Krušnohorské vršky 2006 od Zdeňka Říhy - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Krušnohorské vršky 2006 od Zdeňka Říhy

autor: Brťka22. 9. 2006Srazykomentářů: 0přečteno: 11686 xfoto: 21známka: -

Rok se s rokem sešel a kolegové velorexáři z teamu Karlovy Vary – Ostrov se ujali nelehkého úkolu, zkrotit horské povětří tak, aby návštěvníci 2. Ročníku srazu na Horní Blatné byli více než spokojeni. Že to bude protentokrát oříšek, předpovídali meteorologové. A bodejď by taky ne, po vydařeném loňském počasí, které lákalo azurem, zřejmě v atraktivní lokalitě blízko zámožných Karlových Varů „tam nahoře“ řádně zvedli cenu za pronájem modré oblohy. Že ale velorexáře nic neodradí, se v konečném zúčtování stejně potvrdilo a návštěvnost byla myslím osobně přes setrvalé lijáky slušná.

Pátek

Pro letošek jsme zvolili jinou trasu a mírně prořídlá kolonka ve složení Jouda s Tomáškem, Bagr a já, Brťka se po deváté hodině ranní vydala místo směrem Havlíčkův Brod, pro změnu směrem Letovice, Jevíčko. Teda správné složení bylo Bagr, Jouda a já, protože Bagr měl GPS navigaci a to byla naše tajná zbraň po nově rodící se trase. Že je to zbraň ošemetná, to nám potvrdilo několik „motanic“ při průjezdu měst a při nečekaných objížďkách :o)) . Ale všichni jsme měli vysílačky, takže jsme se vždy nějak promtně domluvili a cesta byla celkem plynulá. Trasa nás tentokrát nevedla pod Prahou, ale nad Prahou, kolem Ústí nad Labem, Chomutova a bylo opět na co koukat. Již poměrně brzy jsem zjistil, že žádné horko zrovna není a že na pořadu dne bude slušné oblečení a posléze přibyla i střecha s přicházejícím deštěm. Pršet ale začalo naštěstí až u Chomutova. Zato nám foukal po cestě docela čerstvý vítr, takže jsme nedosahovali žádných závratných rychlostí a třeba můj motor taky celkem papal. Ani si už nevzpomenu, zda byly na trati nějaké trable, ale mám pocit, že akorát jeden ze strojů přestal cestou dobíjet a Bagrovi nějak nešel motorek stěrače. V největším lijáku tedy stíral rukou, což jsem netušil a při zastávce téměř u cíle jsem mu půjčil na jeho zmodralou ruku pracovní rukavici :o))…….. No nejsem škodolibý, nebojte.

Na fotografii vidíte Oskara 54 s "odznakem" umístěným nad SPZ.
Na fotografii vidíte Oskara 54 s "odznakem" umístěným nad SPZ.


Ve slušném lijáku, mlze a vichru nás kolem osmé večerní přivítali prokřehlí a ve vchodu do rozhledny schovaní pořadatelé v čele s Bleskem a po vřelém přivítání a vybavení čísly a deklíky pod motory jsme zaparkovali, okoukli hlavní stan, občerstvení a utekli se schovat do přilehlé chaty, ve které bylo nadmíru teplo od dřevem dobře zásobených velikých kamen. Vyčkali jsme naražení slíbeného sudu s Černohorským mokem (znáte to, Č.H., denně doma a taková odměna za účast :o) ) a usedli jsme ke stolu a relaxovali po náročné cestě.

Jouda měl ke spaní rezervé v chatě, aby byl s malým Tomáškem v teple a já jsem s Bagrem přemýšlel, co urobíme za nečasu panujícího venku. Pršelo a stan se mi stavět rozhodně nechtělo. Všechna další místa v chatě byla již rezervovaná, takže jsme to prozatím nechali osudu. Pak nám Blesk nabídl, že lze postavit stan v hlavním stanu, vedle několika laviček k sezení. Nu stalo se a my jsme se v klidu zase vrátili k posezení, jídlu, pití a povídání s postupně přijíždějícími posádkami. Do dlouhé noci jsme si povídali a došlo i na společné pění písní za příjemného doprovodu kytary. Jen letmo jsme sledovali to, co se děje venku, a že se tam děly věci. Ven jsme museli pouze pro pivo, maso a na Toi-Toi …. tak se již po novu jmenuje naše staré známé WC :o)))). Při jedné z takových návštěv venku jsem asi kolem 02:00 sobotního času užasl, Hlavní stan lehl a "stany ve stanu", které tam v té době již byly dva (protože dobré rady se rychle šíří :o)) ) spolu sním a dobří lidé z řad pořadatelů již všechno zevnitř vynášeli do přístřešku. Část posádek tedy improvizovaně našla přístřeší v útrobách rozhledny, část v přístřešku a zbytek, vč. mne jsme ulehli ve spacácích v přízemí chaty. Někdo dokonce přímo v “patře”, na stole :o), jako vrchnost.

Sobota

V sobotu ráno se počasí trochu umoudřilo a celkem pochopitelně dost smutní pořadatelé se rozhodovali, zda improvizovat, místo soutěžení udělat okružní vyjížďku, nebo závody absolvovat, což pro jednotlivé hlídky na stanovištích mohl být úkol dost náročný. Přijíždějící účastníci ale hlásili ze všech směrů slušné počasí pod kopci, takže nakonec se pořadatelé rozhodli závody po posunutém času startu uskutečnit. Trasa byla opět příjemná, dvěma směry jízdy, úkoly zajímavé a vypečené. Nechyběla ani loni debutující hlídka VB, která měla opět vypečený úkol a zřejmě nás čeká i v příštích letech, co by stálice tohoto srazu.

Souhrnem uvádím alespoň názvy stanovišť, které jsme objížděli v jednom ze dvou stanovených okruhů:

  1. Korýtko
  2. Jeleni
  3. Dračí
  4. Titanik
  5. Chameleón
  6. Píchačka
  7. Policejní hlídka

Joudo, jak dělá jelen? :o))
Joudo, jak dělá jelen? :o))


Bagr plaváček
Bagr plaváček


staří známí příslušníci VB :o)
staří známí příslušníci VB :o)


Vše jsme absolvovali, příjemně poseděli a dobře poobědvali v doporučené hospůdce a dojeli celkem včas do cíle, za opětovného deště. Opět jsme večer strávili převážně v teple chaty, ale venku za rozhlednou už byl i ohýnek, dostal jsem možnost svézt se velorexem-limuzínou (mch. supr pocit) a před setměním proběhla projekce videa z loňského tamnějšího 1. Srazu, kterou lehce opět pokazil déšť. Toho jsem alespoň využil k tomu, abych si udělal malé velo-kino :o)). Přesunul jsem si velouše proti plátnu, sedl do něj a občas si zapnul stěrač, bylo to super :o)). Hrálo se a zpívalo opět celkem dlouho, než jsme padli únavou. Pro tuto noc jsem si již "pronajal" plac venku, postavil stan za znovu vztyčeným “hlavním stanem “ a k němu si přisunul velouše. Vítr již nebyl tak silný a déšť také ne. Na čerstvém vzduchu se v tom chladnu spalo příjemně.

zádumčivá
zádumčivá


krásná krajinka, viďte :)))
krásná krajinka, viďte :)))


staří známí příslušníci VB :o)
staří známí příslušníci VB :o)


jízda v Longrexu :))
jízda v Longrexu :))


Neděle

V neděli ráno se rychle pobalily stany, spacáky a po deváté jsme se všichni již řadili na slavnostní kolonu, která nás stejně jako loni asi po 20km dlouhé výletní jízdě dovedla do Karlových Varů. Projeli jsme, za sledování užaslých místních občanů i turistů, městem a Kolonádou a zaparkovali v již známé jednosměrce, kde proběhlo závěrečné vyhlášení výsledků a rozloučení s účastníky srazu. Ještě jsme na moment zaběhli pro čerstvé lázeňské oplatky a celkem rychle se vydali s cennými zážitky a pozorností od sponzorů pro každou posádku na cestu zpět, na Moravu.

Cesta zpět, jako vždy, ubíhá rychleji, nevím proč. Tedy pokud nevyvstanou nějaké technické problémy. Tentokrát se i našly, stroje kolegů přestaly záhadně dobíjet a jeden tím pádem následně odmítal vůbec jet. Několikrát jsme zastavovali, měnily se uhlíky, proměřovalo, a nakonec to dopadlo tak, že Rudolf tentokráte fungoval díky alternátoru jako dobíjecí centrála.

Závěr

Blížící se bouřky nás tu dostihly, tu hnaly před sebou a kolem desáté večer jsme mohli konstatovat, jsme doma. :o) . Konec dobrý, všechno dobré, a sraz to byl dobrodružný a se šťastným koncem. A co příští rok? Nevím jak vy, ale mne již nic snad nezaskočí a budu-li moci, tak já jedu :o) .


připravit ke střelbě, zamířit, pal!výstup na laně
Jouda se s tím nemazal :)))pohled očima řidiče :)
stanovánířazení na kolonuslavnostní kolona
vyhlášení výsledkůvyhlášení výsledků

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

nehodnoceno

Známkovat mohou jenom přihlášení uživatelé


Související články:
Pozvánka na Krušnohorské Vršky 2007Pozvánka na Krušnohorské Vršky 2007
Krušnohorské Vršky 2007 od HonzyKrušnohorské Vršky 2007 od Honzy

Komentáře

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

K tomuto článku nebyly vloženy žádné komentáře.

Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

139XII. Film Fest Velor...
134Jarní Boskovice č 26...
105MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
78Převodovky ve Velore...
67Maďarsko 2010 aneb s...
66Zapalování a seřizov...
59Vrchní, prchní! Velo...
56XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...
56III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
56Kampaň - stop zbyteč...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama