Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

Karburator - neda sa nastavit

Hierarchický výpis

Rss export Textová verze

Seznam odpovědí (11)

  • Karburator - neda sa nastavit

    21.04.2014 v 16:14

    Velorex435 napsal:

    Ahoj, potrebujem radu. Doteraz som mal na velorexe karburator bez sytica s hlavnou tryskou 98 a volnobeznou 60. Vsetko fungovalo dobre, akurat bol na viecku hlavnej trysky strhnuty zavit a tak som kupil novy karburator, tento krat so syticom.
    Tento sa sprava nejako zvlastne. Trysky som pouzil zo stareho karburatora. Motor naskocil na brnk, bol ale prechlastany, stvortaktoval a vobec nereagoval na sroub vzduchu, ani na volnobezny. Sviecky su cierne. Skusil som dat volnobeznu trysku 50, tarokovanie sa upravilo, nadalej bol ale prechlastany a nereagoval na nastavovanie zmesy. Este som skusobne vyskusal hlavnu trysku 78. Okrem toho, ze nezvladal kopce, sa ale nic nezmenilo.
    V com moze byt problem? Dakujem

    Přidat odpověď

  • Re:Karburator - neda sa nastavit

    21.04.2014 v 19:46

    Brťka napsal:

    čau, a nemáš náhodou příliš zvedlé to šoupátko v sytiči? sám mám celkem problém v tom, že jelikož startuju pákou, tak abych tu základní polohu měl tak že to šoupátko je dole, tak pak musím za sytič rvát co to jde, aby si motor na páku ten benzín vůbec nasál. Budu se muset taky nechat vzdělat. Ale když sem to měl hodně našponovaný, tak se to uchlastávalo a nešlo do toček jako má.

    Přidat odpověď

  • Re:Karburator - neda sa nastavit

    21.04.2014 v 19:58

    Beton napsal:

    s jenom pouzitim sytice motor alespon ten muj spatne chyta respektive dlouho mu trva nez chytne. tak ze volim variantu rucniho preplaveni a sytic nepouzivam.
    jak pise brtka pokud jsi nemel problem s karbuatorem bez sytice tak muze bejt chyba ze ti netesni to syticove soupatko.
    ovsem jak je patrné z tohoto clanku co jsem pred lety napsal http://www.ve­lorexy.cz/…ris­lusenstvi sytic ztraci svou funkci pri urcite poloze hlavniho soupete proste tam neni dostatecnej podtlak.

    Dalsi vec jestli mas dobre hladinu benzinu v karburatoru . A v neposledni rade nemusi ten karbec bejt vhodnej pro danej motor.

    Přidat odpověď

  • Re:Karburator - neda sa nastavit

    21.04.2014 v 21:46

    Velorex435 napsal:

    Podla toho clansku som sa cely den snazil to nastavit. Ale ten motor proste vobec nereaguje na zmenu nastavenia. Je uplne jedno, ci je sroub na vzduch uplne uzatvoreny alebo uplne otvoreny, stale je prilis bohata zmes. Sytic som kontroloval a bol zatvoreny.

    Přidat odpověď

  • Re:Karburator - neda sa nastavit

    21.04.2014 v 22:01

    Brťka napsal:

    no pokud je šroub bohatosti směsi povolen na otáčku či otáčku a půl, mělo by být vše OK, a co plováková komora,plovák neporušen, zaseklý apod….., co nastavení zdvihu jehly? někde to musí být… jaké je číslo karbecu?

    Přidat odpověď

  • Re:Karburator - neda sa nastavit

    21.04.2014 v 22:06

    Brťka napsal:

    a ještě jedna věc mne napadla, filtr, pokud by byl přehnaně ucpaný, tak by podle mne taky přispíval k bohatosti směsi atd..

    Přidat odpověď

  • Re:Karburator - neda sa nastavit

    27.04.2014 v 15:20

    Pepo napsal:

    ahoj, jeste jeden poznatek. Mel jsem onehda problem v tom, ze jsem menil karburator na motorce a mimo jine take filtr sani… zadna specialita proste to co na Jawu ma jit…. Po vymene se mi motorka dusila a byla prochlastana a to skoro furt. Dostal jsem se k nejake stare knizce tam autor pravil, ze i samotna vlozka filtru sani nebo konstrukce filtracni komory muze nadelat problemy s tim ze se neda karbec seridit. Jak jsem sesadil filtr z karburatoru a dal jsem tam stary dratkovy filtr problem se odstranil. Zkus vyladit ten karbec bez filtru mozna to bude pro tebe voditko k odstraneni problemu.

    Přidat odpověď

  • Re:Karburator - neda sa nastavit

    29.04.2014 v 00:39

    Milan-Jihlava napsal:

    Dovolím si přidat svojí trochu do mlýna.

    Karburátor je nový replikový nebo původní ? Pozor na replikové karburátory – některé jsou neseříditelné.
    Dále pozor na velikosti difuzoru a obsah motoru ! 250 zkousne víc než 350 která je celkem choulostivá… Co sání ? sítko versus filtrbox, taky jsou různě dlouhý jehly, vůle mezi šachtou a šoupětem ( vylágrovanost ) atd.. Je dobrý mít více kousků k odzkoušení..

    Potom taky dost záleží na těsnosti motoru ( mezi bloky, gufero u zapalka ) taky předstih.. Seřídit pořádně motor aby chytal teplej/studenej a jel tak jak má a svíčky byly cihlový není leckdy tak jednoduchý, ale při troše štěstí se toho dá dosáhnout. Taky pozor na zdánlivě dobrej karbec na kterej to prostě nepude a nepude…

    Jinak na svým 350 motoru mám karbec klasika se sytičem difusor 24, hlavní tryska 90, volnoběžná 50, jehlu mám na prvním zářezu odshora, filtrbox plast s drátěnkou uvnitř ( z čezety ), mám tam přeplavovací kolík kterej používám zároveň se sytičem, dám sytič, přeplavím a studený chytne hned, teplý taky, jen musím pořádně vychytat startovací rituál – u motorky je to jednodušší kvůli lepšímu přístupu.

    Přidat odpověď

  • Re:Karburator - neda sa nastavit

    30.04.2014 v 08:51

    Velorex435 napsal:

    Kde je ten karburator vyrobeny by som aj ja rad vedel. Je kupeny ako novy. Predajca mi tvrdil, ze je to ceska vyroba, ale ci to tak je??? Kazdopadne je na nom pisane jikov a made in czechoslovakia. Plavak ma kovovy. Kedze cinske stoja polovicu a maju vraj plastove plavaky, tak snad to nebude smejd. Replika je urcite volnobezna tryska, kedze ma iny, strasne jemny zavit a zle drzi. Stara tryska sa da namontovat normalne.
    Objednal som este ine hlavne trysky a uvidim, co bude, ked ich nahodim

    Přidat odpověď

  • Re:Karburator - neda sa nastavit

    01.05.2014 v 16:10

    Milan-Jihlava napsal:

    Obávám se že žádné ,,české,, nové karburátory nejsou, buď Turek nebo se dělaly tuším Indický, fotka by pomohla.

    Přidat odpověď

  • Re:Karburator - neda sa nastavit

    07.05.2014 v 10:19

    Beton napsal:

    Někdy se narazi na repliku co funguje dobre od prvniho nasazeni.Každopádně hledat karburátor typ 2926SD14b určený pro 350 hadráka na burzach je jako hledat jehlu v kupce sena. Ja hledal jiny typ karburátoru leta. Nakonec našel a jsem s ním spokojen http://www.ve­lorexy.cz/…k/kar­burator

    Přidat odpověď

  • Re:Karburator - neda sa nastavit

    07.05.2014 v 19:19

    Velorex435 napsal:

    je to tento

    Přidat odpověď

Předchozí dotaz: timing??
Následující dotaz: Velorexy 350/16 - před rokem 1960.........

Zpět do kategorie Motor, karburátor, chlazení, výfuk