Hvězdy nad Syslím údolím - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Hvězdy nad Syslím údolím

autor: Eiffel10. 3. 2005Z médiíkomentářů: 1přečteno: 11695 xfoto: 8známka: 1

Zdravím všechny, kteří se zajímají o filmy, ve kterých vystupuje Velorex! Po dlouhém pátrání se mi podařilo zjistit, že existuje další film - kromě již známého "Vrchní, prchni" - ve kterém můžete víc než na pár vteřin vidět Velorex. Pomůžete ho získat? Čtěte dál...

Jedná se o povídkovou třídílnou inscenaci redakce zábavných pořadů "Hvězdy nad Syslím údolím", kterou napsal František Stavinoha a režíroval František Filip. Velorex "vystupuje" ve třetí části, která má název "Zvláštní případ Josefa Satrana" - televize tento díl vysílala 9.ledna 1987 ve 22:30 hodin na ČT1. Hlavního hrdinu hraje Josef Dvořák a dále můžete vidět Jaroslavu Adamovou, Taťánu Medveckou, Zuzanu Bydžovskou, Josefa Somra, Blanku Bohdanovou, Jaroslava Moučku, Stelu Zázvorkovou a další. A jaký je obsah této inscenace?

Hlavní hrdina Josef Satran (Josef Dvořák) žije v domečku v Syslím údolí a je sousedy velmi považován - nechávají si u něho opravit cokoliv a kdykoliv. Nechce být ovšem sám a tak si hledá dívku - ve dvou přechozích dílech se dvakrát zklamal a tak nyní zkouší štěstí v tanečních. Podaří se mu domluvit si výlet se slečnou Consuelou; ten ovšem nedopadne dobře (Velorex vypoví službu) a i Zuzana si najde jiného. Nakonec si dá inzerát a ozve se mu jedna paní s malým chlapcem. To sice Josefa Satrana trošku překvapí, ale to ještě není překvapením konec...

Zvláštní případ Josefa Satrana má stopáž 56 minut a Velorex se objeví v celé inscenaci po dobu 10 minut (což je v 18% filmu). Porovnáme-li to s filmem "Vrchní, prchni", tak ten má stopáž 1 hodinu a 35 minut a Velorex v něm můžete spatřit po dobu necelých 13 minut (což je 12,5 % filmu). Filmy jsou si co se týče "hraní" Velorexu podobné - v obou je vidět pouze v první části filmu a na konci už ne (ve Vrchní, prchni Velorex není vidět od 52 minuty a ve Hvězdách nad Syslím údolím od 39 minuty). Pro zajímavost - ve "Vrchním ..." můžete vidět Velorex v nejdelší sekvenci 2:07 minuty, ale v "Hvězdách ..." má nekdelší sekvence 6:05 minut! V obou filmech ovšem hraje Velorex nezaměnitelnou roli - podle fotografií je snad vidět, že objevené Hvězdy nad Syslím údolím velmi rozšíří fond filmů s Velorexy.

Jenže získat ho z České televize není věc laciná; proto se tímto obracím na všechny kdo by mě finančně pomohli ho získat do klubu - ozvěte se mi na e-mail velorex@email.cz nebo na telefon 723 273 105.


Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 5, Známka: 1


Komentáře (1)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

Hvězdy nad Syslím údolímHvězdy nad Syslím údolím
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
zdravim ani jsem nevedel ze je takovej film natocenej ale pekne jsi ho popsal

Posláno 10.03.2005 v 07:47


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

124Jarní Boskovice č 26...
113POTKALI SE U KOLÍNA
87MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
68Zapalování a seřizov...
66Převodovky ve Velore...
57Vrchní, prchní! Velo...
52Kampaň - stop zbyteč...
52Maďarsko 2010 aneb s...
48III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
4425. Jarní sraz Velor...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama