Evidované stroje - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Evidované stroje

autor: Brťka13. 1. 2015Infokomentářů: 21přečteno: 8831 xfoto: 0známka: -

Úřady každoročně vydávají statistické údaje o počtu přihlášených vozidel. A jak si na tom stojíme?

Budiž tento článek možná i vodítkem pro ty, co hlavně touží po novém velorexu a mají pocit, že vše je již ztraceno, že velorex bude pro ně jen snem či že musí mnohdy jen sledovat trend cen, které poslední dobou na burzách a v inzercích leckoho překvapují či šokují.

Zde je výčet, který jsem připravil z dostupných údajů, hledanými výrazy byly Velorex, oskar + příbuzné, zabrousil jsem i do netradičních Jawa a DKW. Nad některými položkami jsem si rady nevěděl, ale přesto je uvádím:

Značka

typ

detail

počet

oskar

250

26

velorex

16

2

velorex

16/350

1

velorex

350/16

238

velorex

250/16

857

velorex

350/16

1968

velorex

435

0

223

velorex

435

D

125

velorex

435-0

1

velorex

435-0

Motorový

1

velorex

54

1

velorex

562

1

velorex

APE

600

1

velorex

700

1

velorex

oskar

1

velorex

oskar

54

40

velorex

RH

22

velorex

SN700

1

velorex

V

6075

1

velorexpor

1028

Jawa

250

oskar

67

DKW

Jawa

250

1



z podrobnějších analýz vyplývá, že:

Evidovaných strojů je tam tolik, že z největší pravděpodobností dost vysoké procento z nich je někde v polopřevodech, neevidovaných dědictvích, nebo poté, co kostra stroje shnila, doklady nikdo neřešil.............zdroj: ministerstvo vnitra ČR

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Komentáře (21)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

Evidované strojeEvidované stroje
REGISTROVANÝ UŽIVATELLišák
Souhlasím s Honzou. To je zákon, který vznikl kvůli bordelářům a ne kvůli tomu, že se budou vyřazovat starý vozy (motorky). Osobně jsem měl motorku 1/2 roku v polopřevodu, a když jsem zjistil co se chystá, dal jsem jí do kupy aby prošla STK a bez sebemenšího problému v polovině října jsem dokončil polopřevod. Ani TK nemusíš mít, stačí to naložit na vlek, dovézt na STK tam ti udělá evidenčku, zaplatit pojistku a můžeš si to dopřihlásit na sebe. Nevidím v tom problém ani šikanu ze strany ouředníků, aspoň v tom bude pořádek.

Posláno 7.02.2015 v 20:42

"Poloprevod u nas na Slovensku""Poloprevod u nas na Slovensku"
AUTOR ČLÁNKŮPepo
Malou kapkou přispěji i já.
To co píše Brťka, u nás na Slovensku kto k 1.4.1996, si nevyměnil starou (ješte federální) značku a TP za novou tak po tomto datumu všechy vozidla které výměnu neabsolvovali, byly trvane a nenávratne vyřazeny z evidence.
U nás když máš stroj "po vašem v polopřevodu" tak si ho nový majitel musí přihlásit do 10 dnu, a když to nestihneš musíš navíc absolvovat tzv. kontrolu originality čím se ti prodraží přepis o cca +80EURO!
Toto však musí být vykonáno max. do 30 dnu, jinak se papíry automaticky zruší, a není možné takovéto vozidlo přepsat.
Pokud te chytí s nepřepsaným vozidlem, které mají
takto propadlé trvale vyřazené doklady tak fasuješ pokutu 650EURO + zákaz vedení vozidel (seberou ti řidičák) na 2 roky.
Tak se u nás pročisťuje registr automaticky

Posláno 28.01.2015 v 18:06

Re: "Poloprevod u nas na Slovensku"Re: "Poloprevod u nas na Slovensku"
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
čau, no, tak tomu říkám docela slušná byrokracie :/ . Aspoň na veteránské kategorie by tedy mohli brát ohled.... U nás se to prozatím prodražuje tím, že když si koupíš auto v Karlových Varech a jsi z Brna, budeš muset na zápis tam, nebo mít nějaké notářsky ověřenou plnou moc pro druhou stranu, nepletu-li se. Po pravdě čekal jsem něco takového dávno a dávno, takže buďme rádi, že to přišlo až nyní.

Posláno 28.01.2015 v 23:13

najivněnajivně
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
Také jsem si najivně myslel, že když bude centralní registr vozidel, že s přepisem nebude člověk muset lítat do místa bydliště bývalého majitele. A ouha musí. Jelikož v liberci mi nevyřídí to co je evidováno v Plzni. Třeba jen razítko respektivě potvrzení, že vozidlo bylo zrušeno - vyřazeno z evidence před mnoha lety, ale v TP to není zapsáno.

Posláno 29.01.2015 v 01:04

Re: "Poloprevod u nas na Slovensku"Re: "Poloprevod u nas na Slovensku"
AUTOR ČLÁNKŮPepo
Unás, ti puvodní majitel muže odhlásit do polopřevodu jen auto/motorku na konkrétní osobu na kterou bude následne zapsáno. Takže ty si v Košicích koupíš auto, majitel ho odhlásí na konkrétní jméno a bydlište nabyvatele, a ty ho na jeho košických značkách převezeš na ose napřiklad do Martina. Tam odevzdáš košické značky, policajtovi odevzdáš starý TP, ukážeš mu platné povinné ručení ale už na tebe, EK+TK a na počkání ti vystaví velký TP. Do 30 dnu Ti pak pRíjde domu malý TP kuriérem. Žádnou plnou moc už následne nemusíš mít.

Posláno 29.01.2015 v 12:10

Dovětek k článku Evidované strojeDovětek k článku Evidované stroje
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
Ani nevím, jak se tento můj článek ocitl mezi veřejnými, byla to taková koncepce, kterou jsem dělal již před několika lety, ale nakonec nedodělal a nehlásil Vlastovi o zveřejnění. . Jen nedávno upravil alespoň do stavu odstavce. No a takových konceptů tam mám ještě několik .

Nicméně, co bych chtěl ale tímto dodat, je že ty stavy u strojů které se nejblíže názvy blíží tříkolkám a ne jen sajdám apod. ..., byly donedávna velmi podobné, ne-li téměř stejné. To ale velmi pravděpodobně nebude zdaleka platit ve sčítání za tento rok, pokud začnou nucené kastrace v registrech, které prosadili zákonodárci změnou zákona a kterémužto procesu již od nového roku odbíjí hodiny posledních 6 měsíců, do 30.6. 2015 a poté se asi začnou dít věci. Samozřejmě to souvisí s již mediálně zmiňovanými polopřevody, dlouhodobými depozity, které obé propadnou vniveč, taková vozidla budou vyřazena, nedokončí-li držitelé dokladů a vozidel převody a nenahlásí-li depozitáři, jak se svým majetkem nakládají. Doufám, že na toto téma tu ještě vznikne nový článek s výrazným vykřičníkem, protože času je u těchto mnohdy problémových záležitostí nemnoho. Jsem zvědav, jak se to projeví např. u dlouhodobě zemřelých majitelů vozidel, kteří tam stále jsou zapsáni, nikdo se k vozidlům nehlásí a nejsou např. ani v dědických řízeních zmíněna.

Otázku na závěr si musím položit s dnes uveřejněným článkem pojednávajícím o ochraně kulturního dědictví, jak je možné takovým zákonem defacto tato vozidla skartovat.
Ale to je otázka pro právaznalé, nebo k poťukání na čelo těm jejich tvůrcům.

Posláno 27.01.2015 v 18:58

Re: Dovětek k článku Evidované strojeRe: Dovětek k článku Evidované stroje
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
PS: kdybych ten článek koncipoval dnes a ne před léty, pojednával by zřejmě zejm. o dnešních změnách a tak titulek by zněl třeba provokativně takto" Změny v registrech vozidel - mohou se týkat i Vás!" a pak bych se o novele zmínil, o změnách, které nastaly a jenž se musí do 30.6.2015 provést.

Ne každý všechno sleduje, někdo vůbec, jiný zrovna kvůli práci či studiu sporadicky z druhého konce světa atd....... a to hlavní je, že ten čas se neskutečně krátí a ne vše se vyřeší krátkou návštěvou na evidenci vozidel, jako v případě dlouhodobých depozitů či nedokončených polopřevodů. I když, a i tam narostou fronty na přepážkách, nemusí to být zdaleka jen o tom jednodenním volnu pro úřady.

Svůj první Velorex jsem měl ve stavu, kdy byl nedokončen převod, byla tam odhláška na ....., pak následovaly asi tři prodeje, až se stroj dostal ke mě a celkem dlouho mi trvalo, než-li jsem převod dokončil a musel jsem žádat původního majitele, aby vzal převod zpět a převedl to na mne. Až poté se mi ozval ten, který to původně měl převést na sebe dle TP a byl taky ochoten to provést. No několik měsíců to trvalo. Druhé TP byly na zemřelého a proces s dědičkou byl na několik dlouhých let. Proto to varování zejména. Kdo doufá, že co odložil momentálně do šuplíku a nechá na třeba lepší příležitost, nemusí se jí dočkat.... Protistrana může zemřít, úřady začnou třeba vyzývat oprávněné zůstavitele a Ti to na čestná prohlášení vyřadí atd. atd.......

Posláno 28.01.2015 v 16:57

Re: Dovětek k článku Evidované strojeRe: Dovětek k článku Evidované stroje
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
Právě ta informovanost je chabá. Zrovna nedávno mi kamarád líčil když dělal převod před vánoci caa 15. prosince tak tam na dopravce trávil cca 2 hodiny vše vyřídil jak potřeboval. Obdobný převod dělal letos v lednu a tam už to trvalo dva dny jelikož nebyl až tak informován o tom co vše bud potřebovat. Ani na dopravce před vánoci o tech změnách zmíňka. Ani mě by nenapadlo, že bych kdy potřeboval nějaké potvrzení na stroj s bílejma papírama viz odkaz http://www.velorexy.cz/clanek/vyvozy-a-osvedceni o to že chci hadrákem třeba dojet k moři nebo jen na nákup do polska.

Posláno 28.01.2015 v 17:41

Novela zákona o evidenci vozidel.Novela zákona o evidenci vozidel.
AUTOR ČLÁNKŮHonzaBK
Já nevím co všichni máte se zpřísněním zákona. Je to jednoznačně zmírnění zákona!!! Jediný co je na nic je to že se musí přepsat v místě prodejce (prozatím), během roku by to mělo jít přepsat kdekoliv.
Vozidla v polopřevodu nesměla být ani nyní - musel jsi to dle zákona dohlásit do 10 dnů. A protože lidi na to kašlali, musí se ta evidence nějak vyčistit, takže jen a jen bordel lidí kteří mají stroje v polopřevodu (přiznávám že jsu mezi něma i já).
Nový depozit - konečně se zlegalizovalo to co už je, dosud byl depozit pouze na 18 měsíc a víc ne. Kdo z nás to dodržoval?? Takže je zaveden depozit na neurčito. A že chtějí vidět kde vozidlo parkuje - to je zase opět naše chyba když vidíme co je všude vraků a rozebraných aut v depozitu který už neexistují. Takže akorát navíc nahlásíš kde vozidlo parkuješ. Takže v novém zákoně není nic co by nebylo ve starém - kdo nedodržuje zákon má smůlu!!

Posláno 28.01.2015 v 07:18

Re: Novela zákona o evidenci vozidel.Re: Novela zákona o evidenci vozidel.
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
S tím s tebou souhlasím dřív to bylo do deseti dnů. Byla to povinnost která se nedodržovala. Proto spousta dokladu je napsaných na mrtvého majitele. Přičemž už stroj nesčetněkrát změnil majitele. Polopřevod měl zprvu ulehčit prodejci a kupujícímu projít tou uřednickou mašinerii. Jenže po zavedení ekodaně se kdekdo převodům vyhejbal. Každopádně na Slovensku to vyřešili šalamounsky. kdo nepřišel k určitému datu vyměnit si starou značku za novou značku s platnou technickou byl automaticky jeho vůz nenávratně vyřazen z evidence. Jen u nás jsou paskvily v zákonech. Koukejte na to z té lepší stránky jelikož vozidlo zanikne bez nutnosti ekolikvidace bude dost vozidel možných převést do stavu veterána

Posláno 28.01.2015 v 07:42

Re: Novela zákona o evidenci vozidel.Re: Novela zákona o evidenci vozidel.
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
Hoši hoši, tu je rozčilování, jako bych Vám rozbil okno..... Já sem tim vůbec nic nemyslel jiného, že mi jde o to, aby se stavy potencionálně provozovaných hadráků na silnicích nesnižovaly, takže kdo si myslí "mám papíry", jednou to dořeším, nebo si nebude všímat toho, že protože nemá na renovaci čas, tak nevadí, že papíry jsou v depozitu už 10. rokem, tak že může být nemile překvapen. Ty to píšeš, jako bych se pustil do Tebe, si to tak neber ... A nepsal jsem nic o zpřísnění zákona, jen jsem na to upozornil .... a víš co, tak jako lidem nevadí bordel kolem silnic, mě zase nevadí bordel v těch skříních na úřadech bez ohledu na příčiny. Jasně, ve všem máš pravdu, to se nemusíme hádat, ale to nemění nic na tom, že by byla škoda, kdyby se z lehkovážnosti majitelů stavy evidovaných hadráků snižovaly. spousta jich ještě čeká na to, aby nějak mohly začít jezdit . Sám vím, kolik let mě trvalo, než jsem dědičku přemluvil k přepisu na mne, pět let je slabá doba............

Posláno 28.01.2015 v 10:12

Re: Novela zákona o evidenci vozidel.Re: Novela zákona o evidenci vozidel.
AUTOR ČLÁNKŮHonzaBK
Zdendo tvoje poznámka ale vyzněla jako že zákonodárci zase vymysleli něco špatně, že jsou to blbci. Dědictví a mrtví to stejně neřeší tak jako to neřešil zákon dosud. A kulturní dědictví s tím nemá už vůbec nic společného. Každý muzeum ti řekne že je jedno jestli je vozidlo odhlášeno nebo přihlášeno. To na ceně vozidla z historického pohledu nic nemění. To že si chce stát udělat pořádek takto je určitě lepší než jak to udělali na Slovensku. Nebo by bylo lepší kdyby začali všechny lidi co mají auta v polopřevodu víc jak 10 dní nebo v depozitu víc jak 18 měsíců a dávali pokuty - myslíš že by jsme každý dali státu radší několik tisíc pokuty?? Takže toto není zase tak hrozné řešení.

Posláno 28.01.2015 v 10:58

Re: Novela zákona o evidenci vozidel.Re: Novela zákona o evidenci vozidel.
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
Tak to pak pardon ) . Nene, a však mne znáš, můj pohled je čistě zájmový uživatelský, nepotřebuju mít sbírky nečeho, co nebude třeba moct jezdit........a ten pohled "dneska to dáš na veteránský, nemusí zítra platit, když se zákonodárce ""dobře"" vyspí" ... takže co je na papírech je asi nejlepší..... možná mne ale štve, že to chtějí čistit proto, že mi je jasné, jak ty řady prořídnou.... a ač to je každého věc, jak s tím naloží, tak globálně mi to je líto........ ... a jak to známe, ubude něčeho, podraží to.......... . Určitě je to ale lepší způsob, než co na Slovensku, to jo.... ale nevím proč je to až tak tlačí, jestli nekdo lobbuje, nebo to nemají kam dávat .. ale to je fuk, prostě se to stalo a na nás je, kolik se toho podaří "zachránit" ......
a třeba i pro budoucí generace, jako to "dědictví" A NEJEN PRO MUZEJNÍ SBÍRKY

Posláno 28.01.2015 v 11:42

Re: Novela zákona o evidenci vozidel.Re: Novela zákona o evidenci vozidel.
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
To víš že podraží. Už jen ten fakt že k přepisu potřebuješ notářsky ověřenej papír. Tak i to dopomůže kdejakém vřazení z evidence. Zas je dobré že podpis ti ověřej i na poště.
A píšeš za vším hledej lobistu .
Každopádně potřebujou dostat z řad co nejvíce starých vozidel. Pravděpodobně zákon vznikl s myslenkou, že si budou lidé kupovat nové. A že se někdo blbě vyspí a upřesní zákon o vozidlech na veteránskejch znackách je třeba jen otazka času co ty víš.

Posláno 28.01.2015 v 13:13

Re: Novela zákona o evidenci vozidel.Re: Novela zákona o evidenci vozidel.
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
No já si myslím, že tohle je zákon vzešlý na popud "čilého úředníka"...k narovnání skutečnosti a statistik... já celkem umím košatit myšlenky co se týče šíře záběru .... ale pokud by někdo chtěl např. lobovat za dotace na obnovu vozového parku, tak by čím starší bylo rovno tím lepší...., kvůli argumentům. Ale tady bych řekl že jde opravdu jen o nějaké to statistické srovnávání, možná ze strany EU jsou nějaké výtky na stáří vozového parku, takže taková zákulisní debata může vypadat třeba takto: " Máme tu statisticky půl milionu starých motorek a proto máme průměrný stav vozidel např. 25 let. - Ale to už stejně moc nenajezdí a kdoví kolik z nich už ani neexistuje, ve skutečnosti tak je tu tak staré nemáme, ubral bych 8-10 let - Pak to tedy musíme pročistit, aby stav odpovídal skutečnosti, aby ty statistické údaje nebyly nesmyslné." jinak nevím koho by to jinak mělo trápit, pojišťovny to asi nebudou...

Teď by se ale měli nakopnout všichni veteránisté, a třeba i spekulanti, protože jinak řady zbytečně prořídnou ke škodě veteránských komunit.

Ale každý jak si zařídí. Jen jsem doufal, že třeba někdy natrefím ještě na nejaké doklady za rozumnou cenu, K Oskarovi i té polské mechanice. Tímto zákonem se bohužel tato možnost dostává do sféry sci-fi. Ale ten Polák by snad mohl jít jednou třeba na veteránské, tak jak je. Ale kupní smlouvu na kostru z Polska sem tehdy nejak neměl ani jak ověřit :/.

Posláno 28.01.2015 v 14:27

Novela zákona o evidenci vozidel.Novela zákona o evidenci vozidel.
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
Je to výplod úředníka to bezesporu. Dokonce byl vyroben již před pár roky jen jeho začátek platnosti byl určen k letošnímu roku. Že máme starej vozovej park? Hold když někdo žije v jiné finanční sféře, vůbec neví že spousta lidiček nedosáhne na koupi nového vozu co 4 roky, proto vznikaj takové bláboly jako ekodan a pod. Uředníkovi kterej problekotá nebo prochrape pracovní dobu dokonce pod dohledem kamer je jedno že někdo příjde o vůz. Hlavně že si zvýší plat a vykonají nějakou činnost. Ber to že to bylo pro podporu růstu ekonomiky .

To že možná narazís na nejaké doklady tak jejich cena která bude (rozumná) ale už nebude většinou nižší jak 30000kč, když do teď se držela na 25-27tis.

Pokud si myslíš že pár majitelů veteránů vyjde do ulic a neco změní tak se o to pokus. Předem ale víš že stavky, protesty k ničemu nejsou a nic nezmění.

Posláno 28.01.2015 v 14:56

Re: Novela zákona o evidenci vozidel.Re: Novela zákona o evidenci vozidel.
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
"no nevkládej mi do úst co jsem neřekl či nemínil", rozhodně jestli bych teda nabádal nekoho ať vyjde do ulic, tak leda proto, aby si dořešil převody, přepisy, depozity, jinak o to přijde......... . A jestli někdo hore zas nekdy vymyslí třeba to, že i na ty zrušený papíry pude jezdit , povolí novou registraci nejak, nebo zrušení vyřazení, tak v naší zemi bych se nedivil a tak ani poté bych to pro jistotu nevyhazoval, už kvůli veteránským.


Posláno 28.01.2015 v 15:53

Re: Novela zákona o evidenci vozidel.Re: Novela zákona o evidenci vozidel.
AUTOR ČLÁNKŮHonzaBK
nějak Vám nerozumím, pokud má veteránista vše v pořádku podle zákonů platných do 31.12.2014, nemá žádný problém. Znovu píšu je to proto že lidi jsou bordeláři a současný zákon obcházeli (tak jaks e to v ČR dělá se vším). navíc 99,9% veteránistů sleduje dění kolem těchto věcí a mají na to rok resp. 1/2 roku aby si to dali do pořádku což se dá v pohodě stihnout za den (možná max 2).
A ono to taky něco stojí to skladování dokladů od neexistujících aut apod. a tento nový zákon přece nemá vůbec nic společnýho s koupěschopností obyvatelstva, s tím už to vůbec nesouvisí!!

Posláno 28.01.2015 v 16:03

Re: Novela zákona o evidenci vozidel.Re: Novela zákona o evidenci vozidel.
AUTOR ČLÁNKŮHonzaBK
nějak Vám nerozumím, pokud má veteránista vše v pořádku podle zákonů platných do 31.12.2014, nemá žádný problém. Znovu píšu je to proto že lidi jsou bordeláři a současný zákon obcházeli (tak jaks e to v ČR dělá se vším). navíc 99,9% veteránistů sleduje dění kolem těchto věcí a mají na to rok resp. 1/2 roku aby si to dali do pořádku což se dá v pohodě stihnout za den (možná max 2).
A ono to taky něco stojí to skladování dokladů od neexistujících aut apod. a tento nový zákon přece nemá vůbec nic společnýho s koupěschopností obyvatelstva, s tím už to vůbec nesouvisí!!

Posláno 28.01.2015 v 16:04

Re: Novela zákona o evidenci vozidel.Re: Novela zákona o evidenci vozidel.
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
Jasný o to jde každej měl a má čas s depozitem či polopřevodem vyřešit. Já osobně jsem se snažil vše vyřešit dřív než v platnost přišel přeci jen ověřené podpisy jsou kolikrát problém.
Jinak jakákoliv debata pod tímto článkem si myslím má smysl i kdyby měla bej už jen o chlebu s máslem a salámem. Prostě to chce přípomenout, že čas vyřešit onen prolém týkající se mnoha strojů či dokladů se krátí. Je pravda že se tu spíše čte ten komentář než článek samotnej ve kterém se o probíhající debatě nic nepíše .

To že někdy bude možné znovu registrovat nějaké zrušené doklady ruku na srdce je jen zbožné přání. Každopádně bych se tomu nebránil. Bylo by to fajn.

Posláno 28.01.2015 v 16:22

Re: Novela zákona o evidenci vozidel.Re: Novela zákona o evidenci vozidel.
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
No já si myslím, že tohle je zákon vzešlý na popud "čilého úředníka"...k narovnání skutečnosti a statistik... já celkem umím košatit myšlenky co se týče šíře záběru .... ale pokud by někdo chtěl např. lobovat za dotace na obnovu vozového parku, tak by čím starší bylo rovno tím lepší...., kvůli argumentům. Ale tady bych řekl že jde opravdu jen o nějaké to statistické srovnávání, možná ze strany EU jsou nějaké výtky na stáří vozového parku, takže taková zákulisní debata může vypadat třeba takto: " Máme tu statisticky půl milionu starých motorek a proto máme průměrný stav vozidel např. 25 let. - Ale to už stejně moc nenajezdí a kdoví kolik z nich už ani neexistuje, ve skutečnosti tak je tu tak staré nemáme, ubral bych 8-10 let - Pak to tedy musíme pročistit, aby stav odpovídal skutečnosti, aby ty statistické údaje nebyly nesmyslné." jinak nevím koho by to jinak mělo trápit, pojišťovny to asi nebudou...

Teď by se ale měli nakopnout všichni veteránisté, a třeba i spekulanti, protože jinak řady zbytečně prořídnou ke škodě veteránských komunit.

Ale každý jak si zařídí. Jen jsem doufal, že třeba někdy natrefím ještě na nejaké doklady za rozumnou cenu, K Oskarovi i té polské mechanice. Tímto zákonem se bohužel tato možnost dostává do sféry sci-fi. Ale ten Polák by snad mohl jít jednou třeba na veteránské, tak jak je. Ale kupní smlouvu na kostru z Polska sem tehdy nejak neměl ani jak ověřit :/.

Posláno 28.01.2015 v 14:28


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

139XII. Film Fest Velor...
134Jarní Boskovice č 26...
105MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
78Převodovky ve Velore...
67Maďarsko 2010 aneb s...
66Zapalování a seřizov...
59Vrchní, prchní! Velo...
56Kampaň - stop zbyteč...
56XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...
56III. VELOREXÁŘSKÝ PL...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama