom

Posláno 10.01.2006 v 18:08

Re: zneužíváníRe: zneužívání
REGISTROVANÝ UŽIVATELsyselOsobní WWW stránkawww.tygribetonu.ic.cz
Záleží na vkusu každého soudruha že co hodlá přiznat já jsem osobně pro takže hurá do toho.

Posláno 14.01.2006 v 07:25

Mapa.....Mapa.....
AUTOR ČLÁNKŮsoptik
Tak toto se mi taky moc libí mám tedy jen drobnou obavu z těch zlodejů že by si mě mohli lehce najít. jinak je to tedy super nápad a docela se těším až si tam připíchnu špendlíček......

Posláno 13.01.2006 v 20:26

Mapa bude spustena co nevidetMapa bude spustena co nevidet
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
Dobra zprava - webmaster serveru kamzajit.cz mi vysel vstric a poskytne mi vhodne mapy pro nasi aplikaci.

Myslim, ze jiz nekdy behem vikendu nebo nejpozdeji zacatkem pristiho tydne bude mapa spustena.

Napadla me jeste jedna vec - pri zadavani novych akci do kalendare by se mohla tato mapa pouzit pro presne oznaceni mista srazu.

Take me napadlo, ze by se v mape mohli nejake zobrazovat velorextymy - nejakym grafickym symbolem. A pak by se treba mohlo udelat carou spojeni od znacky sidla tymu k jednotlivym clenum.

Take jsem premyslel jak resit situaci, kdy nekolik lidi umisti svoji znacku na mape velmi blizko sebe...bylo by pak odlisne primo kliknout na nekterou z nich...protoze spodni ikonka bude prekryta vrchnejsi ikonkou. Napadlo me, ze v tomto pripade by se mohla opet zobrazit trochu odlisna ikonka - a po kliknuti na ni by se pod mapou vypsali vsichni uzivatele, ktere ikonka sdruzuje.

Co vy na to?

Napada vas jeste nejaka dalsi vymakanost? At to je i sebevetsi kratochvile tak sem s ni...Do praxe je mozne prevest temer vsechno.

webmaster

Posláno 13.01.2006 v 07:26

Re: Mapa bude spustena co nevidetRe: Mapa bude spustena co nevidet
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
vsecko se mi to zda super!!!! jsem rad, ze wemmaster pomuzeee

Posláno 13.01.2006 v 17:18

Možné řešeníMožné řešení
AUTOR ČLÁNKŮOzzyOsobní WWW stránkawww.facebook.com/jirikovo.velorex/
Nápad je to tedy výbornej, já sám jsem až dotazem v Poradně teprve zjistil, kolik nás velorexářů vlastně na rokycansku je.

Mam návrh, jak vyřešit tu mapu.

- Každej uživatel, kterej má stroj v garáži, by si do mapy mohl přidat místo svého působení. A to následovně:
a) jen přiřadit stroj do kraje
b) přiřadit stroj do okresu
c) umístit praporek na přibližné místo svého bydliště


PRAPOREK:
- Při vytváření PRAPORKU by majitel do textového pole zadal sám, co chce, aby se zobrazilo těm, co si budou praporek prohlížet (ať už jméno, mail, telefon, nebo pozdrav či název vesnice, nebo jen typ stroje, prostě cokoliv, co by chtěl. Nebo taky nic).
- Pokud by k vytvořenému PRAPORKU na mapě nepřidal žádné údaje, objevila by se jen nabídka s možností majitele velorexu kontaktovat. Nebyl by samozřejmě vidět mail majitele, jen by se napsal vzkaz do malého formuláře a ten by se odeslal majiteli velorexu do mailu (Formulář by byl samozřejmě i u praporků, které mají něco u sebe napsáno, ať už by to bylo cokoliv). Dotyčný by se pak rozhodl, zda odpoví, či ne. Psát vzkazy majitelům praporků by mohli jen uživatelé registrovaní na serveru www.velorexy.cz.


PŘIŘAZENÍ k okresu či kraji:
Tady budou stroje zobrazeny v tabulce a rozlišeny budou dle typu (např. tam budou 3 250ky a 4 350ky - každá skupina strojůbude mít vlastní řádku) Každý stroj by ovšem mohl mít u sebe také doplňující informace, které by majitel zadal při přiřazení stroje (podobně jako u praporku) do kraje či okresu. Tím by se stroj přesunul na samostatnou řádku v tabulce. Kontaktovat by pak šlo pouze majitele strojů, kteří mají u svého velorexu něco napsáno, protože tím odlišují svůj stroj od ostatních úplných anonymů (těm je zbytečné psát, stejně chtějí zůstat skryti - ti jsou jen pro doplnění aktuálního počtu velorexů v daném místě). Psát vzkazy majitelům velorexů přiřazených do krajů a okresů by mohli jen registrovaní uživatelé serveru www.velorexy.cz.

Tak co vy na to?? Líbí se vám to jako návrh?

Posláno 11.01.2006 v 12:48

Re: Možné řešeníRe: Možné řešení
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
Odpovedi jsou uvedeny v textu

Každej uživatel, kterej má stroj v garáži, by si do mapy mohl přidat místo svého působení. A to následovně:
a) jen přiřadit stroj do kraje
b) přiřadit stroj do okresu
c) umístit praporek na přibližné místo svého bydliště

- myslim, ze deleni po krajich je naprosto dostacujici. Vyber kraje vlastne slouzi jenom z toho duvodu aby system vedel, ke ktere mape se souradnice vztahuji. Zda je to mapa napr ceskobudejovickeho kraje nebo libereckeho kraje. Udaje o okrese jsou jiz uvedeny v detailech kazdeho uzivatele. Ovsem ja je na webu nikde nezverejnuji (ani nebudu).


PRAPOREK:
- Při vytváření PRAPORKU by majitel do textového pole zadal sám, co chce, aby se zobrazilo těm, co si budou praporek prohlížet (ať už jméno, mail, telefon, nebo pozdrav či název vesnice, nebo jen typ stroje, prostě cokoliv, co by chtěl. Nebo taky nic).

- tento system by nefungoval. Jde o to, ze se uzivatel musi prihlasit, aby melo jeho umisteni do mapy smysl. Kazde umisteni do mapy totiz musi byt editovatelne...po case se totiz prestehujes, nebo budes chtit svoji pozici jenom upresnit a bude nutne zmenit udaje v databazi. Proto nemuzu ukladat do databaze jenom anonymni udaje o tom, ze nejaky anonymni uzivatel vyznacil svoji pozici na mape...Navic by to vubec neosetrovalo fakt, ze by se mohl kazdy vlozit do mapy vicekrat...na ruzna mista. Tak by vznikla mapa, na ktere by bylo hodne "falesnych vrchnich" I kdyby byl uzivatel prihlasen nemelo by textove pole pro vypsani jmena, emailu, telefonu atd.. smysl - tyto udaje jsou jiz v databazi a ukladali by se duplicitne...a ktere telefonni cislo je to prave? V aplikaci mapa nebo v samotnych detailech registrovaneho uzivatele?


- Pokud by k vytvořenému PRAPORKU na mapě nepřidal žádné údaje, objevila by se jen nabídka s možností majitele velorexu kontaktovat. Nebyl by samozřejmě vidět mail majitele, jen by se napsal vzkaz do malého formuláře a ten by se odeslal majiteli velorexu do mailu (Formulář by byl samozřejmě i u praporků, které mají něco u sebe napsáno, ať už by to bylo cokoliv). Dotyčný by se pak rozhodl, zda odpoví, či ne. Psát vzkazy majitelům praporků by mohli jen uživatelé registrovaní na serveru www.velorexy.cz.

- Pokud by k vytvořenému PRAPORKU na mapě nepřidal žádné údaje, objevila by se jen nabídka s možností majitele velorexu kontaktovat. Nebyl by samozřejmě vidět mail majitele, jen by se napsal vzkaz do malého formuláře a ten by se odeslal majiteli velorexu do mailu (Formulář by byl samozřejmě i u praporků, které mají něco u sebe napsáno, ať už by to bylo cokoliv). Dotyčný by se pak rozhodl, zda odpoví, či ne. Psát vzkazy majitelům praporků by mohli jen uživatelé registrovaní na serveru www.velorexy.cz.

- pokud se nekdo prida do mapy a vyznaci, ze chce, aby byly jeho detaily zobrazeny muze pak kdokoliv poslat email ci osobni vzkaz.

PŘIŘAZENÍ k okresu či kraji:
Tady budou stroje zobrazeny v tabulce a rozlišeny budou dle typu (např. tam budou 3 250ky a 4 350ky - každá skupina strojůbude mít vlastní řádku)

- mapa neslouzi pro umistovani stroju, ale velorexaru. Stroj je objekt, ktery je musi byt vlastnen urcitym majitelem aby mel nejaky vyznam. Stroje jsou umisteny v Garazi - a jsou tam i rozdeleny do skupin. Mohl bych ale v detailech kraje krome poctu velorexaru uvest u celkovy pocet stroju vsech velorexaru v danem kraji pripadne dalsi udaje - cekam na vase napady.

Každý stroj by ovšem mohl mít u sebe také doplňující informace, které by majitel zadal při přiřazení stroje (podobně jako u praporku) do kraje či okresu.

- stroje se zde umistovat nebudou viz vyse.

Tím by se stroj přesunul na samostatnou řádku v tabulce. Kontaktovat by pak šlo pouze majitele strojů, kteří mají u svého velorexu něco napsáno, protože tím odlišují svůj stroj od ostatních úplných anonymů (těm je zbytečné psát, stejně chtějí zůstat skryti - ti jsou jen pro doplnění aktuálního počtu velorexů v daném místě). Psát vzkazy majitelům velorexů přiřazených do krajů a okresů by mohli jen registrovaní uživatelé serveru www.velorexy.cz.

- ano - zobrazit mapu kraje si muze kazdy...a take videt ikonky z polohou uzivatelu...Ovsem kliknout na uzivatele a zobrazit si detaily budou moci jenom prihlaseni uzivatele.

Posláno 13.01.2006 v 08:07

přístup k mapěpřístup k mapě
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
Ahoj nápad je to dobrej, ale moc se mi nelíbí, že k mapě výskytu veloušů by mohl mít přístup každý . Chtělo by to spíše aby tam měl přístup jen ten kdo je zaparkován v garáži prostě by měl přidělenej kod a bez něj ani ránu . Garáží je 117, registraci na webu velorexy.cz přes 300 . registrovat se může v podstatě každej i nečestnej člověk. Stačí mu aby měl jen meilovou adresu . To se pak dostane i registrovanéj do mapy. A to se mi nezdá správné. Mohlo by to bejt pojato jako takovej BONUS pro zaparkované velouše v sekci garáž . je pravda že by se tak znevýhodnil ten kdo zaparkovaném není, ale není zas tak těžké se tam zaparkovat a přidat tam pár fotek svého stroje. Pak si může dát i virtuální připínáček do mapy když bude chtít. Hrubost přesnosti bych také zprvu dal jen na kraje těch je 15 pak třeba na okresy tech je mraky, ale města bych už váhal

Posláno 10.01.2006 v 14:25

Re: přístup k mapěRe: přístup k mapě
AUTOR ČLÁNKŮkatka152955546
no ale přece není problem, když se kdokoliv může zaregistrovat na velorexech, tak si i kdokoliv může vytvořit garáž, ať už velouška vlastní nebo ne. takže by to tam muselo být ošetřeno ještě úplně jinak, ale mě teda v tuhle chvíli nenapadá jak.

Posláno 10.01.2006 v 17:04

Re: přístup k mapěRe: přístup k mapě
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
na tom, co rika Beton asi neco je, ja bych mapky nedaval moc podrobne, resp. bych zapichl treba praporek do prostred regionu (viz odkaz na mapu, treba Blanensko) a tam bych treba dal odkaz na velorexare z toho regionu, resp. jmenny seznam nicku, napr. Zdeněk & Rudolf atd, kde by byla možnost kontaktovat mailem, nebo formulářem podobným vzkazu a kdokoliv, třeba i neregistrovaný člověk by poslal majiteli vzkaz a na něm by záleželo, zda se mu třeba bude chtít ozvat. Mezi registrovanými je to jasný

Posláno 10.01.2006 v 17:33

Re: přístup k mapěRe: přístup k mapě
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
zkrátka bylo by tam např.: Blanensko - 8 velorexářů

Posláno 10.01.2006 v 17:35

Re: přístup k mapěRe: přístup k mapě
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
pokud zobrazim jmenny seznam nicky to je jako bych zobrazil email..jelikoz podle nicku si te kazdy muze najit v garazi. Myslim, ze pokud bych umoznil jenom zapichnout znacku doprostred regionu, vytvoril bych neuplnou aplikaci. Me jde prave o moznost presneho vyznaceni polohy. A take o velkou anonymitu. A urcite chci mit kontrolu nad tim kdo koho kontaktuje...proto tam je tam podminka prihlaseni.

Posláno 10.01.2006 v 17:38

Re: přístup k mapěRe: přístup k mapě
REGISTROVANÝ UŽIVATELHloh484697993Osobní WWW stránkawww.hloh.wz.cz/
Stejně myslím že je docela jedno jesli tam budou vsi kde bydlíme, protože každý trochu snaživější člověk se k tomu stejně snadno dostane (stačí se třeba podívat na výsledkovou listinu z boskovic (je na jiném webu)a tam je uvedeno bydliště a ve většině případů i jméno- žádné předzdívky)Bylo by dobré kdyby si každý majitel mohl vybrat které ůdaje o sobě chce zveřejnit.

Posláno 10.01.2006 v 19:42

mapamapa
AUTOR ČLÁNKŮLuděk
skvělé, skvělé. řekl bych, že nedostatky či nápady... se ukáží při používání, takže podle mě neváhej a sem s tím.

Posláno 10.01.2006 v 10:19

Re: mapaRe: mapa
AUTOR ČLÁNKŮvelorexmaniakOsobní WWW stránkawww.velorex.tym.cz, www.velorexr66.tym.cz
Smaž to do éteru

Posláno 10.01.2006 v 13:38

Re: mapaRe: mapa
AUTOR ČLÁNKŮVlasta69929881Osobní WWW stránkawww.vavru.cz
Prihlaste se vsichni kdo cetli clanek pozorne

Pisu tam, ze nemam vhodne obrazky pro regiony. Takze uz z tohoto duvodu nemuzu Mapu velorexaru spustit.

Posláno 10.01.2006 v 13:44

Re: mapaRe: mapa
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
vono to asi bude i o pravech k mapam. co webmaster zminovaneho webu, nemohl by pomoci, nebo jestli by neposkytlo mapky nejake nakladatelstvi, treba kartografie, shocart ci geodezie, v takove kvalite, aby to slo cist a nemuselo se za to platit.

Posláno 10.01.2006 v 17:28

Re: mapaRe: mapa
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
jojo, super nápad!!!

Posláno 10.01.2006 v 17:34


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:841
Celkem fotografií:9449

TOP články

166XII. Film Fest Velor...
132Jarní Boskovice č 26...
115MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
87Převodovky ve Velore...
64Zapalování a seřizov...
61Kampaň - stop zbyteč...
58Maďarsko 2010 aneb s...
57Vrchní, prchní! Velo...
53XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...
53III. VELOREXÁŘSKÝ PL...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama