Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

podpora koše

Hierarchický výpis

Seznam odpovědí (3)

  • podpora koše

    28.05.2004 v 07:44

    raticate napsal:

    Tento dotaz se týká podpory koše favoritáckým pístem (co drží zadní páté dvere), tento dotaz bude hlavne na Honzu, který už to má. Chci se zeptat jestli píst vyjede s košem až úplne nahoru nebo jen napr. do 3/4. Jde mi jen o to, jak to mám umístit, aby me potom zvedal koš presne k tyci co je nad hlavou ridice a nezustával na pul žerdi nebo, aby netlacil prímo do té tyce. Já jsem spocítal, že by to melo na píst tlacit zhruba sílou 400 N (40 kg) a tak nevím jastli jde ten píst úplne nahoru nebo néé. Doufám, žes me pochopil co jsem myslel, dík za odpoved, píst už jsem sehnal, ted jen ta montáž, jo ješte – jaký máš uchycení pro ty osky, myslím ty, na které se potom nacvakne píst . Dík moc-vvv-

  • Re: podpora koše

    28.05.2004 v 08:58

    Honza napsal:

    Dík za presné formulace, myslím, že jsem to pochopil (i když tomu nerozumím) :)
    Ukotvení zdvihací tyce jsem vyrešil navarením dlouhých (spojovacích) matic, tuším, že M10. Do nich se snadno zašroubují kuláky, které jsou (mely by být) soucástí tyce. Péro v tyci má sílu jak bejk a koš se zvedá skoro sám, jen pokud je natažená strecha, je dobré jí „udelat faldy“ v míste kam koš doráží na konstrukci strechy – proste udelat koši místo.
    Matice jsou umístené takto: dolní je na horní prahové trubce v míste výztuže napínací trubky. Tenká napínací trubka se od zadu približuje té silné a je tam k vyztužení krátká trubicka (tak 7cm). Horní matice je na prední prícné trubce koše, která má tvar širokého „U“.
    Možná by šly použít i klasické matky, já dal dlouhé, kvuli delšímu sváru. Teleskopum zdar! Pokud bys narazil na jakýkoli problém, ozvi se sem, nebo mi klidne zavolej 607 635 071.

  • Re: podpora koše

    28.05.2004 v 09:32

    raticate napsal:

    Dík, nesklamals (já to vedel). Kdyby neco, tak se ozvu, jen to uchycení jsem premýšlel, že bych udelal nejaká spešl objímky s maticí, to ješte uvidím, já jen chtel vedet jestli se napíná píst až úplne nahoru, ale asi jo, protože jsem to chtel stlacit jen tak a musel jsem hodne bojovat, abych to zmáckl, ale trošku me vyvedlo z míry jen to, že na favoritu to jeden píst neudrží, ale tam je to težší a vetší páka, takže na velouškovi nebude problém (snad)

  • Re: podpora koše

    19.03.2013 v 01:26

    Beton napsal:

    osazeni pistem z favorita v podstate stači i na koš když je nalozenej

Předchozí dotaz: tlumic rízení
Následující dotaz: odpojovák proudu.

Zpět do kategorie Přestavby, úpravy