Boskovice 2002 - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Boskovice 2002

autor: katka17. 9. 2003Srazykomentářů: 0přečteno: 9224 xfoto: 5známka: -

I letos se nám rychle blížil termín srazu v Boskovicích a Vlasta byl celej natěšenej, protože konečně dokončil renovaci dvěstěpadesátky a už dlouho dopředu plánoval, jak se svým drobečkem Oskarem vyrazí do Boskovic a jaká to bude pěkná (pomalá) cesta. Až do poslední chvíle však nebylo jasné, kdo bude druhým členem posádky.

A bylo to tady… V pátek odpoledne jsme vyrazili na cestu. Je pravda, že toho do té doby Oskárek moc nenajezdil, takže jsem ani příliš nevěřila, že vůbec dojedeme do cíle. Ze začátku jsme toho víc nastáli než najeli a dlouho jsme nemohli přijít na to, čím by to mohlo být. Příčinou všech problémů bylo víčko od nádrže, které nechtělo pustit do nádrže ani štipec vzduchu, tím pádem vznikal podtlak a benzín nechtěl téct. Nakonec jsme si víčko vyměnili s Vítkem, který jel na sraz, stejně jako v minulých letech, ve svém čtyřkolovém Veloušovi. Od té chvíle Oskar šlapal jako hodinky. Bez jediné závady jsme večer dorazili do Boskovic, vyzvedli si startovní číslo a odjeli se ubytovat do penzionu Athéna. Cestou jsem sice ztratila mikinu, ale záhy mi ji přivezl džentlmen s bílou šálou. Tímto mu posílám ještě jednou velké díky.

Celý sraz se nesl v maškarním duchu. Pořadatelé ani letos nezklamali a připravili na sobotu soutěž. Musím říci, že hledání nápisů bylo zajímavé, ale třeba takový památníček sv. Barbory nám dal docela zabrat. Pokaždé jsme ho minuli, i když jsme se několikrát ptali na přesnou polohu a vesničané nám ochotně pomáhali. Často ale nechápali, co se to v okolí děje, že tu jezdí mraky Velorexů sem a tam a něco hledají. Obzvlášť paní bydlící v domě se psem na balkóně byla zděšená, když Vítek vystoupil z Velorexu a šel se podívat, jaké číslo popisné je napsáno na dveřích. Zapotili jsem se i při hledání velkého pomníku. Skvělá byla jízda naslepo, i když jsme v ní nebyli nejúspěšnější. Neměli jsem sice žádný trestný bod, jenže Vlasta ze začátku ignoroval moji výbornou navigaci a točil volantem, jak se mu zrovna zachtělo. (Možná se zavázanýma očima i blbě slyší.) Ani v závodě na čas jsme nebyli moc rychlí, ani jsme to od Oskárka nevyžadovali. Cestou se nám žvejkla duše, museli jsme na náměstí sundat kolo, kterému se teda dolu zrovna moc nechtělo.

Neděle moc slunečná nebyla, ale i tak bylo o zábavu postaráno - každoroční jízda výsostných Velorexů městem, vyhlašování výsledků soutěží. Nutno konstatovat, že letos byly ceny více než lákavé a Velorexů dorazilo do Boskovic požehnané množství. Jestli to tak půjde dál, bude se asi muset prodloužit jízda městem, protože jinak se budou na parkoviště vracet první Velorexy, aniž by odjely ty poslední.

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Související články:
Boskovice 2003Boskovice 2003
Boskovice 2003 - fotografieBoskovice 2003 - fotografie
Boskovice 2001Boskovice 2001
Boskovice 1998Boskovice 1998
Boskovice 1999Boskovice 1999
Boskovice 2000Boskovice 2000
Hadrolety zahájili sezónuHadrolety zahájili sezónu

Komentáře

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

K tomuto článku nebyly vloženy žádné komentáře.

Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

142Jarní Boskovice č 26...
104POTKALI SE U KOLÍNA
90MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
72Zapalování a seřizov...
67Převodovky ve Velore...
59Vrchní, prchní! Velo...
57Kampaň - stop zbyteč...
48Maďarsko 2010 aneb s...
48Přívěsný vozík Velor...
46III. VELOREXÁŘSKÝ PL...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama