Hamr 2005 - loučení se sezónou - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Hamr 2005 - loučení se sezónou

autor: Vlasta9. 10. 2005Srazykomentářů: 0přečteno: 9670 xfoto: 14známka: 1

Tuto uzavírací akci sezóny v termínu 8. až 9. října 2005 pořádal Velorex tým střední Čechy (VTSČ). Bohužel se jí za tento tým zúčastnil pouze Honza Matl...ostatní členové měli jiné povinnosti.

Vyjíždělo se ze Slapské přehrady (tam se dopravil každý podle svého) a pokračovalo se vedlejšími cestami směrem na Tábor. Kousek od Tábora, u Stádleckého mostu, jsem se ke koloně dvou velorexů a dvou motocyklů Jawa, připojil já s mým Velorexem 16/250 a Jirka Ježek (jenž je autorem veškerých fotografií v tomto článku) také s Velorexem 16/250 (lipnický vítěz renovace roku).

Cílem cesty byl Hamr - vesnice kousek za Třeboní, kde má chalupu náš hostitel Pepa Suk. Dorazili jsme všichni v pořádku a po vybalení věcí jsme se odebrali navštívit zdejší hospodu. Výborně jsme se najedli, ještě líp a napili...ale hlavně proběhlo několik hodin uvolněného "hadroletářského potlachu". Z hospody domů jsem se odebrali něco před půlnocí. Ovšem Pepa sebou chytře vzal do PETek dalších 7 piv, takže jsme v hovoru pokračovali i na jeho chalupě. Spát se šlo tedy až kolem druhé hodiny ranní.

V neděli musel brzo ráno odjet směr Praha Honza Matl. Asi hodinu a půl potom jsem já s Jirkou vyrazil směr Jindřichův Hradec. Kousek před JH jsme provedli výměnu strojů. Jirka s mým strojem však měl poruchu...motor nešel vytočit. Opravu jsme prováděli na kraji Jindřichova Hradce. Zrovna naproti autobazaru. Během provádění opravy na nás zavolal provozovatel autobazaru, že má na prodej doklady na velorexe. Slíbili jsme, že se po dokončení opravy stavíme. Odhalit uklepaný drát kondenzátoru pro nás byla otázka několika minut. Vyrazili jsme do autobazaru. Provozovatel bazaru mi podával do ruky živé doklady (malý a velký TP) se slovy: "Leží to tu od roku 2001..." Za pět minut jsem si již odnášel doklady na Velorexe 16/250 z roku 1956. Shodou okolností měly výrobní číslo motoru o 14 čísel od mého Velorexe 16/250.

Vzhledem k tomu, že se mi podařilo takto s velorexem vyjete tento rok teprve potřetí, jsem byl akcí naprosto nadšený. Na vedlejších cestách jsme s Jirkou se svými dvěstěpadesátkami předvedli jejich vznešenost, na větších cestách jsme zase ukázali, že to dokážeme mastit i 75 km/h. Tímto jsme vlastně také provedli malý test našich dvěstěpadesátek před naší nadcházeící letní expedicí Dolomity 2006. Zhodnotili jsme jejich jízdní pohodlí, rychlostní výkony...vše bok po boku s rychlejšími třistapadesátkami, kterými disponovali Honza Matl a Pepa Suk.

Reportáž z Hamru najdete i v Pepově Garáži.


V Hamru.Můj stroj v Hamru.Jirkův a Pepův stroj v Hamru.
V Hamru.Na cestě do Jinřichova Hradce.Na cestě do Jinřichova Hradce.
Při opravě uklepaného kondenzátoru u Jindřichova Hradce.Při opravě uklepaného kondenzátoru u Jindřichova Hradce.Při opravě uklepaného kondenzátoru u Jindřichova Hradce.
Jirkův stroj.Při opravě uklepaného kondenzátoru u Jindřichova Hradce.Při opravě uklepaného kondenzátoru u Jindřichova Hradce.
Já v Jirkově stroji - foceno za jízdy.Já v Jirkově stroji - foceno za jízdy.

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 1, Známka: 1


Komentáře

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

K tomuto článku nebyly vloženy žádné komentáře.

Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

137Jarní Boskovice č 26...
135XII. Film Fest Velor...
101MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
77Převodovky ve Velore...
67Zapalování a seřizov...
66Maďarsko 2010 aneb s...
59Vrchní, prchní! Velo...
57III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
56Kampaň - stop zbyteč...
55XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama