Boskovice 2003 - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Boskovice 2003

autor: katka8. 5. 2003Srazykomentářů: 0přečteno: 10524 xfoto: 21známka: -

Jak se blížil květen, blížil se i každoroční sraz Velorexů v Boskovicích. Byli jsme zvědaví, co si na nás zase pořadatelé vymyslí za originální soutěže.
Rozhodli jsme se, že se nezúčastníme závodu „Sedmá mílová bota“ a že do Boskovic vyrazíme v pátek ráno. Všechno ale bylo trochu jinak, než jsme plánovali. V pátek před šestou ranní jsme se vypravili, abychom nechali opískovat Velouše, kterého chce Vlasta dát trochu do pucu. Po návratu jsme vzali Oskara a upalovali s ním ještě na technickou a zaplatit pojištění, což nás zdrželo nejvíce. Pak už kvapem do Humpolce, kde na nás čekal Luděk. Cesta nám ubíhala rychle. I když Oskar jede skvěle, přece jen je o něco pomalejší než Velouš. Když jsme dorazili do Boskovic, vydali jsme se hned do obchodu koupit si něco k jídlu a hlavně pro buchty a nějaké pořádně velké jablko. Buchty jsme sehnali, ale s jablkem byl problém, tak jsme koupili alespoň dvě sice velká, ale ne dost na to, aby nepropadla otvorem pro tacháč. Už od Luďka, který sháněl jablko se šuplerou v ruce, jsme věděli, že nemáme moc šancí takového obra sehnat.
Zdárně jsme dorazili až na náměstí u Zlaté růže a došli se přihlásit. Pečlivě jsme studovali, co se bude v sobotu dít a jaké nás čekají úkoly.Večer jsme vyrazili do Lysic, kde jsme měli nocovat.

Sobota 3.5.
Prší a představa, že budeme někde v dešti plnit úkoly, se nám moc nezamlouvá. Tomáš tvrdí, že v poledne už bude sluníčko, ale nám se to nezdá. Chvílemi déšť polevuje a znovu se rozprší. Kolem půl jedenácté nadobro přestává pršet a my se vydáváme z Lysic na první povinné stanoviště s názvem „Kašpárkův hrobeček“, které se nachází v Boskovicích u autosalónu Mazda. Úkolem je na základě údajů (azimut/vzdálenost) najít bod. Podle pokynů konzumujeme buchtu a začínáme měřit. Každému z naší party vychází bod někde jinde. Neotálíme a jedeme na další stanoviště „Sněhurka“ k penzionu Zlatá růže. Právě tady je potřeba obr jablko. Nejprve úkol zkouší Luděk, který na žrouta jablka pasoval Honzu. Ten sice jede jak ďas, ale sníst jablko a vypít láhev limonády stíhá těsně v časovém limitu 4,5 minuty. Další na řadě je Lenka Kotačků. Ta zvolila strategii krájení jablka na menší kousky. I když ji Ivan povzbuzoval co to šlo, jablko do sebe v limitu nedostala. Na řadě je Vlasta. Je vidět, že mu jablko, které nám Lenka darovala, šmakuje. Ještě do sebe kopne sedm panáků limonády a 10 bodů je našich. Přemýšlíme, jestli jít na oběd nebo vyrazit na další disciplínu. Kluci rozhodli...pojedeme na další stanoviště „Plaváček“ a poté teprve půjdeme na oběd, aby kluci oschli. Jedeme k přehradě Křetínka. Jíme buchtu. Kluci skáčou do vody a 100 bodů máme v kapse. Přemísťujeme se do Lysic, kde chceme jít na oběd a kde nás také čeká další soutěž. Vydatně obědváme a už si to valíme do lysického zámku na stanoviště „Popelka“. Horko těžko do sebe dostávám buchtu, abych mohla jít přebírat matičky. Vlasta mi kupuje vstupenku, abych měla k dispozici obě ruce. Přebírám matky co to dá, ale jedna „čtyřka“ matka mi padá na zem. Čas nakonec nebyl nejhorší (1 min 25 sec). Ale nejlepší z nás je Lenka, která stíhá úkol za 1 min. 13 sec. Odjíždíme do pivovaru Černá Hora, kde se máme pokusit splnit „Alibabu a ....“. Úkolem je sdělit paní vrátné, kolik vlastně bylo loupežníků. Všichni víme, dostáváme 2 pivka a už nám zbývá jen poslední úkol, ze kterým jedeme do Holštejna. Před jeskyní Hladomorna tu jezdí „Bruncvíci“ na svých bujných ořích. Úkolem jezdce je získat pomocí dřevce prsten v podobě ráfku od reflektoru, úkolem koně je dovést jezdce do cíle co možná nejrychleji. Je pravda, že můj oř nepatrně poklesl, když jsem se na něj vyhoupla, ale přesto mě dovezl do cíle za 5,49 sec. Do slabin jsem svého koně raději nekopala, protože by to mohlo mít následky. Soutěže jsme měli úspěšně, alespoň doufejme, za sebou a mohli si užívat „neorganizovaného osobního volna“.

Neděle 4.5.
Vypadá to na slunečný den. Z Lysic vyrážíme do Boskovic, kde se řadíme do kolony. Projíždíme městem. Čekáme na vyhlášení výsledků soutěže. K našemu údivu jsme skončili na 9. místě, Ivan s Lenkou na 14. místě a Luděk s Honzou na 11. až 12. místě.
Nutno dodat, že letošní sraz se zdařil, bonus 1000 bodů za nevynoření se z přehrady nikdo nezískal, někdo možná přibyl o pár dkg v důsledku pojídání buchet.

Letošního srazu v Boskovicích se zúčastnilo 188 Velorexů.

Velorexům zdar.


Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Související články:
Boskovice 2003 - fotografieBoskovice 2003 - fotografie
Boskovice 2001Boskovice 2001
Boskovice 1998Boskovice 1998
Boskovice 1999Boskovice 1999
Boskovice 2000Boskovice 2000
Boskovice 2002Boskovice 2002
Boskovice 2007Boskovice 2007

Komentáře

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

K tomuto článku nebyly vloženy žádné komentáře.

Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

140Jarní Boskovice č 26...
109POTKALI SE U KOLÍNA
90MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
70Převodovky ve Velore...
69Zapalování a seřizov...
59Vrchní, prchní! Velo...
57Kampaň - stop zbyteč...
49Maďarsko 2010 aneb s...
46Přívěsný vozík Velor...
46III. VELOREXÁŘSKÝ PL...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama