Velorex má parkování zdarma - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Velorex má parkování zdarma

autor: santer20. 3. 2008Infokomentářů: 0přečteno: 21770 xfoto: 0známka: 1

Vážené kolegyně, vážení kolegové, velorexáři, velorexčata,

rád bych se s vámi podělil o nově nabytý poznatek, který se vám bude hodit, pokud hodláte zavítat do našeho hlavního města, respektive do jeho centra. Jak možná víte, zaparkovat tam pro toho, kdo nevlastní parkovací kartu pro rezidenty (pro ty, kdo mají v centru Prahy trvalé bydliště), není žádný med a navíc nikoliv levná záležitost. Nikoliv však pro nás, hadroletáře.

Stejně jako uživatelé dvoustopých vozidel máme totiž právo bezplatně používat rezidentní (modré) parkovací zóny, kterými je pokryta většina centra Prahy a nyní i některých přilehlých čtvrtí, viz článek Praha rozšiřuje zóny placeného stání. Velorex totiž nepochybně spadá do kategorie motorová tříkolka, která je uvedena ve výčtu vozidel, která mohou parkovat ve všech zónách placeného stání zcela zdarma. Tento výčet najdete v předposlední větě pod tímto odkazem: Ceník parkovacích karet a lístků v zónách placeného stání.

Vlastně jsem se v úvodu ale dopustil nepřesnosti, když jsem uváděl jenom rezidentní (modré) parkovací zóny, s velorexem (pochopitelně pouze tříkolovým) můžeme totiž v Praze zdarma využít všech parkovacích zón které zde vůbec existují, takže nám, králům kol, může být šumák, jestli se jedná o modrou, zelenou nebo oranžovou zónu. Pokud pochybujete, že je toto vůbec možné, tak vězte, že jsem nespoléhal jen na výše uvedený ceník parkovacích karet, ale vše jsem si ověřil u pracovníka oddělení rozvoje (už nevím čeho, omlouvám se) na pražském magistrátu, pana Čadského, a kdokoliv tak můžete učinit taky, pokud máte pochyby, na tel. 236004335. Jen jsem byl upozorněn, že ačkoliv městští strážníci by měli být vyškoleni a vědět o našich hadroletářských výsadách, může se výjimečně vyskytnout jedinec který pochybí a vašeho miláčka vám nechá odtáhnout.

V tom případě volejte linku 156, kde by vám měli sdělit zda jste byli odtaženi a pokud ano (což je jistě ta lepší alternativa ke krádeži), měli by vám u odtahové firmy zjednat nápravu, protože jste se parkováním v placené zóně nedopustili žádného přestupku v. Parkování v centru má však i další úskalí, budete totiž často obklopeni davem turistů a proto doporučují vládnout alespoň pěti světovými jazyky abyste si mohli alespoň vyjednat přístup ke svému vozidlu.

Nutná je i do určité míry extrovertní povaha, abyste se nezmítali trémou při potlesku přihlížejících, nadšených z koncertu basových tónin linoucích se z vašeho stroje. Další nepříjemností může být i vandalství v režii opilých hord potulujících se srdcem matičky měst v nočních hodinách. A jako všude jinde jistě zde číhá i nemálo zlodějů a lapků, kteří by mohli dostat na váš hadrolet zálusk.

Takže opatrně, ale věřím, že bude můj příspěvek pro mnoho z vás cennou informací.


Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 6, Známka: 1


Komentáře

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

K tomuto článku nebyly vloženy žádné komentáře.

Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

137Jarní Boskovice č 26...
135XII. Film Fest Velor...
101MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
77Převodovky ve Velore...
67Zapalování a seřizov...
66Maďarsko 2010 aneb s...
59Vrchní, prchní! Velo...
57III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
56Kampaň - stop zbyteč...
55XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama