Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

Riadenie

Hierarchický výpis

Rss export Textová verze

Seznam odpovědí (15)

  • Riadenie

    22.04.2008 v 21:24

    Velorex435 napsal:

    Pred nakupom dielov potrebujem jednu radu: je na stvorkolke rovnaky hreben a pastorok riadenia ako na 16/350?

    A este jedna otazka z ineho sudka, medzi doutnikom a kolenom patri nejaka kovova spojka, alebo je len nasunute?
    Vdaka

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    23.04.2008 v 00:10

    M+M 4kolky napsal:

    Ahoj , tento problém mám aj ja keďže mám v riadení dosť veľkú vôľu chcel som si objednať hrabeň aj pastorok ale neviem či mi to bude pasovať… a medzi dutnikom a kolenom by kovova spojka byť nemala , mal by tam byť iba ten gumový krúžok aspon podla toho čo viem ja…

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    23.04.2008 v 08:07

    hujer napsal:

    k tomu řízení – měl jsem také vůli v řízení, proto jsem koupil nový pastorek i hřeben a nakonec jsem zjistil, že mám jen povolené a vyčochtané ty 2 šrouby, co spojují tyč řízení a pastorek – doporučuji zkontrolovat

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    23.04.2008 v 10:03

    Honza napsal:

    Vůle v přímém postavení kol se dá také zmenšit otočením pastorku o 180°. Mně to pomohlo. Zda by nové díly pasovaly do 4kolky, to nevím. Doutníky existují 2 typy: Narážecí (do zakončení doutníku se vloží o-kroužek 40×4, nebo lépe 40×5, který lépe těsní, ale může být problém ho tam dostat) anebo šroubovací (mají na konci převlečnou matku do které se vloží o-kroužek 40×2). V obou případech je potřeba spoj těsnit. Pokud profukuje, těsnění se vydrolí.

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    23.04.2008 v 18:29

    Velorex435 napsal:

    Ja som si to riadenie uz kontroloval. Otocenie o 180 stupnov zial nepripada do uvahy, lebo na tej strane mi chybaju zuby. Volu nemam nejaku strasne velku, ale caka ma stk.

    O-kruzok do vyfuku som kupil a notnu dobu dumal nad tym, ako by tam mal patrit, dnu sa totiz nijakovsky nevojde

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    06.05.2008 v 21:55

    Pepo napsal:

    no….k tomu O-kruzku…ja mam vyfuky sroubovacie a ja som tam kruzok nedaval vobec…pouzil som azbestovu snuru vhodneho prierezu…drzi to a neni s tym zatial problem…mozno ked pojazdim viacej zistim, ze som urobil hlupost ale vyfuky nepodfukuju a spoj sa zda byt pevny….

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    11.05.2008 v 22:10

    Mila_307 napsal:

    Díval jsem se v garáži, řizení je u 16/350 a 4-kolky úplně jiné. Tříkolka ma pouze jednu spojovačku řizení ovládanou takovou „fajfkou“ na konci hřebene, ale čtyřkolak ma dvě oddělené spojovačky řizení které jsou připojené k hřebenu přes čepy. Rám řízení ma H se třemi vzpěrami. Pastorek by mohl být stejný, velikost zubu jsem neměřil.
    Detailní foto je u mně v garaži
    http://www.ve­lorexy.cz/…olak/de­taily

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    10.06.2008 v 15:17

    Velorex435 napsal:

    Tak som tu volu v riadeni trocha detailne studoval a prisiel som na to, ze najvacsia vznika na ramenach, tam , kde sa pripajaju ku konstrukcii kolesa. To ako to mam spravene sa mi zda divne a mam pocit, ze to tak nema byt. Cap prechadza ramenom cez kruhovy otvor, v ktorom je vlozeny gumeny kruzok a kovove puzdro. To je ale vyssie asi o 1,5 cm a tak sa rameno moze pohybovat po utiahnuti hore a dole. Pri otoceni volantom sa pohne v ciastocne rotacnom pohybe. Pohyb je to tak 1–2mm, ale vo vysledku mam taky pocit, ze sa to podpisuje na celkovej voli.
    Ked som vsetko podotahoval tak na fest,ako to slo, tak sa volant hybe v obvode 2 cm, a to tam mam maly sportovy. Tak neviem, ale to asi nie je v norme.
    Aky je vas nazor?

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    10.06.2008 v 23:44

    M+M 4kolky napsal:

    podľa toho čo hovoríš a ak som to dobre pochopil tak ti tam asi chýba jedno kovove púzdro… ja som tomu moc nechapal tak som to radšej ani moc nerozoberal , ja mám vôľu iba na hrebeni , keďže mi tam pri pieskovaní našla kovová drť a volantom sa točilo , tak je hrebeň aj pastorok uplne zlý ale myslím že na tak ľahké auto sa to dá prežiť tá vôľa ktorú tam mám ja uvidíme keď mi to bude jazdiť…

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    12.06.2008 v 21:37, příloh: 1

    Velorex435 napsal:

    Mne to pri jazdeni absolutne neprekaza. Riesim to len kvoli stk. Ten pastorok a hreben tiez nemam najlepsie, ale problem je, ze uz nie su v ponuke. A tak musim eliminovat aspon co sa da. vie niekto co sa tam ma normalne teda nachadzat?

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    12.06.2008 v 21:53

    M+M 4kolky napsal:

    podľa toho čo máš zakrúžkované , tak ti tam chýba silentblok a asi aj vnútorný krúžok do ktorého ide šrob z ramena riadenia , proste si sús nájsť nejakú náhradu , hoď tam nejakú tvrdenú gumu zo škodovky , pripadne silonovú vložku , skús čierny silon , ten by mal byť tvrdší ale zas to bude mať väčšie vibracie vo volante….. ale origo tam je tvrdená guma

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    03.01.2012 v 21:42

    Velorex435 napsal:

    Maju diely pouzite v zakruzkovanom mieste nejake konkretne meno? Chcel by som to vymenit a neviem, ci sa to da kupit, alebo to musim vyrobit.
    Dakujem

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    04.01.2012 v 20:28

    Pepo napsal:

    ahoj… ak z tej fotky dobre vidim tak sa jedna o capy riadenia. Tie su vsunute v takom puzdre s kovovou vlozkou.
    Ja som to zatial nikde nevidel predavat, lebo som ich zhanal ked som rekonstruoval moj stroj a tieto capy som mal poskodene oba tie capy. Kazdy vtedy na mna kukal jako pero z gauca co to chcem.
    Pruser bol v tom, ze capy su vyrobene podla toho co som zistil tzv.cementovanej ocele (standarny material sa pouzit neda) a 2 capy ti asi z takeho materialu nespravi (velka energeticka narocnost s povrchovou upravou). Nahrada je za to skusit to vyrobit z perovej ocele, z coho su napr. vyrabane poloosy na autach (dost zle sa to inac obraba na sustruhu).
    Zaver je asi taky, ze ja som tie puzdra nechal povodne, lebo som tam nezistil nejaku vaznejsiu volu, a capy som vyrobil nove. Ak ti mozem poradit, nevrtaj do toho ked nemusis…. na STK ti volu riadenia nebude nik kontrolovat, alebo ak ano tak vyskusaj inu STK.

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    04.01.2012 v 20:35, příloh: 2

    velorexmaniak napsal:

    Jak čepy spojovací tyče řízení, tak i silentbloky do spojovačky má v nabídce Robert Němec.

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    05.01.2012 v 07:21

    Beton napsal:

    Ještě pro upřesnění kde ty díly co potřebuješ najdeš. Jelikož odkaz na e-shop Roberta Němce v adresáři na těchto stránkách už delší dobu nefunguje

    http://www.velorex-nemec.cz/…red­napr.html
    Krásný den přeji :-)

    Přidat odpověď

  • Re:Riadenie

    06.01.2012 v 22:18

    Velorex435 napsal:

    Dakujem za pomoc. Su tieto diely u troj a stvorkolky rovnake? Na fotkach mi to pripada tak, ze stvorkolka ma cap kratsi, ale snad sa mylim
    Su rovnake vnutorne a vonkajsie?

    Foto z Milovej garaze />
    Velorex mam 500km daleko a rad by som to objednal :)

    Přidat odpověď

Předchozí dotaz: Osa kola
Následující dotaz: lisování čepu

Zpět do kategorie Podvozek - barva, kola, brzdy, řetěz