Velorex čundr 2008 - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Velorex čundr 2008

autor: Eiffel3. 10. 2008Expedicekomentářů: 2přečteno: 12350 xfoto: 33známka: 1.5

Ve čtvrtek 21.8. večer jsme se sjeli do obce Semechnice u Náchoda a druhý den vyrazili na okruh po okolí - nabrali jsme zkušenosti u Červinkových (mmjn. prý nikdy ze Solnice nevyjel prodloužený Velorex), prohlídli si archeoskanzen u Uhřínova, poobědvali a pobesedovali s pamětníkem panem Slezákem, díky Honzovi si vychutnali exkurzi ve Škodě Kvasiny a cestou zpět do Semechnice navštívili i minimuzeum železnice na jedné soukromé zahrádce.

V sobotu 23.8. jsme už vyrazili do Adršpašských skal - cestou jsme si prohlédli muzeum Primek v Novém Městě nad Metují, prolezli bungr KAHAN III., obdivovali sbírku a muzeum stavebnice MERKUR v Polici nad Metují a vyjeli si na nedalekou zajímavou vyhlídku Hvězda. Chatový kemp Zdoňov těsně u polských hranic byl teď na dvě noci naším domovem.

Neděle 24.8. byla ve znamení setkání (už druhé!) Velorexů v Polsku, tentokrát u podzemní nacistické továrny "Osówka" nedaleko obce Gluzsyca. Počasí úplně nepřálo, ale i tak ze setkání jelo do českého Broumova 15 Velorexů! Dcera Františka Stránského nám v salonku zavzpomínala na svého tatínka, akorát jí bylo líto špatného počasí - chtěla ukázat ve svém bydlišti naše krásné tříkolky. Někteří tento den ještě stihli prohlídku Adršpašských skal.

V pondělí 25.8. jsme si prohlédli vojenskou pevnost Stachelberg a potom projeli až do polského města Karpácz ve snaze vyjet si na Sněžku z polské strany. To nevyšlo a tak jsme se přes Harrachov vrátili zpátky do České republiky. Než jsme se ubytovali v Příchovicích, stihli jsme vyhlídku z rozhledny Štěpánka u chaty Hvězda.

Úterní okruh jsme začali u přehrady Souš, po menším kufrování jsme se vyfotili u největšího sudu u nás, ve Frýdlantu se zdrželi v železničním muzeu a sešli se na pikniku u místní rozhledny. K další zastávce pod Ještědem jsme jeli ve třech minikolonách a rozděleni jsme jeli i do Tanvaldu, kde na nás čekal objednaný historický vlak. Někteří si tuto jedinečnou akci (projížďku do Harrachova a muzea v Kořenově) nechali ujít a jeli si poslechnout neméně zajímavé kostelní písně.

Ve středu 27.8. jsme se vydali do Bozkova - zdarma si prohlédli místní dolomitové jeskyně, na návsi si dali oběd a opět zdarma udělali vyhlídku z místní věže. Muzeum techniky v Loukově byla další zastávka - asi všechny fascinovala ponorka před vstupem. Poté jsme hledali nocleh a až výjezd na nejvyšší místo kam se prý dá v ČR oficiálně vyjet (Špindlerova bouda) rozhodl, že jsme zvolili místo k noclehu na polské straně v polské horské boudě ... za cenu menší než kempu ... Čtvrteční zastávky - kromě muzeí v Nové Pace - byly v režii Martina ze Dvora Králové: hrad Pecka, vyhlídka u Zvičiny (Raisova chata), nejhezčí přehrada u nás Les Království a kamenný betlém od Matyáše Brauna. Martin zajistil i nocleh u sebe ve Dvoře Králové.

Poslední den čundru - pátek 29.8. - začal v nedalekém hospitalu Kuks, prohlédli jsme si výtopnu v Jaroměři a protáhli se podzemím pevnosti Josefov. Večer jsme opět zakotvili v Semechnici, kde nám Anička se Slávkem připravili báječné pohoštění. A Zlatý Zděnek do příštího Velorex čundru? Petr Šabatka! I letos byla na Velorex čundru báječná parta a všem, kdo ji tvořili, moc děkuju.

Eiffel

P.S.: Kdo má hodně času a rád čte, zde je odkaz na všechny vzpomínky


Velorex čundr 2008 očima Ivoše Fajmana


Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 2, Známka: 1.5


Komentáře (2)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

želivkaželivka
AUTOR ČLÁNKŮHonzaBK
Kolem želivky už jsme jeden rok myslím jeli, ale opokud tama zase někdy pojedem, tak určitě Ivoš tuto nabídku příjme. Nechci teda mluvit za něj, ale my účastníci čundru se na takový exkurze vždy rádi podíváme.

Posláno 7.10.2008 v 07:23

Exkurze - nabídkaExkurze - nabídka
REGISTROVANÝ UŽIVATELhujerOsobní WWW stránkawww.motodebils.cz
Zajímavé počteníčko, díky. A férová nabídka pro pořadatele do příštích ročníků: pokud by trasa Veločundru někdy vedla okolo vodárny Želivka, nebyl by pro mě problém tam zajistit exkurzi (včetně fundovaného výkladu samozřejmě )

Posláno 3.10.2008 v 20:35


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

137Jarní Boskovice č 26...
135XII. Film Fest Velor...
101MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
77Převodovky ve Velore...
67Zapalování a seřizov...
66Maďarsko 2010 aneb s...
59Vrchní, prchní! Velo...
57III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
56Kampaň - stop zbyteč...
55XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama