Velorex-sraz Bukovany 2007 - Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

Velorex-sraz Bukovany 2007

autor: Brťka29. 10. 2007Srazykomentářů: 0přečteno: 10722 xfoto: 60známka: 2

Po celotýdenním bombardování SMS zprávami a mém odmítání účasti z osobních důvodů jsem nakonec byl nucen díky komplikacím změnit plány a nutno dodat, že jsem se nemusel přemlouvat a velmi rád jsem něco před půl sedmou večerní usedl do stroje a vydal se na cestu směr Tišnov, Jihlava, Pelhřimov, Vlašim, Benešov, Bukovany.

Noční cestování nemám rád, ale den není bohužel nafukovací a ne vždy se zadaří dle představ. S příjemnou hudbou za zády a ochablou baterií mne čekalo cca 180km cesty. Ani jsem ještě neopustil rodnou hroudu, a pravý válec zafungoval jako motorová brzda. "Pěkně to začíná", pomyslel si, a koukl na ruce, jež jen chvíli byly čisté. Naštěstí po pár minutách byla závada detekována, uvolnil se kontakt na 6-ti polovém přepínači chodu motoru. Po zastávce ve Velkém Meziříči na tankování a po dvou menších objížďkách jsem již začínal posunovat čas příjezdu do Bukovan. Mezi Jihlavou a Pelhřimovem začal cukat a brzdit pro změnu druhý z válců. Zůstal jsem v pěkném kopci, asi 100m nad benzinou a s bludičkou na čele hledal závadu. Couvat v té tmě za provozu se mi nechtělo. Nakonec se to nějak rozjelo bez detekce závady a občas mi to zazlobilo až do nedělního návratu domů. V Bukovanech jsem byl po půl jedenácté, tedy za cca 3,5h čistého času jízdy.

Pořadatelé již byli v teple, venku téměř nikdo, jen zima, orosené stroje a stany. Prostě žádný ohňostroj, že jsem tady, když jsem se zapřel :o))). Zato v hospodě panoval čilý ruch, debatní kroužky řešily závady, probíraly se zážitky z čundrování a dovolených.

Na druhý den ráno vše začalo nebývale vlaze, takže hned na začátku uvedu, že tentokrát jsme všichni vč. pořadatelů měli nějaký pomalý "rozjezd", což se pak projevilo ve velkých frontách na stanovištích a hlavně při nějakých opravách pak došlo k uvíznutí na trase a nestíhání stanovišť. Pořadatelé vstřícně umožnili splnění nestihnutých soutěžních úkolů v cíli. Co se týče mého stroje, tak ten po půlce trasy skoro klekl díky upečené spojce a večer opět za hluboké tmy jsem se dobelhal do cíle závodu.

Soutěžní klání bylo připraveno a pojato jako "mezikontinentální putování", kde nechyběl výlet k protinožcům, kde se chodilo, psalo a malovalo podle zrcátek v upravené helmě na hlavě, soutěž ve skládání samopalu, stoj na hlavě (ach ta hrůza), bermudský trojúhelník, aneb jízda podle azimutu s měřením odchylky, běh s kostrou velorexu a volně loženými koly na čas, jízda po trase dle křižovatek projetých podle azimutu, tajná depeše, lov zvířátek oštěpem v potemělém lese, zákeřná tipovačka - kolik drátů má 19´´ kolo či určení původu zvláštních tříkolek na fotografiích. Nutno dodat, že představivost kolegům nechybí a sranda při soutěžích byla, a o to myslím opravdu jde.

Až na pár robností či šotků v propozicích, jež byly kaňkou na jinak opět velmi dobrém vysvědčení pořadatelům za skvělou soutěž, lze vystihnout celkovou atmosféru srazu a prostředí jako idylické. Počasí přálo a ranní slunce i do té mlhy při teplotách nedaleko nuly bylo po oba dva dny kouzelné.
Před vyhlášením v neděli ráno se ještě davy a média srotily u kolegů Bleska, Palizy a Přemka, kteří vyrazili na známou expedici do Tunisu. Myslím si že nikomu se ještě nechtělo vůbec domů. Po vyhlášení výsledků a ocenění velkého množství účastníků soutěže následně proběhla jízda kolonou do muzea na Konopišti. Té jsem se se svou kulhavou spojkou nezůčastnil a jelikož mi kolega Honza nabídl pomocnou ruku, odjel jsem s ním na kraj Prahy do jeho servisního centra :)) . Krátce po třetí jsem mu poděkoval, mávl rukou a dal se na cestu směr rodná Morava. Domů jsem s mezipřistáními dorazil po osmé večer.

Zase další skvělý velorex-sraz a velorex-víkend a zkušenost, že s kamarády se člověk neztratí a vášeň k Velorexu neunaví, i když se daleko od domova třebas spojka utaví. :)))

Oznámkujte článek jako ve škole: 12345

Hlasů: 1, Známka: 2


Související články:
Bukovany 2007 - fotky od VladimiraBukovany 2007 - fotky od Vladimira
Pozvánka na IX. ortotraxní sraz velorexůPozvánka na IX. ortotraxní sraz velorexů

Komentáře

Provozovatel serveru nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.

K tomuto článku nebyly vloženy žádné komentáře.

Komentáře mohou psát pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Hlavní stránka
Přehled článků
Seznam autorů
Top fotky
Fotka dne
Další fotky dne

Info

Celkem článků:842
Celkem fotografií:9451

TOP články

139XII. Film Fest Velor...
134Jarní Boskovice č 26...
105MUZEJNÍ SRAZ ČESKÁ T...
78Převodovky ve Velore...
67Maďarsko 2010 aneb s...
66Zapalování a seřizov...
59Vrchní, prchní! Velo...
56XXIV. PODZIMNÍ SRAZ ...
56III. VELOREXÁŘSKÝ PL...
56Kampaň - stop zbyteč...

Diskuse u článků

Bylo fajn
Všechny kostýmy vítá...
Re: Čím přijet na 25...
Uzavírka pro příjezd...
Re: Výstava
Výstava
Výstava
flux capacitor
Vrchni Prchni Velore...
Čím přijet na 25. Bo...

Reklama