Pátek v Pátku 2008 - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Pátek v Pátku 2008

autor: Peťass11. 9. 2008Srazykomentářů: 0přečteno: 10013 xfoto: 21známka: -

Je pátek 15.8., den kdy se skupinka Velorexáků chystá do Pátku u Poděbrad, kde se koná jíž pátý ročník velorex srazu s názvem Pátek v Pátku. Počasí moc nepřeje, v Pardubicích lije jako z konve a podobný nečas vládne po celé republice. My cestovatelé v motorce jsme v pohodě, máme přeci střechu.

V Pátku se během večera sjíždí na 13 hadráčků. Jelikož je o čem povídat, co jíst a pít, večerka je až hodně po půlnoci.

Ráno začíná pozvolně a nikdo si nestěžuje, není kam spěchat. Jediné na co by se dalo hudrat je počasí, bohužel si drží včerejší standart.

Za nepřetržitého deště se k první disciplíně dostáváme kolem jedenácté. Úkol je jednoduchý, za pomoci čínských tyček (pastelek) přemístit korálky z krabice do PET flašky v časovém limitu jedné minuty. Zde se mi moc nedaří a to jsem zvolil vcelku diskutovanou metodu nabírání korálků.

Opět jsme na cestě. Bohužel ne dlouho, máme neplánovanou zastávku, Lukáše zlobí hadráček. Po dlouhém zkoušení a vymýšlení různých příčin jsme značně promočení, ale je opraveno, sice to stále není ono, velouš kucká, ale jede. Na druhém stanovišti se soutěží v chůzi na lyžích. Prkýnka jsou trochu delší, to aby se na ně vešli dva lidi. Chůze není těžká, to se o domluvě mezi soutěžícími říci nedá.


Další zapeklitou disciplínou je holení. A ne jen tak obyčejné. Do ruky se nám dostává břitva, nafukovací balonek a pěna na holení. Pěnou patláme balonek, který následně hladíme břitvou - nesmí prasknout a to vše je na čas. Bohužel po třetím soutěžícím dostává břitva defekt, balonek bouchne, kudla padá z ruky a při nárazu se vyštipuje zub. Škoda, ale nevadí, dále pracujeme tupou stranou nástroje.

Předposlední zkouška prověřuje naši šikovnost. Cvrnkáme knoflíkem do knoflíku. Ač se to nezdá, strefit se jedním do druhého není jednoduché, z 12-ti pokusů jen dva zásahy. Následuje oběd a po něm hurá k poslední soutěži.

Tentokrát si na nás Červíci připravili foukačku s hrachem, střílí se do starého CD. K dispozici je 10 ran, málo kdo trefí víc jak jednou. Trochu za to může dnes již několikrát zmiňované počasí, naštěstí už neprší, ale zvedl se vítr.

Při návratu do Pátku Zdenda několika z nás ukazuje parádní hodiny. Z mého pohledu docela podívaná, ale v kůži posádky bych v tu chvíli být nechtěl. Škoda je, že těsně před tímto číslem, je vypnuta kamera.

U hasičárny přibyli Jihlavách. Po domluvě dohánějí všechny soutěžní disciplíny, což je docela legrace sledovat. Večer pohodička u vonícího grilu a jiných pochutin.

Ráno pozvolný budíček, balení, řazení strojů do kolony a odjezd do Poděbrad na vyhlášení výsledků. Předání cen je trochu netradiční, nerozdávají se podle umístění, ale tahají se v tombole. Vše je rozdáno a ještě než se sraz prohlásí za skončený shlukujeme se ke skupinové fotce a pak už se hadráci rozjíždějí do všech stran – míří domů.


Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Související články:
Reportáž z Pátku z neděle od Me2daReportáž z Pátku z neděle od Me2da
Sraz v Pátku pohledem deníku BleskSraz v Pátku pohledem deníku Blesk
Jaké to bylo "V pátek v Pátku"?Jaké to bylo "V pátek v Pátku"?
Pátek v pátku - fotky od TrumpetyPátek v pátku - fotky od Trumpety
Pozvánka na  II. sraz ,,V pátek v Pátku“Pozvánka na II. sraz ,,V pátek v Pátku“
V pátek v PátkuV pátek v Pátku
Sraz v Pátku na NověSraz v Pátku na Nově

Komentáře

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

K tomuto článku nebyly vloženy žádné komentáře.

Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

147Jarní Boskovice č 26...
102POTKALI SE U KOLÍNA
94MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
72Zapalování a seřizov...
72Převodovky ve Velore...
59Kampaň - stop zbyteč...
58Vrchní, prchní! Velo...
49Přívěsný vozík Velor...
48Maďarsko 2010 aneb s...
4525. Jarní sraz Velor...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama