Příprava na sezónu aneb cítíte-li sklerózu, pište si - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Příprava na sezónu aneb cítíte-li sklerózu, pište si

autor: Brťka15. 3. 2007Povídkykomentářů: 2přečteno: 11872 xfoto: 0známka: 4ANKETA

Milí kolegové,

musím říct, že jsem sám se celkem "dostal", a je na čase zamyslet se nad přístupem k údržbě svého stroje. Dávám svůj opravdu "zářný" příklad v pobavení či k zamyšlení, že může být i hůř :)).

Loňskou sezónu jsem celkem díky počasí natáhl, co vím, a dojezdil jsem ji s nějakými těmi závadami, o kterých jsem věděl, že jsou, ale že se dají přežít. Co jsem si však sliboval, že si vše sepíši, a dám si "majzla", abych byl na sezonu letošní lépe připraven než loni, kdy jsem na jaře zjistil, že tu či tu závadu jsem nechal plavat, protože přes zimu jsem na stroj nešáhl a ono se to samo sebou zapomene doma při cukroví a svařáku.

Závady loňské sezony byly hlavně startování dynamostarterem, špatné brzdy, vůle v řízení, ruplý drátek zadního kola a dlouhá spojková tyčka, díky níž musí být vyřazen poloautomat.

Což o to, to by bylo, i si to celkem ještě pamatuji, to je u mne obdivuhodné :)), ale co se nestalo:

Poměrně záhy jsem začal s experimentováním, hodil zadní část na hever, sundal dynamák, vyměnil křížák, na kterém jsem měl špatný dotyk na startovacích kontaktech díky uvoněným kontaktům s pružinami. Použil jsem i náhradní rotor, žádná kombinace však zatím nevedla k lepšímu výsledku při startování.

Co si letmo pamatuji, tak při sundání kola jsem zjistil, že výplet je zcela uvolněný, a že mám špatné ložisko v rozetě, a zda to spolu nějak souvisí, ví čert. Taky se přidal špatný závit na ose kola, takže jsem nasadil rezervu a provizorně kratší osu jen tak na zajištění kola a vyměnil ložisko rozety (ani o tom dnes již nevím).

Mezitím vánoce, nějaké ty virózy, a najednou zjišťuji, začátkem března, že nevím, kdy jsem s těmi změnami vlastně začal, a hlavně kde mám to špatné kolo, které jsem chtěl rozpléct a něco s ním udělat. Vzorek byl loňský, takže s předpokladem dalšího použití. Na to vše jsem nevědom si toho problému ještě v únoru dělal debordelizaci v miniskladišti, kde mám pár ND, kol atd, jenž teď znovu překopávám, protože kolo nikde není. Že by mi je vystrčené před garáž u domu někdo čmajznul, to jsem u nás celkem nepředpokládal, takže mi nezbylo než zajet se ztrapnit do pneuservisu, zda jsem to tam náhodou neopoměl při přezouvání auta na zimu. Ale bez výsledku :((..... nu co, musím sklopit uši, mlátit hlavou do zdi a vyřknout to známé, že věci se mají dotahovat do konce.
Kdybych to udělal, býval bych asi hned věděl, kde kolo je....

A tak se chystám na burzu, shánět panelkovou 16-tku v pěkném stavu a za dobrou cenu. /a dost možná že při 15tém překopání sklepa se najde, nebo si vzpomenu, naděje umírá poslední :)) /. Mám silné podezření, že jsem to zapoměl při posledním zapíjení sezóny ve sklípku :o)).

A sezona se blíží a čas se krátí a já to opět nestíhám, protože hledám a hledám a na nic jiného nemyslím...

Přeji bezproblémovou přípravu na sezónu a šťastné kilometry bez nehod a trablí!


Co vy a paní skleróza, máte trable s nedodělky při jarním vyhánění prachu?
Jak stroj poklidím, tak jej vytáhnu, bez závad
8
Závady řeším hned, a takové věci se mi nestávají
3
Stroj je dlouhodobě nepojízdný, není čas
4
Taky mám po zimě problém, vzpomenout si na nedodělky, pokud závada nebije do očí
18
 Celkem hlasů: 33
Anketa skončila: 14. 4. 2007, typ: pro všechny, autor: Brťka

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 1, Známka: 4


Komentáře (2)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

Jak ho odstavím tak ho najdu :-)Jak ho odstavím tak ho najdu
AUTOR ČLÁNKŮBeton605820940
Já osobně řeším závady až když začne sezona teda opravdu malou chviličku před začátkem sezony. Začal jsem nabitím baterie a končil vyháněním pavouků z nádrže chtěje je utopit v benzínu . Po nastartování ujetí 2 km upadlo kolo tak když jsem se už měl zamazat tak jsem opravil dlouhodobé závady, ale jak říkáš člověk zapomíná. Ovšem jsem celou dobu kupil díly co je potřeba vyměnit tak mám jakejsi přehled co je potřeba udělat pro to abych projel sezónou asi jako loni

Posláno 16.03.2007 v 08:16

Re: Jak ho odstavím tak ho najdu :-)Re: Jak ho odstavím tak ho najdu
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
Tak bych řekl, že skleroza je možná silně dědičná. Já jsem sice zapoměl, kdy jsem se v tom kole rejpal, a co vše jsem robil, ale někdo jiný zase opoměl zapátrat v paměti, že v lednu vzal to kolo a dva ráfky před garáží a před závějemi mi je odvezl do stodoly k bábině........ co dodat, ani se snad nemůžu rozčílit .... ale podstatné je, že kolo se našlo

Posláno 19.03.2007 v 08:58


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

137Jarní Boskovice č 26...
135XII. Film Fest Velor...
101MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
77Převodovky ve Velore...
67Zapalování a seřizov...
66Maďarsko 2010 aneb s...
59Vrchní, prchní! Velo...
57III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
56Kampaň - stop zbyteč...
55XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama