Elefantentreffen 2009 - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Elefantentreffen 2009

autor: Peťass31. 3. 2009Srazykomentářů: 1přečteno: 9296 xfoto: 31známka: 1

Letošní motorkářský sraz v Bavorském lese se konal poslední lednový víkend a my na této bláznové akci nemohli chybět. Oproti loňsku se k nám přidal Jarda ze Znojma a Přemek z Opavy. V pátek každý vyjel ze svého bydliště tak, aby se ve smluvený čas potkal s ostatními. Já jsem mířil do Prahy, kde jsem se sešel s Lukášem a Zdeňkem z Mladé Boleslavy.

Cesta probíhala tradičně, už kousek za Prahou se objevila první závada. Lukášovi podfouklo těsnění pod hlavou. To se vyměnilo a lehce po 12. hodině jsme přijeli do Vimperku kde čekal Jarda a nechyběl ani již tradiční oběd. Jídlo chutnalo, hlavně česnečka. Chuť mi sice trochu zkazil převržený čaje, který se rozlil do mého telefonu, ale stalo se a měl jsem záložní.

Po jídle se pokračovalo do Německa, ale to by se nesmělo jet velorexy, aby se ještě před hranicemi neopravovalo. Na vině byl opět Lukášův stroj. Oprava byla časově náročná a tak se na sraz dojelo se značným skluzem až za tmy. Místo na stany jsme našli snadno, nic jsme nevymýšleli a rovnou zamířili tam co loni. Kupodivu bylo prázdné, stany stály během chvilky a netrvalo o moc déle a plápolal ohýnek. Při něm se dobře jedlo, pilo i povídalo, někteří vydrželi až do druhé ranní.


Sobotní den se nesl v pohodové náladě. Někdy po desáté se vyrazilo na obchůzku kempu, abychom i my okoukli stroje ostatních přijedších a oplatili jim jejich návštěvu u našich strojů. A bylo se na co koukal, ale nebudu popisovat, je lepší ukázat na fotkách. Potkali jsme i Přemka a jeho velouše a dokonce jsme narazili na Kárčiho, sice bez hadráka ale byl tu .

Po procházce jsem se schoulili k ohýnku a vrhli se do připrav oběda. Masíčko se hřálo, dobrá příležitost pro seznámení s Frantíky sídlícími o poschodí níže. Na steaky sice nedošlo, ale různých tekutin s více čí méně alkoholickým obsahem jsme ochutnali požehnaně. A musím říci, že frantíci se posilnili více než dosti. Seběhli kopeček, svlíkli si vše co na nich bylo, našlápli stroj a objeli dvě kolečka, no já bych zmrzl.
Po kulturní vložce jsme se vrátili k ohýnku a pokračovali v debatách na nejrůznější témata. Spát se šlo daleko dříve než v pátek, ale i tak se stihlo vidět několik ohňostrojů a jiných atrakcí.


Ranní vstávání byla pohoda, nesněžilo jako loni, tak vše proběhlo v poklidu. Silnice byly suché, hranice jsme překročili po půl jedenácté. Na čáře bylo malé zastavení při kterém se jsme se rozloučili s Jardou a přes Vimperk a již tradiční oběd jsme vyrazili k domovům.

Těsně před Zbraslaví jsme se oddělil na známou trasu Zbraslav – Říčany – Kutná Hora – Pardubice. Bohužel jsem domů nedojel, kousek před KH jsem se s hadráčkem otočil přes střechu a zůstal stát více méně v přikopu. Mě se nic nestalo, ale můj věrný kamarád takové štěstí neměl. Musel jsem volat pro odtah, ještě že mám rezervní telefon, i když po dvou dnech provozu a snad půl ročním nedobití v něm bylo šťávy jen tak tak na jeden telefonát. Naštěstí se vše povedlo dohodnout než se nadobro odporoučel.

Cesta domů nebyla moc slavnostní, jak tomu zatím vždy bylo, na vleku ještě nikdy nepřijel, ale co, hlavně že se mi nic nestalo a Veloušek se opraví.

Tak takto jsem domů ještě nikdy nepřijel a doufám, že už nikdy nepřijedu, nebyl to moc slavný návrat.Závěr cesty se trochu nepovedl, ale zpravit to půjde.U nás je lehce nasněžíno, není to krása?
U nás je lehce nasněžíno, není to krása?U nás je lehce nasněžíno, není to krása?Zimní vzorek, výbormý pomocník ve sněhu, na čisté silnici už to trochu plave.
Poslední přípravy na odjezd.Přemek při dojezdu se Solly.Při odjezdu ještě fotečka na památku.
Tak to jsme my blázni co se vydali za zimy do Německa.Pro nás záhada, takovéto plameny se objevili 2x za noc, ale nepřili jsme na to, co tam hoří.Kolona velorexů :-)
Naši frantíci posilnění českými destiláty.Lidiček jako maku.Lidiček jako maku.
Lidiček jako maku.Tady je další zajímaně upravený stroj ;-)Česká babeta se taky dostaně všude :-)
I pěkný historický kousek se tu dá najít, toho si myslím, že je skoro škoda.Sem tam se objevuje i nějaký ten vetarán.Jeden z nejzajímavějších strojů, schodli jsme se na tom, že to je samodělka, ale docela propracovaná.
Lidí jako maku.Ovál - centrum dění, nahuře naše super místo se stany a vpravo čtyři hadráčci.Italská připrava na večerní soutěž v přetahování.
Stroje moto kolegů, v pozadí náš kopeček se stany.Na obchůzce kempu, po sněhu ani památky.Naše stroje, zaparkované na téhže místě jako loni.
Vaření snídaně.Glilujeme kuřátka, a jelikož plameny byly dost vysoké, sem tam přikládáme trochu sněhu pro jejich snížení.Cesta tam byla v pohodě, tady už jsme v Německu.

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 1, Známka: 1


Komentáře (1)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

zimní jízdyzimní jízdy
AUTOR ČLÁNKŮHonza
Sice jsem na elefantech nebyl, ale po letošních (velmi zdařilých) Zimních Vršcích jsem shledal, že na Velorexu se zimní jízdy dost negativně podepíšou, a to i přesto, že zrovna na Vršky vyšlo ideální počasí, kdy silnice byly prakticky suché. Nejvíce to odnese hliník a jeho slitiny (bubny, štíty brzd), lakované žebrování válce najednou začalo rezivět, poměrně odolné jsou chromy (zřejmě záleží na kvalitě provedení). 8 let staré turnikety jsou na výměnu. Dost bych si rozmyslel další zimní jízdy zvláště pro zvýšeným rizikem kolize.

Posláno 3.04.2009 v 10:21


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

139XII. Film Fest Velor...
134Jarní Boskovice č 26...
105MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
78Převodovky ve Velore...
67Maďarsko 2010 aneb s...
66Zapalování a seřizov...
59Vrchní, prchní! Velo...
56Kampaň - stop zbyteč...
56XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...
56III. VELOREXÁŘSKÝ PL...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama