Setkání "chytrých hlav" v Blansku - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Setkání "chytrých hlav" v Blansku

autor: Eiffel29. 3. 2006Infokomentářů: 6přečteno: 10965 xfoto: 0známka: 1.7

Víc než měsíc dopředu jsem obeslal e-mailem a SMSkami lidičky, o kterých jsme naznali, že se kolem Velorexů motají už dlouho a mohli by tak, pokud by chtěli, pomoct s její tvorbou. Je jasné, že bylo nutné všem vytvořit takový návrh jak si to představujeme a cílem bylo, abychom tento návrh konečně poprvé ve všech nějak „otesali“. Byl to náš rok a půl práce, tak jsme byli pěkně zvědaví, jak to všechno dopadne (zda nás neroznesou na kopytech)...

V pátek 24. 3. 2006 se do Blanska do skautské klubovny sjeli Jirka Šára, Milan Kubeček, Luděk Brož, Jirka Bartuš, Roman Olexa, Jindra Kynzl, Tomáš Jaroň, Ivan Kotačka, Láďa Šustr (s klukama), Robert Němec a Zdeněk Říha. Začali jsme kolem 19:30 hodin a diskutovat jsme vydrželi až do 2 hodin do rána (někteří dokonce až do půl páté!!!). Co se probíralo? Začali jsme skladbou knihy - celá kniha se rozdělí do tří částí:

  1. Historická část, ve které se pokusíme pokud možno poutavě popsat historii od Stránských po 4kolky v Solnici, dále by tam byl životopis Františka a Mojmíra Stránského se všemi jeho vynálezy a historické fotografie s popisem, aby se prostě dalo koukat na to jak to bylo.

  2. Odborná část, ve které se pokusíme o technické věci a veškeré zajímavosti a odlišnosti jednotlivých strojů od vývojových prototypů až do ukončení výroby 4kolek. Zkusíme udělat základní rozdělení typových listů, nevynecháme kapitoly o pravostranných strojích, valnících, prostě veškeré konstrukční zajímavosti pro ty, kdo se chtějí o Velorexu dozvědět víc.

  3. Novodová historie - část ve které se bude nacházet v knižní podobě doplněné Album dochovaných vozítek (které jsme dávali Mojmíru Stránskému v Č.Třebové), historie srazů Velorexů z dob minulých až po dnešek, expedice, pohlednice, modely atd. - má možnost se zapojit každý, kdo někde kousek dál už byl nebo pořádá Velorex srazy.

V sobotu jsme se po 8 hodině ranní probrali a už od půl deváté jeli nanovo. Tentokrát jsme se pustili do toho asi nejtěžšího - konstrukčních odlišností. Řádek po řádku, někdy i slovo od slova jsme probírali, měnili, doplňovali, ale hlavně - shodli jsme se na tom, že postup psaní bude podle jednotlivé díly s datumem jejich změny (popisovat to podle roků je příliš nepřehledné). Od identifikace stroje přes vývojové prototypy jsme se dostali až předním a bočním pohledům na tříkolku. Tím jsme kolem šesté hodiny večerní besedu ukončili a docela vyčerpaní se postupně rozjeli domů.

Co říct závěrem? Myslím si, že snad každému kdo tam byl bylo jasné, kolik práce se už udělalo a kolik jí máme ještě před sebou. Téměř všichni kdo tam byli nabídli pomocnou ruku a alespoň s nějakými nejasnostmi se tak dostaneme dál.

Protože nevím jak jinak tak alespoň tímto článkem chci všem těm kdo si ten čas udělali a přijeli moc a moc poděkovat, protože tak alespoň víme, že naše dlouhodobá práce nebyla zbytečná, že máme dobrý směr a že nám aspoň někdo fandí. A kdo má zájem pomoct, může se ozvat na můj mejl nebo telefon (velorex@email.cz a 723 273 105) - platí do vydání knihy. Ať ale zváží, co je ochoten pro knihu o Velorexu obětovat - každý měsíc se scházíme v Blansku na jeden den, který celý knize věnujeme - a to nepočítám to co děláme mezi těmito schůzkami. Kdo by opravdu chtěl pomoct, měl by alespoň na jednu schůzku přijet aby věděl, co to slovo „pomoct“ obnáší a co je vlastně všechno potřeba.

Za tým tvořící knihu Eiffel

P.S.: Prosím ty, kteří knihu o Velorexu berou ve smyslu že si Eiffel tvoří něco pro sebe nebo aby se mohl něčím vytahovat, aby články o knize prostě nečetli - vyhneme se tak zbytečným konfliktům. A těm co knihu o Velorexu berou jako poděkování tomuto vozítku a všem jeho tvořitelům, děkuju, že chápou mou snahu o co nejkvalitnější dílo.


Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 3, Známka: 1.67


Související články:
Kniha o velorexuKniha o velorexu
17. sraz Velorexů v Blansku17. sraz Velorexů v Blansku

Komentáře (6)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

Informace o knize - nabídka pomociInformace o knize - nabídka pomoci
REGISTROVANÝ UŽIVATELpanelfotrOsobní WWW stránkawww.mujweb.cz/www/panelfotr
Nabízím pomoc jazykově tiskové korektury na závěr před tiskem. Jsem v tom honěn, neb dělám nejmenovaný interní časopis v automobilovém oboru a hraní se slovosledy, písmenky a tak provozuji velmi často. Coby majitel Bonbona (sakra se mi renovace vleče...) jsem i nejsem ve velouších namočen. Možná by můj určitý odstup ve finále pomohl. Mám zkušenost, že autorství a přílišná angažovanost je někdy na škodu, protože člověk pak má klapky na očích a některé chyby nebo zádrhely už prostě nevidí.
V každém případě by to chtělo ještě korektora odborného, opět raději lehce nezúčastněného. Ten by se vykašlal na slovosledy a psaní čárek, ale zkontroloval dejme tomu technickou správnost atd. Na to už si až tak netroufám.
Takže do Blanska nepojedu a mám výmluvu, protože bych pak ztrácel odstup, hehe.
Myslím, že cílem by měla být kniha, za jakou by se velokomunita nemusela stydět ani po desítkách let. Tedy faktograficky správná, ale také bez vyďytelnejch pytomosťý a chip.
Tak zvažte.

J.Kyncl
Panelfotr

Posláno 30.03.2006 v 14:11

Re: Informace o knize - nabídka pomociRe: Informace o knize - nabídka pomoci
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
No to je super! Díky za nabídku pomoci, každý je ochoten pomoci je vítán. Jasně pochopil jsi to přesně - v Blansku jsme teď řešili knihu po stránce technických věcí a v závěrubude nutná korekce po stránce češtinářské. Jakmile bude něco "hotového", beru Tě jako korektora. Se vším co jsi tu napsal souhlasím!
Eiffel

Posláno 1.04.2006 v 15:42

Informace o knizeInformace o knize
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Díky Jirkovi za fotky doplňující článek! Chtěl jsem opravit obsah knihy ve stálém odkazu na těchto stránkách, ale tento stálý odkaz na knihu byl odstraněn. Nevím, co si o tom mám myslet, bojím se to komentovat abych někoho nenaštval.

Posláno 29.03.2006 v 23:25

Re: Informace o knizeRe: Informace o knize
AUTOR ČLÁNKŮEiffel
Stálý odkaz se objevil, asi s ním jen webmaster nějak pracoval. Takže - vše je v pořádku. Díky

Posláno 29.03.2006 v 23:50

Re: Informace o knizeRe: Informace o knize
AUTOR ČLÁNKŮBrťka343725581Osobní WWW stránkavelorexrudolf.webnode.cz/velorex-blog/pruziny-do-sedacek/
............................................................................chtěl jsem něco napsat, ale rozmyslel jsem si to

Posláno 31.03.2006 v 08:31

DoplněkDoplněk
REGISTROVANÝ UŽIVATELJirkaOsobní WWW stránkawww.motomagazin.cz
K obsáhlému článku by se hodilo dodat i obrazový materiál. Takto nějak to v Balnsku vypadalo.

Posláno 29.03.2006 v 22:58


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

152Jarní Boskovice č 26...
101POTKALI SE U KOLÍNA
92MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
73Převodovky ve Velore...
72Zapalování a seřizov...
61Kampaň - stop zbyteč...
60Vrchní, prchní! Velo...
52Maďarsko 2010 aneb s...
51Přívěsný vozík Velor...
4825. Jarní sraz Velor...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama