Blansko 2000 očima pořadatele - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Blansko 2000 očima pořadatele

autor: Eiffel22. 4. 2003Srazykomentářů: 0přečteno: 8634 xfoto: 0známka: -

Letošní sraz Velorexu v Blansku jsem poprvé zkusil udělat jako akci dvoudenní. Tedy, vyhlášená byla jako jednodenní s tím, že kdo by chtel přijet o den dřív, měl možnost. Jelikož všechno připravuju sám, je težké připravovat akci dvoudenní s plným programem.
V sobotu jsem na místo srazu dorazil trabantem. Proč ? Právě jsem totiž koupil Velorex a bednu nějakých dílu, a už bych nestihl odvést je do garáže a přivést Velorex. Jo, a taky místo srazu muselo být vyjímečně přesunuto o parkovište vedle, ale nebylo možné to přehlédnout. Na místě ale stejne byly jen dva Velorexy, takže jsem si tak trošku zklamane v duchu konstatoval, že ten dvoudenní asi nemá cenu dělat.
Ale mýlil jsem se. Po domluvě s přítomnýma jsem zajel uklidit věci a přivést ten správný stroj a to už bylo na parkovišti Velorexu asi 7, což už jsem považoval za dostatečný pocet. Jelikož prvořadou záležitostí bylo domluvení noclehu, vyrazili jsme do Jedovnic.
Tam mě, jak bývá zvykem, přestal jet Velorex - vysunovalo se mi pomalu plynové lanko. Po opravě jsem zjistil, že se řady rozrostly a kolem bylo asi 20 vozítek - což už je skoro můj rekord. V nedaleké restauraci jsme omrkli fotky, prohodili pár zajímavostí a já jsem valil domu, abych se na tu nedeli taky trošku vyspal.
Ráno slibovalo celkem shovívavé počasí a taky pozvolna plnící se parkovište plnilo očekávanou návštevnost. Ale řekl bych, že až příliš. Jezdci z Jedovnic dorazili o hodinu později a na parkovišti za hotelem Dukla jsme se skoro nevešli. Když jsem poskytoval nějakému novináři interview a „stěžoval“ si na takovou spoustu vozítek, nemohl to pochopit - nekolik nezávislých počtářů jich napočítalo 46. Mimojiné se me ale ten žurnalista zeptal, proc to vlastně dělám. A hned první bod srazu mu byl odpovědí.
Oficiálně jsem se snažil překřicet přítomné s tím, že je přivítám a rovnou se vrhneme na tradiční představování vozítek a jejich majitelu, aby jsme jednak mohli omrknout zajímavosti přítomných vozítek a jednak zjistit, odkud se až přítomní prdlavkáři sjeli. Mrzí mě, že jsem ze strany boskováku slyšel něco o tom, že je to moje tradiční otrava, přesto si myslím, že srazy jsou právě o tom se navzájem poznat.
Jízdu v koloně mestem, která posléze následovala, jsem promýšlel s tím, abychom jeli co nejvíce po hlavních silnicích. I tak se myslím kolona trošku roztrhala, naštestí nás bylo tolik, že se to snad ani nepoznalo. Po tomto zážitku z ulic následovala jízda kolonou ke Skalnímu mlýnu v Moravským krasu; tam jsem si vychutnal právě to, že jsme se na konci museli otočit a jet zpátky, címž jsem docílil toho, že jsme se všichni za jízdy míjeli.
Zato oběd se stal katastrofou a to hned ze třech důvodu: jednak nás bylo dvakrát tolik, než jsem nahlásil, jednak obsluha na část vyložene kašlala a za třetí slíbené video pozorovala paní vedoucí, tudíž ze sledování videosekvencí nebylo nic. Dokážete si asi představit, že pro mne to byla hotová katastrofa.
Nicméně po obědě následovala jízda Moravským krasem se zastávkami u Sloupsko-Šošuvských jeskyní, na parkovišti u jeskyně Balcarky a akce končila na velikém parkovišti u propasti Macocha, kam dorazilo už jen pár nejodolnějších.
A co na závěr ? Vyjde-li počasí, je poloviční úspěch zaručen - a nám nepršelo. Na to, že to celé organizuju sám, že nemám žádné odměny pro nejlepší, se jich letos sjelo opravdu úctyhodně - jen doufám, že většina nebyla zklamaná.

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Související články:
Blansko 2001Blansko 2001
Blansko 2000Blansko 2000
17. sraz Velorexů v Blansku17. sraz Velorexů v Blansku

Komentáře

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

K tomuto článku nebyly vloženy žádné komentáře.

Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

142Jarní Boskovice č 26...
104POTKALI SE U KOLÍNA
90MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
72Zapalování a seřizov...
67Převodovky ve Velore...
59Vrchní, prchní! Velo...
57Kampaň - stop zbyteč...
48Maďarsko 2010 aneb s...
48Přívěsný vozík Velor...
46III. VELOREXÁŘSKÝ PL...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama