Boskovice 2005 od Katky - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Boskovice 2005 od Katky

autor: katka3. 5. 2005Srazykomentářů: 1přečteno: 11432 xfoto: 115známka: 1

Tak je to za námi... první oficiální sraz o víkendu odstartoval, stejně jako každý rok, letošní velorexářskou sezónu. I když je to čím dál těžší vymyslet nějaké originální soutěžní disciplíny, pořádatele to nazaskočilo a opět připravili pro účastníky obzvláště vypečené hry. Objednali na víkend i skvělé počasí, takže se mohlo vesele soutěžit.


Pátek
Vyjíždíme po páté hodině z našeho budoucího domova ;-) a dáváme si kousek za Úvalama sraz se skupinou vedenou Tomášem Jaroněm. Chvíli čekáme a pak už vyrážíme klidným tempem směr Boskovice. Protože jedeme 250tkou, v kopcích je náš Oskar trochu více zadýchaný oproti ostatním Velorexům. A tak většinou zdoláváme kopečky pomaleji a před námi se z objevují známé modrošedivé obláčky velorexího dýmu z ostatních hadráků. Jak se začíná šeřit, přidáváme na rychlosti, abychom dojeli co nejdříve na parkoviště u Zlaté růže.

Večer vyrážíme do lysické hospody, abychom se řádně připravili na zítřejší závod.


Sobota
Po probuzení a vydatné snídani čteme propozice závodu a po chvílích váhání se vydáváme hledat potřebné pomůcky pro vyrobení luku, hledáme vhodný šíp a nějaké to brko na čelenku. Pak už vyrážíme každý na stanovené startovní stanoviště.

My jedeme na stanoviště č. 2, které se nachází přímo v Boskovicích na parkovišti a které se nazývá „Rypouš sloní“. Úkol je to nelehký. Prolézt svázaný hadrákem a hlavou se dotknout zavěšené ryby. Někteří závodníci vypadají, jako by měli záchvat, ale přitom je to jen jejich taktika, jak se dostat vůbec do hadráka. Ty rypouši to teda nemají snadné :-) Erda stíhá prolézt za 17 vteřin. Takticky jsem z naší posádky zvolila za soutěžícího Vlastu, protože je vyšší, tak má šanci políbit rybu dřív. Celkem se daří – čas 22 vteřin.

Můžeme vyrazit na další stanoviště – č. 3, jedeme směr Pohora. Tam se setkáváme s ostatními týmovými kolegy a těšíme se na inseminaci klokana. Prvně v životě jsem samec a Vlasta samice. První hod a „semeno“ se odrazilo od kyble a převrhlo mimo. To je smůla. Že bych nebyla dobrý samec? No, na to se podíváme. Další pokus... a Vlasta je sice celý postříkaný, ale oplodněný a pak se zadařilo ještě jednou. Je vidět, že jsem jako samec zas až tak nezklamala :-).

A už si to všichni valíme na stanoviště č. 5 (nazvané „šuk a lípy“) do Nýrova. Čeká nás tam boj s bizonem. Jsme vyzbrojeni lukem, který je větších rozměrů, proto ho vozíme přivázaný na střeše. Ostatní zvolili zbraně menší (zato možná účinější). Jedeme na Letovice. V obci Vanovice nám hadráček najednou přestává jet. Vlasta zjišťuje stav a máme vyfouklé těsnění pod hlavou. Protože se nám to ještě nikdy nestalo, Vlasta s sebou nevozí ani náhradní těsnění a zachraňuje nás Jirka Ježek. Vše je během krátké doby opraveno a můžeme pádit dál. V Letovicích ještě skočíme na oběd a už se třeseme na bizona. Bohužel se nikomu z naší skupiny nepodařilo bizona trefit, i když šípy lítaly pěkně. Na divokém západě bychom asi umřeli hlady a nebo bychom konzumovali jen nějaké kořínky.

