Představujeme sekce stránek - mojeVelorexy - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Představujeme sekce stránek - mojeVelorexy

autor: Vlasta22. 6. 2004Infokomentářů: 0přečteno: 8348 xfoto: 1známka: -

Je nejvyšší čas představit si část stránek nazvanou mojeVelorexy.

Do této části stránek jsem soustředil registraci nových uživatelů, aktivaci účtu, veškerá nastavení atd. O tom, proč se na tomto serveru zaregistrovat, se dočtete přímo na této stánce, ale nyní blíže k jejímu obsahu a funkcím. Nejdříve si představíme položky menu, které vám jsou k dispozici, pokud nejste přihlášeni.

Nová registrace
Co se skrývá pod touto položkou je více než zřejmé z jejího názvu. Při registraci je nutné velmi pečlivě volit uživatelské jméno a heslo. Systém kontroluje duplicity uživatelských jmen (pokud je v již zaregistrován někdo s uživatelským jménem "Petr", musíte zvolit jiné). Systém je též citlivý na velikost písmen. Takže pokud při registraci zvolíte uživatelské jméno "Petr" a pak se budete přihlašovat jako "petr", systém, zahlásí, že uživatelské jméno nebo heslo jsou chybné.

Protože jsem se snažil udělat celý přihlašovací systém co nejbezpečnější a nejrobusnější, vaše heslo je v databázi uchováno v zašifrované podobě, která neumožňuje zpětné dešifrování. V praxi to znamená jediné - pokud Vaše heslo zapomenete, neexistuje šance, jak ho z naší databáze zjistit. Pokud k tomu skutečně dojde, řeším to pomocí nového uměle vygenerované hesla. A to už se dostáváme ke druhé položce menu...

Zapomenuté heslo
Jak jsem již napsal - pokud heslo zapomenete, není žádné cesty, jak ho z naší databáze zjistit...a třeba i zneužít. Proto jsem vymyslel následující řešení - do formuláře na stránce Zapomenuté heslo vyplníte uživatelské jméno a e-mail, který jste zadávali při registraci. Tím bude ověřena Vaše identita. Na tento e-mail vám bude okamžitě po odeslání formuláře zaslán e-mail s kontrolním kódem. Ten je nutné vyplnit do formuláře v druhém kroku procesu vygenerování nového hesla. Po odeslání kontrolního kódu vám bude zasláno nové heslo. Nyní se můžete přihlásit do systému a heslo si libovolně změnit.

Možná se někomu zdá celý systém příliš složitý, ale mojí prioritou byla naprostá bezpečnost celé aplikace.

Aktivace účtu
Po úspěšném zaregistrování je nutné váš účet aktivovat pomocí kontrolního kódu, který byl zaslán na váš e-mail. Tímto způsobem si ověřím, že jste při registraci zadali existující e-mailovou adresu. Registrace, které nejsou aktivovány jsou nefunkční.

Reaktivace účtu
Pokud jste již registrovaným uživatelem a změníte e-mailovou adresu, bude váš účet dočasně deaktivován, než dojde k ověření nové adresy pomocí kontrolního kódu. Mechanismus kontroly je stejný jako v případě nové registrace.


Tím jsem probral všechny položky menu, které jsou přístupné pro nepřihlášené uživatele a nyní se podívejme blíže, jaké možnosti máte, když se přihlásíte.

Po přihlášení vás přivítá informace o tom, kdy došlo k vašemu poslednímu přihlášení. Jedná se o název počítače, IP adresu a čas posledního přihlášení. Hlavní část stránek je rozdělena do čtyř oblastí.

Moje články
Určitě jste si všimli, že velká část serveru Velorexy.CZ, je tvořena obsahem, kterým přispíváte vy - registrovaní uživatelé. Ti z vás, kteří mají na našem serveru zveřejněn nějaký článek bude zde ním informace o jejich celkovém počtu a odkaz, který způsobí zobrazení všech vašich článků. Registrovaní uživatelé mohou částečně svůj článek administrovat. V současnosti mohou dle libosti měnit a přidávat popisky k obrázkům. Stačí se tedy přihlásit, kliknout na odkaz moje články a kliknout na Edit u daného článku. V těchto dnech jsem systém stránek doprogramoval a dal jsem vzniknout nové funkci - redaktor.

Redaktor má co se týče tvorby nových článků téměř stejná práva jako administrátor stránek. Může dle libosti vytvářet nové články. U nich může editovat nadpis, popis článku, celý text k článku, do textu může vkládat vlastní fotografie, může vybírat příbuzné články, může volit titulní fotografii a samozřejmě editovat popisky k obrázkům. Možnosti systému jsou takové, že redaktor může tvořit články zcela bez omezení. Schvalování článku na jeho zobrazení na stránkách však i nadále zůstává na adminovi a veškeré články od redaktorů musí projít jeho redigací. Více informací o tvorbě vlastních článků najdou redaktoři v příslušné části stránek.

Můj Chat
Toto je brána do Chatu. Registrovaní uživatelé si vzhled chatu mohou nastavit zcela k obrazu svému. Lze měnit např. barvu a velikost písma. Můžete si nastavit rychlost obnovování stránky (nebo obnovování zastavit zcela), omezení počtu zobrazených řádků, stáří zobrazených řádků atd...

Moje vzkazy
Tuto část stránek teprve připravujeme. Umožní vám posílat soukromé vzkazy ostatním registrovaným uživatelům.

Moje osobní údaje
Zde můžete měnit vaše osobní údaje, měnit heslo nebo nastavovat zasílání informačních e-mailů. Zde bych chtěl upozornit hlavně na možnost připojit obrázek k vašemu osobnímu profilu. Tento obrázek se pak zobrazí u informací o vás, pokud jste autorem článku, nebo po zobrazení informací o vás v Chatu. Fotografie, kterou pošlete, bude automaticky zmenšena a oříznuta na čtvercový formát. Viz níže uvedený obrázek.

Dále bych chtěl upozornit na možnost nastavení vašeho členství v týmu či klubu. Pokud ve výběru týmů chybí ten váš, ozvěte se a já ho do seznamu přidám.

Tímto výčet možností částí stránek mojeVelorexy končím. Nechtěl jsem podat vyčerpávající informace, ale spíše pouze nastínit možnosti. Detailnější informace naleznete vždy v příslušné části stránek. Pokud vám něco není jasné, něco nefunguje podle vašich představ nebo máte nápad, jak mojeVelorexy vylepšit, využijte diskusi pod článkem nebo mě kontaktujte na e-mail.


Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Komentáře

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

K tomuto článku nebyly vloženy žádné komentáře.

Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

137Jarní Boskovice č 26...
135XII. Film Fest Velor...
101MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
77Převodovky ve Velore...
67Zapalování a seřizov...
66Maďarsko 2010 aneb s...
59Vrchní, prchní! Velo...
57III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
56Kampaň - stop zbyteč...
55XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama