Jak jsem začínal - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Jak jsem začínal

autor: Eiffel15. 5. 2003Povídkykomentářů: 0přečteno: 9414 xfoto: 10známka: -

Velorex mne zaujal (jako myslím většinu ostatních velorexářů) v kultovním filmu "Vrchní, prchni!" a věnoval jsem společně s taťkem asi 10 měsíců čtením inzerátů, podáváním inzerátu, ježdením po různých stodolách, garážích a podobných stavbách, až jsme narazili na nabídku pana Kučery z Kroměříže.

Datum vím úplně přesně - bylo to takový sychravý pátek 10.4.1987, kdy jsme spolu s taťkem vyrazili do 70 km vzdáleného města omrknout tento pro mne dosud neobjevený stroj. Cesta tam ve Škode 120 byla celkem příjemná a na míste samotném nás čekal pán, kterému tehdy ješte příslušníci Veřejné bezpečnosti zabavili ze zdravotních důvodů řidicák. Když otevřel garáž, stál tam Velorex jak ze žurnálu. Nejdřív svezl na otočku do blízké vísky majitel mého otce, potom zase on svezl me. Zážitek, který jiste každý z vás zná. A tak jsme ho, pojízdný i s TP v originál stavu, koupili za celých 3.500,- korun československých i s náhradními díly a já se vydal (jako 17-tiletý ješte s "teplým" řidičákem na motorku v kapse) na zpáteční cestu s tím, že mě taťka bez problému ve škodovce dojede, jen co se rozloučí s panem Kučerou.

Vyrazil jsem v začínajícím dešti s tím, že stěrač nefungoval a ve zpětném zrcátku jsem se mohl jen dívat, jestli mi anděl strážný drží pěsti. Cestou mě nevěnoval skoro nikdo pozornost (taky v tom počasí nebylo divu) a já jel a jel.

Po půlhodině jízdy jsem zastavil s tím, že raději počkám na svého "zajištováka". Ten mne dojel asi až za další čtvrthodinku a nevěřícně kroutil hlavou, že jsem mu tak ujel - podcenil výkon a rychlost tohoto zázračného stroje.

Domů jsme potom dorazili bez problému a po drobných opravách a úpravách začal můj společný život na třech kolech s Velorexem 16/350, který má svůj rok výroby shodný s mým rokem narození - 1969.

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Komentáře

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

K tomuto článku nebyly vloženy žádné komentáře.

Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

152Jarní Boskovice č 26...
101POTKALI SE U KOLÍNA
92MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
73Převodovky ve Velore...
72Zapalování a seřizov...
61Kampaň - stop zbyteč...
60Vrchní, prchní! Velo...
52Maďarsko 2010 aneb s...
51Přívěsný vozík Velor...
4825. Jarní sraz Velor...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama