Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

svetlomety pro denní svícení

Hierarchický výpis

Rss export Textová verze

Seznam odpovědí (9)

  • svetlomety pro denní svícení

    11.04.2006 v 10:32

    Honza napsal:

    Od cervence t.r. bude paltit nový zákon o silnicním provozu. Mimo jiné zavádí povinnost celorocního svícení bud potkávacími svetly, nebo „svetly pro denní svícení“. V prípade automobilu nejde celkem o nic zvláštního, pro jejich alternátory to prakticky nebude znamenat zátež. Ovšem u našich velorexu, kde je dobíjení pri rozsvícených svetlech na hrane, leckdy i za ní, to bude jiste znamenat riziko vybití akumulátoru, zvlášte pri delších jízdách. Proto by me (snad nejen me) zajímalo, jak budete tento problém rešit. Racte zde, prosím, pominout rešení typu „nebudu svítit“, nebo „pojedu na parkovacky“ – to zkrátka bude prestupek a riziko zadelání si na velký prušvih, v prípade kolize. Nabízí se totiž možnost vybavit naše velorexy „svetlomety pro denní svícení“, kde se použije žárovka 12V/21W, tedy s polovicním príkonem, než u hlavních svetel.

    http://www.he­lla.cz/…ht/in­dex.htm

    http://www.we­sem.com.pl/ha­logen.php?…

    Hlasujte, prosím, v ankete.

    Přidat odpověď

  • 03.07.2006 v 07:11

    napsal:

    Samozrejme premýšlím jak vybavit všechny svoje samohyby abych se s nimi mohl za dne pohybovat dle zákona. Bohužel mi prijde dost neestetické a nevkusné doplnovat Velerox temito hranatými plastovými svetly :( Ale jelikož mám 250 se zapalováním 75W tak zkrátka rešit musím. To samé se týká auta Minor, predstavte si, že tam neco takovýho dám :shock:
    Honzo, nevíš kde koupit ty Wesemy (všichni s tím otravujou), Díky

    Přidat odpověď

  • Denni sviceni

    11.07.2006 v 13:27

    santer napsal:

    Kdybych si namontoval parkovaci zarovky o prikonu 21W, tim bych to nevyresil? Nebo me jeste napada nejak vyuzit LED, dneska uz existujou LED o vysokym vykonu…ale nevim jak na tohle pohlizi litera zakona…

    Přidat odpověď

  • re:svetla

    12.07.2006 v 09:44

    Honza napsal:

    Problém je v tom, že parkovacky – obrysovky musejí zustat obrysovkami, potkávací potkávacími, atd. Napr. nová škoda roomster má prímo z výroby do hlavních svetlometu zabudována svetla pro denní svícení. Jenže takto musí být vozidlo homologováno. Pokud bysme chteli být z hlediska predpisu akurátní, zbývají nám práve jen prídavné svetlomety, nebo svítit „celým“ hadrákem. Ješte jsem uvažoval o jednom více stylovém rešení – na staré spartaky a tisícovky embécka se dávaly na zadní nárazník prídavné couvacky. Krásné, chromované lampicky – to by se k hadráku hodilo více, je to aspon dobové. Nevím však, jak je to s homologací…

    Přidat odpověď

  • 22.07.2006 v 19:48

    smurf napsal:

    Ja bych homologaci nak moc neresil…kdejakej manik ma na autech namontovanejch takovejch svetel,ze vypada spis jak pojizdnej vanocni stromecek tak proc by na velorexu nemohly bejt dve lampy navic…LED diodama by se daly resit zadni svetla,ale predni asi moc ne…ty typy co sviti opravdu hodne sem vetsinou videl v bily barve a ta za deniho svetla nebude stejne moc videt (vysvetlujte policajtum,ze svitite,ale neni to videt :) )…ja resim tenhle problem jeste na Jawce 350ce…

    Přidat odpověď

  • 05.08.2006 v 10:11

    Velorex435 napsal:

    Tak tie cúvačky si namontovať môžeš, ale len ako cúvačky. Ak ich prerobíš na svetlá pre denné svietenie, tak je to opäť handmade ako každá iná úprava :wink:

    Přidat odpověď

  • Re:svetlomety pro denní svícení

    21.05.2007 v 10:04

    Luděk napsal:

    částečné řešení jsem možná našel, nejsem první, ale rád se o tom s vámi podělím. 10W-parkovačky.
    je to rozhodně méně než 21W a svítivost jen o málo menší. Nevěřil jsem tomu, ale ukázka od Jirky Duška mě přesvědčila. Musí se ale jednat pouze o žárovky od f. OSRAM(jsou krátké a do patice parkovaček se vejde a nepotká se s velkou žárovkou).
    Označení je BA9s-10W-OSRAM.
    Cena: cca 100Kč.

    Přidat odpověď

  • Re:svetlomety pro denní svícení

    22.05.2007 v 09:02

    Honza napsal:

    Tak 10W do parkovaček, to by mohlo mít efekt. Jen bude asi nutné, udělat odpojení parkovaček při zapnutých potkávacích, jinak by to bylo asi kontraproduktivní. Vůbec jsem netušil existenci těchto žárovek.

    Přidat odpověď

  • Re:svetlomety pro denní svícení

    14.06.2007 v 14:33

    santer napsal:

    To je asi nejlepsi napad jak to vyresit. To uz by policajti museli hodne zkoumat a prudit aby clovek dostal pokutu. Ale vyzkoumal jsem ze uz jsou na svete ty LED svetla pro denni sviceni:
    http://www.he­lla.com/…7_EN_H­KG.pdf

    Zatim to nevypada ze by byly k dostani v CR a v nemecku stoji s mozntazi asi 200euro.

    Přidat odpověď

  • Re:svetlomety pro denní svícení

    02.07.2007 v 20:46

    Pepo napsal:

    Ahoj Ludku,
    Dik za zverejneni tveho typu na zarovky Osram BA9s-10W. Ja jsem ze Slovenska a schanim je marne uz nekolik dnu. Mam i dobre kontakty na vyrobu auto zarovek v Osram Nove Zamky, a vsude mi rikaji ze uvedena zarovka je k dostani pouze v provedeni 5W. Muzes mi teda poslat prosim produktove cislo /Part Number/ uvedene zarovky podle ktereho si ji mohu objednat. To cislo je napsano na kazde krabicce.
    Dik.
    Pepo

    Přidat odpověď

Předchozí dotaz: Schanim rameno.
Následující dotaz: konstrukční plán

Zpět do kategorie Podvozek - barva, kola, brzdy, řetěz