Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

Alternátor

Hierarchický výpis

Rss export Textová verze

Seznam odpovědí (3)

  • Alternátor

    21.11.2004 v 18:13

    Tomáš napsal:

    Ahoj chci dát do 16/350 alternátor,jaký typ z jakého auta potrebuji.Mám doma altík z polského fiata a žigula.Mohu nekterý z nich použít?Má alternátor ve velouši nejaké nevýhody. Dík:011:

    Přidat odpověď

  • Re: Alternátor

    21.11.2004 v 19:20

    Beton napsal:

    ahoj já osobne alternátor ve velorexu mám a jsem s ním spokojen. Altík je ze škodovky 42A a v tom druhém mam z trabanta taky 42A . Dynamo ve velorexu má 150W což je dle mého názoru na dnešní potrebu už málo. Jen když vezmeš že ti tam svítí 2×45w prední svetla 3×5w zadní pak sem tam nejaké to brzdové nekdo má dvouvláknové žárovky brzdové spolecne s pozicníma 2×15w plus jedno brzdové co je nad spz to je dalších 15w neco si vezme zapalování a na dobití baterie moc nezbejvá . Mužeš tam mít treba i rádio nebo CB stanici a spoustu vecí co žerou proud no a do baterie už nic neujde. Alternátor má výhodu muže se tocit na obe strany a funguje jak má coz dynamo ne. Další prednost je v tom, že neopotrebováváš tolik nedostatkovej kus a to je rotor dynamostartéru a když by ti altík odešel tak není problém jít na vrakác . Co se týká typu ci druhu alternátoru bohate stací jakej koliv co má alespon 35A (škoda 100 od r.v.1974 ). Vetší výkon alternátoru znamená vetší zátež motoru tudíž ztrácíš na výkonu alespon se to ríká:-)

    Přidat odpověď

  • Re: Alternátor

    22.12.2004 v 19:38

    suk pepa napsal:

    Dle mého názoru má alternátor jedinou chybu, že do Velorexu nepatrí. Já jej používám i výrobci motorových vozidel dynama už nekolik desetiletí, až na vyjímky, nemontují. Otázka odberu výkonu motoru je dána odberem proudu el. spotrebici ve Velorexu a tak si mýslím,že silnejší alternátor si vezme jen tolik kolik potrebuje,výhoda slabšího alternátoru (napr.35A) je že si proste víc nevezme a tím je omezen odber výkonu motoru. Ale který bežný Velorex potrebuje více?
    Muj Velorex je vybaven el. chlazením které potrebuje silnejší, naddimenzovaný, alternátor nebot slabší by více pracoval na plný výkon, což by mu neprospívalo.
    Velorexum zdar a príjemné prožití vánocních svátku.

    Přidat odpověď

  • Re: Alternátor

    02.04.2013 v 18:40

    Beton napsal:

    ALTERNÁTOR JE SPÍŠE KOMPENZACE DRAHÉHO DYNAMOSTARTÉRU PŘI DNEŠNÍM SVICENI I PŘES DEN SKORO NUTNOST . VÝKON DYNAMA NEPOKREJE ODBĚR. PAK SE LEPÍ MECHANICKÉ RELÁTKO A SPÁLÍ SE.

    Přidat odpověď

Předchozí dotaz: Drevený kufr
Následující dotaz: tlumic rízení

Zpět do kategorie Přestavby, úpravy