Pokračujeme na stanoviště č. 4 – „I fuck e-mail“, které se nachází ve Štěpánově nad Svratkou. Každý přemýšlí, až se mu kouří z hlavy, jak se nejlépe dorozumět tam-tamem. Zatím podle předešlých posádek vůbec netušíme, která bije a co se má vůbec hádat. Někteří vyťukávají melodie, jiný do toho buší jak hluchý do vrat. Nakonec dostává jeden z posádky lísteček se číslicemi a písmeny a musí sdělit druhému, co že se to tam vlastně píše. Tady jsme celkem úšpěšní, 4 znaky z 5 Vlasta uhádl. Dostáváme instrukce, kam máme jet na další (tajné) stanoviště.

Stanoviště č. 6 („Asie“) nalézáme v lese, po zdolání 20ti procentního stoupání. Úkolem je pomocí hůlek přemístit různé šroubky, matičky, těsnění apod. z jedné nádoby do druhé. Tato disciplína je obzvláště vydařená. Všem se daří.

Tak a teď už nám zbývá absolvovat jen poslední soutěžní úkol. Nám chybí stanoviště č. 1 některým stanoviště č. 2. Já s Vlastou proto vyrážíme do Černé hory před pivovar, kde nás čeká „Vrchní prchni“. V roli vrchního jsem já, nalévám naběračkou vodu na kelímku, snažíme se běžet slalom a pak to přichází, nalít do sebe třetinku piva. Pivo pění, ale zvládám to ve slušném čase 31 vteřin. Sice mám pak problémy, abych se odbublinkovala, ale jinak je to celkem v pohodě. Celým dnem se ještě táhne soutěž v získávání razítek firem pro petici za zvýšení daňového zatížení drobných a středních podnikatelů, kterou řada soukromníků odmítá podepsat, přestože vysvětlujeme, že se jedná o soutěžní disciplínu.

Všichni máme sraz v Boskovicích, kde odevzdáváme karty závodníků a už slintáme, protože máme chuť na grilované masko a klobásky. Všeho je dostatek, takže jíme a jíme a pijeme a pijeme a pak už přecpaní uleháme.


Neděle
Vstáváme, snídáme (opět vydatně) a vydáváme se do Boskovice, kde se pojede v koloně městem. Boskovice jsou zahaleny do jednoho velkého dýmu. Po příjezdu zpět na parkoviště začíná vyhlašování výsledků. Nejlépe z nás se umístil Luděk Brož na 11. místě, já s Vlastou jsme na 15. místě.

A už se jednotliví účastníci začínají rozjíždět do svým domovů a hustota Velorexů na parkovišti je menší a menší. Ještě se vracíme do Lysic pro věci a pak už hurá na nějaký dobrý obídek a domů.

Velorexům třikrát zdar

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 1, Známka: 1


Související články:
Boskovice 2005 - bleskemBoskovice 2005 - bleskem
Boskovice 2005 - fotky od Zdeňka SlivkyBoskovice 2005 - fotky od Zdeňka Slivky
Boskovice pohledem RaticataBoskovice pohledem Raticata
Boskovice 2005 v tisku IIBoskovice 2005 v tisku II
Boskovice 2007Boskovice 2007
XIII. sraz Velorexů na serveru města BoskoviceXIII. sraz Velorexů na serveru města Boskovice

Komentáře (1)

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

Nějaké ty fotky...Nějaké ty fotky...
REGISTROVANÝ UŽIVATELJirkaOsobní WWW stránkawww.motomagazin.cz
Několik fotek z mé databáze.

Posláno 3.05.2005 v 11:55


Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:841
Celkem fotografií:9449

TOP články

166XII. Film Fest Velor...
132Jarní Boskovice č 26...
115MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
87Převodovky ve Velore...
64Zapalování a seřizov...
61Kampaň - stop zbyteč...
58Maďarsko 2010 aneb s...
57Vrchní, prchní! Velo...
53XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...
53III. VELOREXÁŘSKÝ PL...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama