Týnec nad Sázavou 2003 II - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Týnec nad Sázavou 2003 II

autor: katka23. 10. 2003Srazykomentářů: 1přečteno: 9504 xfoto: 10známka: -

Je pátek a my se okolo třičtvrtě na pět vydáváme s naším hadráčkem na poslední sraz v tomto roce. Máme sebou žlutý špendlík i švihadlo z dávných dob, jak bylo požadováno. Jen půllitr nám chybí. Na Jižním Městě uhýbáme na Jesenici. Už před ní ale vidíme, že takhle to dál nepůjde. Popojíždíme po metru, silnice je totálně ucpaná. Naštěstí je první odbočka jen asi 50 m před námi, proto neváháme a sjíždíme z hlavní. Jedeme přes Zlatníky, na Jílové u Prahy. Konečně dorážíme do Týnce.

Rychle se zaregistrovat, postavit stan a hurá do pizzerie na skvělou pizzu. Okolo 20,45 se zvedáme a vyrážíme na večerní soutěž „Stínadla se bouří“. Úkolem je najít v Týnci rotundu, což není žádný problém. Ze stromu u rotundy na nás skáče strašidlo... ani jsme se moc nelekli, čekali jsme nějakou zradu. Ne, není to strašidlo, je to Petr Kment. Úkol je jasný – vyndat ježka z klece během 4 minut. Nám se nedaří. Vlasta třepe klecí a ježek ne a ne vypadnout :-) Je jasné, že samo to nepůjde. Vlasta zápolí. Po druhé jsem dostala ježka do ruky už po limitu, chvíli jsem si hrála a hle... ježek je venku, což už nám ale není moc platné. S nepořízenou odcházíme do noci, zůstáváme bez bodů.

A jde se do hospůdky. Pak ještě u stanů vzpomínáme na loňský sraz a zimu ve stanech, chvíli tančíme okolo popelnice, nad vařičem se ohříváme alá američtí „houmles“. V půl druhé, posilněni slivovičkou na zahřátí, blaženě usínáme. K ránu je docela chladno a přicházejí na řadu Vlastovy silné fusekle. Ráno v klidu snídáme, abychom nabrali energii na soutěžení. Letos nám trvalo o něco déle, než jsme správně určili trasu závodu, na kterou se vydáváme s týmových kolegou Luďkem a jeho přítelkyní. Hned na startu jsme absolvovali první úkol „Šest ran do Jarky Metelky“. Házíme, teda alespoň se o to snažíme, ping-pongové míčky do igelitové tašky. Ruce i muška nás zklamaly – ani jedna trefa. Stále tedy zůstáváme bez bodu. Druhé stanoviště „A co Jan Tleskač“ se nachází v muzeu veteránu v Netvořicích. Jsme vpuštěni do stodoly, kde stojí hadrák a my máme 30 sekund na jeho důkladné prohlédnutí. Během dalších dvou minut pak musíme napsat, co na daném Veloušovi bylo „nevoriginální“. Pro mě je to španělská vesnice, takže se musí snažit Vlasta. Smolí neoriginality na papír, až se mu práší za tužkou. Body za tuto soutěž se dozvíme až zítra. Jedeme dál.

Průběžně s námi jede Míla_307 se svým čtyřkolákem. Celý závod máme plnit ještě další úkol – žebrat buchty, perníky, koláče a jiné „pečeniny“ od venkovanů a samozřejmě jako vždy hledat různé nápisy během cesty. Na jednom ze stanovišť nás čeká „Doplňovačka Mirka Dušína“ – hurá získáváme 5 bodíků. Další stanoviště jsou „Bedny Jindry Hojera“. Vlasta ohmatává (a jde mu to) předměty v pěti bednách, aby určil, co mu nejvíce z hadráka připomínají. Na oběd zastavujeme mezi Kostelcem u Křížků a Sulicí v restauraci hned u silnice. Pocity z oběda i z personálu byly takové jaké byly. Jídlo se dalo jíst, i když ze začátku nevypadalo vůbec vábně a chvíli jsem přemýšlela i o dobrovolné hladovce za 75 Kč.

Před Petříkovem stavíme na dalším stanovišti „Červenáčkova skluzavka“. Tady se konají krasojízdy na ne příliš stabilní sklazavce do něčeho, čemu by se dalo říkat rybník siničák. Hodnotí se estetika jízdy. Luďa jde do toho... A čeká nás poslední stanoviště „Bublina na útěku“. Úkolem je nafouknout balónek, stoupnout si do pneumatik uprostřed nakresleného kruhu, balónek vypustit a pak čekat, jak daleko doletí. Vlasta tedy nafukuje, já pouštím, balónek letí, až se dostává na hranici 6,8 m. Jedeme do cíle, kde ještě musíme zodpovědět závěrečnou otázku: Jakou barvu měli balónky na posledním stanovišti, připevněné k anténě hadráku. Hádáme žlutou a červenou. Správně je žlutá, oranžová a modrá.

I dnes jdeme na pizzu a pak do hospůdky. Spát jdeme podstatně dřív než včera. V noci je mnohem tepleji. V neděli se pomalu probouzíme, snídáme a v 10 hodin nastává vyhlašování výsledků. Luděk se umísťuje na 3. místě, ale protože odjel už v sobotu večer domů, cenu za něj přebírá Vlasta. Na 2. místě je Pepa Višinka a Jana Dajčová. První místo získává Jindra Kynzl s Vlaďkou. Ceny jsou zajímavé... ježci v kleci, trička, trenýrky s Rychlými šípy a Velorexem a další. Většina účastníků srazu si jede v klidu prohlédnout veterány do Netvořic a pak už se hadráci a jejich posádky rozlétají do svých garáží a domovů, kde budou přes zimu odpočívat a nabírat sil do další velorexářské sezóny.
Velorexům zdar

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno


Související články:
Týnec nad Sázavou 2003Týnec nad Sázavou 2003
Týnecké srazyTýnecké srazy
Pozvánka na IX. ortotraxní sraz velorexůPozvánka na IX. ortotraxní sraz velorexů

Komentáře (1)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

fotkyfotky
AUTOR ČLÁNKŮLuděk
Katko, skvěle si vystihla moment mého letadlového skoku. Děkuji

Posláno 5.12.2003 v 23:08


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

124Jarní Boskovice č 26...
113POTKALI SE U KOLÍNA
87MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
68Zapalování a seřizov...
66Převodovky ve Velore...
57Vrchní, prchní! Velo...
52Kampaň - stop zbyteč...
52Maďarsko 2010 aneb s...
48III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
4425. Jarní sraz Velor...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama