VTSČ zahajuje sezonu - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

VTSČ zahajuje sezonu

autor: Honza12. 4. 2005Srazykomentářů: 1přečteno: 9209 xfoto: 34známka: 1.3

V depresivně mrazivých dnech krátce po Novém roce nás napadla myšlenka uspořádat malou týmovou akci ještě před prvním oficiálním srazem. A tak na první dubnovou sobotu byl naplánován výjezd na Říp, jakožto letošní zahajovací jízda Velorextýmu Střední Čechy a přizvaných přátel, spojená s kulturně společenskou akcí u Míly v Domoušicích.

Z domova jsem vyrazil onu sobotu těsně po dvanácté. Měl jsem v plánu cestou přibrzdit v TK moto pro zrepasovanou klikovku. Rozhodl jsem proto urychlit se po pražském dálničním obchvatu ze Slivence do Ruzyně, poté na Horoměřice, atd. Plán se ukázal být vcelku dobrý, až na krátké zdržení zapříčiněné elegantní dámou v modré felicii, která nereagovala na moje dálkové a vytrvale blokovala střední pruh předpisovou osmdesátkou. Po převzetí klikovky mi zbývalo již pouhých 20 minut do stanovené doby srazu. Díky dopravnímu značení na mimořádně vysoké úrovni jsem nezabloudil, naladil na CB domluvený 16. kanál a asi 5km před cílem mě dohnali Míla s Betonem.

Na parkovišti pod Řípem bylo již rušno. Vidím nejen našich celkem 8 Velorexů včetně jedné sajdky, ale i nějaké motorkáře a samozřejmě spoustu turistů. Cesta na vrcholek vhodná leda pro Land Rover, nás rovnou odradila byť jen od pokusu vyjet tam. Zdravíme se s ostatními, kteří na nás již čekají. Poznáváme Oldu Karase (Olivoje), který přijel se svým vnukem a ještě novotou vonícím, právě zrenovovaným Velorexem. Nechybějí kladeňáci Pepa Suk a Mirek se svou sajdkou, dále Bunda, Beton, Míla a Me2d s rodinou. Ten nám představuje "šarpeje" - jde o kapotu jeho nově potaženého Velorexu, která má mezi turnikety elegantní faldy, připomínající skutečně čumák onoho psiska. Dost fouká, být na vrcholku s Velorexy, možná bysme zanedlouho plachtili jako rogala vstříc Milešovce. Beton s manželkou a Míla s Medevědicí však bez pokoření vrcholu nemohou být, a tak i přes naše varování o značném převýšení se vydávají vzhůru. Ostatní si zatím vzájemně prohlížejí stroje, konzultují, mění zkušenosti, atd.

Po návratu našich horolezců konečně formujeme kolonu a vyrážíme směr Domoušice. Za Roudnicí tankujeme, chudák Me2d teprve zde odhalil tajemství jeho přidírání. Drandíme polabskou rovinou, zahradou Čech, v dáli se rýsují strmé kopce Středohoří. Časem se krajina mění v pahorkatinu a mně ohromuje vesnička Vraný, kterou projíždíme. V jinak fádní vísce se náhle objeví v rohu návsi krásný, čerstvě opravený oblouk, pod kterým projíždíme jako hradbami do města. Celkový dojem je dokonale završen majestátným kostelem na kopci s malebným hřbitovem za kterým je ukrytý pozdně barokní zámeček s parkem.

Motory vrčí, vysílačky chraptí, žaludky kručí a první chmelnice napovídá, že do Domoušic je to už jen pár kilometrů. Parkujeme na dvoře, zdravíme se s paní domu. Někteří puntičkáři ladí neladitelné. Zanedlouho již Míla vynáší první načepované Plzničky. Následuje klasická velorexářská tlachanda u piva a klobás a masíček do pozdních nočních hodin. Po raní kávě, detoxikaci a roztání jinovatky nezbývá, než poděkovat našemu hostiteli za skvělou slezinu, rozloučit se a vydat se na cesty k našim domovům.

Velorextým Střední Čechy přeje všem velorexářům vydařenou sezónu 2005.

Foto: Mila_307

Na parkovišti pod ŘípemNa parkovišti pod Řípem - kladeňáci
breefing před startemsrocení motorkářů a hadraplánů
Vzhůru na vrchol velí Me2d! Beton s manželkou, již připraveni.Beton s manželkou, jako iniciátoři výstupu na vrcholu.Strašlivé převýšení - já vás varoval!
Dobytí rotundyHadráčci mají žízeň. My už ostatně také, Me2d domazává.Dvůr u Míly v Domoušicích okem káněte.
Jen aby fotograf nedostal závrať.Hasičské cvičení ...... a grilovačka šéfkuchaře Me2da.
Nesmí chybět trocha kýče...Masa bylo hodně, gril to nestíhal, mrzli jsme venku do půlnoci.
Po ránu bylo potřeba naředit krvinky čerstvou plazmou...jak si kdo ustele...
snídaně - aspoň pro někohoRáno bylo krásné a studené
ale rychle se otepluje a my pomalu vyrážímecouváníseřazení
Pepa jedezase couvánía Betonovi ještě prasklo spojkové lanko...
Start!pořádně jim tu zamlžíme...
...mlha ještě po 20ti minutách

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 6, Známka: 1.33


Komentáře (1)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

VýletVýlet
AUTOR ČLÁNKŮtimoteus
Móóóóóc pěkný, už se také těším, až někam vyrazíme hadrákem.

Posláno 15.04.2005 v 15:00


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

129Jarní Boskovice č 26...
110POTKALI SE U KOLÍNA
87MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
69Zapalování a seřizov...
68Převodovky ve Velore...
55Vrchní, prchní! Velo...
53Kampaň - stop zbyteč...
48Maďarsko 2010 aneb s...
46III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
43Přívěsný vozík Velor...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama