2. vánoční výjezd 2005 - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

2. vánoční výjezd 2005

autor: blesk27. 12. 2005Srazykomentářů: 6přečteno: 10781 xfoto: 16známka: 1ANKETA

Loni jsme to prubli poprvé a mysleli jsme si, že se jedná o "Bláznivý nápad". Ale bylo to fajn, a tak jsme si to letos zopákli.

Jelo nás celkem pět veloušů: Kamil z plzně, Standa s Řepou a Pavel s Katkou z Velké Vsi (Tachov), Puňťa s Kimem a Já s Jirkou a Okurkou z Karlových Varů. Sraz jsme si dali v hospůdce na náměstí v Teplý. Přijeli jsme všichni celkem v pohodě, jen Kamil urval lanko plynu a Kimovi přeskakoval řetěz.

Po malém občerstvení jsme se vydali přes Mnichov směr Prameny a Kladskou. Jen poznámka pro nezasvědcené - celý úsek je takzvaná Tepelská náhorní planina a tudíž jsme se pohybovaly cca 700 - 800 m.n.m.

Trasa byla super až do Mnichova. Z Mnichova do pramenů nás čekalo několik táhlých zledovatělých kopců. Takže jsme si občas zopákly "závod do vrchu" a společným usílím svoje velouše na kopec vytlačily. Nejhůř na tom byl asi Kamil.... toho jsme tlačily skoro pořád :-).

Když jsme pokořili Prameny čekala nás už pouze pohodová cesta na Kladskou, kde jsme měli plánovanej obídek. Pohodová..., to jsem si aspoň myslel. Asi 2km před Kladskou mě na rovince chytl zářez ve sněhu a já chytl hodiny. Už jsem myslel že je to dobrý, ale po dotočení jsem se opřel o sněhový mantinel a i s veloušem jsme se poroučeli na bok... Pěkně jsme si ustlali v měkkém sněhu. Naštěstí se nic nestalo ani veloušovi :-). Chtěl jsem to vyfotit, ale bohužel začal týct benzím z nádrže, tak jsem z toho vylezl jako z tanku a šup zpátky na kola.

No a pak už tedy opravdu vše bez problémů. Na Kladský jsme poobědvali a pokračovali do Mariánských Lázní. Sem tam se ještě tlačilo, ale jinak žádný problém. V Mariánkách jsme ještě krapek poklábosili a už každý pomalu upaloval k rodné domovině.

Bylo to super a mě se pomalinku rodí v makovičce takový malý plán. Co byste tomu řekly, kdybyz jsme tady v Krušných horách uspořádali skutečný zimní sraz.

Na závěr bych chtěl všem popřát za celý velorex klub Karlovy Vary vše nej a kupu kilometrů se svým strojem v roce 2006.


Sraz karlovarské části u Jirky.Po pár metrech nás kontrolovala policie. Ale chtěli si pouze prohlédnout stroje.místo srazu - stará pošta v Teplý.
první společné foto před hospodou v Teplý.Zleva:Pavel se svou drahou polovičkou, Standa, Jirka s Okurkou, Řepa, Kim s Puňťou, Kamil... no a já stojím za foťákem
tak jsme se na ten kopec zdárně vytlačilymísto otočení bleska na bok - ustlal jsem si do peřinky. Na fotku se opravdu čekat nedalo - tekl benzín
zasloužený oběd na kladskýa už se šikujem k další cestě
některé chlapy to zmohlo...poslední společná fotka a už každý dom jiným směrem

Přijeli byste příští zimu do Krušných hor na zimní sraz?
Ano
17
Ne
12
Nevím
5
 Celkem hlasů: 34
Anketa skončila: 7. 1. 2006, typ: pro všechny, autor: Vlasta

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 4, Známka: 1


Komentáře (6)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

Zimní výjezdZimní výjezd
REGISTROVANÝ UŽIVATELPrdlavka
Hned bych jel taky jen kdyby bylo čím, ale už na tom pracuju: stříhám, šiju, oblékám a kompletuju....

Posláno 3.02.2006 v 13:41

Zimní srazZimní sraz
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Zdravím divočáky z Karlových Varů, musel jsem usmát tomu kontrastu s předchozím článkem od Betonka - on popisuje proč raději v zimě ne a vy zvete na zimní sraz ... che, che ... to je ta rozdílnost názorů. Já osobně chtěl zimní sraz udělat už před 10 roky, ale když jsem se ptal velorexářů, odpovědi zněli asi jako Betonův článek. Sám musím říct, že ta sůl opravdu "kožankovým" strojům nedělá dobře a bohužel vleze úplně všude - plech opláchneš, ale do koženky se to vsákne a pozná se to třeba až za pár let. Ideální sraz by byl na mírných kopečcích (aby se to dalo vyjet) a jen a jen na sněhu. Ale mám-li jet např. z Prahy do Karlových Varů, tak to jen na sněhu nejde. No, to byl jen můj názor, pokud máte možnost srazu jen na sněhu, tam tomu držím pěsti!!!

Posláno 28.12.2005 v 09:23

Re: Zimní srazRe: Zimní sraz
AUTOR ČLÁNKŮHonza
Vzhůru na "velorexí elefanty"! Je to dost zajímavá myšlenka, ne-li přímo "hozená rukavice". Jak Eiffel správně uvedl, důležitou roli bude hrát správně zvolený terén. Kdoví, zda by Tepelská náhorní plošina nebyla třeba i vhodnější, než přímo Krušné hory... Chtělo by o tom dát diskusi, třeba se sejít v určitou dobu na chatu, co vy na to?

Posláno 28.12.2005 v 13:27

Re: Zimní srazRe: Zimní sraz
AUTOR ČLÁNKŮMe2dd
NO JISTĚEEEEE CHLAPI, OBROVSKEJ SOUHLAS, PROČ nejsou Západní čechy u Prahy? Když chci vyjet v zimě tady, tak nikdo nejede, příště jedu s Vámi.... snad

Posláno 28.12.2005 v 22:34

Zimní výjezdZimní výjezd
AUTOR ČLÁNKŮvelorexmaniakOsobní WWW stránkawww.velorex.tym.cz, www.velorexr66.tym.cz
Zdravím "krušné" kolegy,

musím říct, že bych do toho šel! Vybral bych stroj, kterému bych nejméně ublížil a byl by nejvhodnější - je to Fanouš - dal bych mu drapák dozadu, mám takový šikovný s rovnou špuntovou plochou, takže se opírá velmi slušně a s maximální opatrností bych vyjel. Pokud ale bude sněhu příliš budeme všichni v pr... ale drsné povahy to nějak zvládnou!

PF 2006

Posláno 28.12.2005 v 13:16

Zimní výletZimní výlet
AUTOR ČLÁNKŮstita252759362
Tak jsem vám kluci záviděl a mrzelo mě, že jěště nemohu vyjet. V průběhu dne jsem vždy myslel na to, kdybych podlehl Bleskovým svodům a vyrazil na prasátku (Skůtr ČZ 175). To by byla asi divočina. Takže příště už s velouškem.

Posláno 28.12.2005 v 09:42


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

137Jarní Boskovice č 26...
135XII. Film Fest Velor...
101MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
77Převodovky ve Velore...
67Zapalování a seřizov...
66Maďarsko 2010 aneb s...
59Vrchní, prchní! Velo...
57III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
56Kampaň - stop zbyteč...
55XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama