Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

předělaný motor

Hierarchický výpis

Rss export Textová verze

Seznam odpovědí (5)

  • předělaný motor

    20.05.2017 v 14:02, příloh: 3

    milan45 napsal:

    Ahoj, mám nabídku na Velorex Oskar r.v. 1958, ale z fotek je vidět, že má jiný motor. Vůbec se v tom nevyznám, je to ze zahraničí, kde má normální STK a jezdí na značkách, jaký je to problém? Jak moc to ztrácí cenu? Původní rozebraný motor je, nevím jestli komplet.

    Přidat odpověď

  • Re:předělaný motor

    20.05.2017 v 18:37

    bad napsal:

    1958 nemel odklopny kos. Takze nejasnosti bude vic. Stk bude problem. Tot muj nazor

    Přidat odpověď

  • Re:předělaný motor

    22.05.2017 v 07:27

    HonzaBK napsal:

    Pokud je motor oficiálně zapsán v zahraničním TP, nevidím důvod proč by měl být problém u nás na STK. Ale pro jistotu se zkus někde na STK nebo spíše na odboru dopravy techniků zeptat, zda nebude u nás problém s zápisem do TP.

    Přidat odpověď

  • Re:předělaný motor

    30.05.2017 v 22:15

    jo napsal:

    ahoj dříve jsem chtěl dovézt Velorex z Polska, taky z jiným motorem než původní Jawa, tuším byl nějaký čínský. Po konzultacích s STK jsem z toho vycouval, protože při dovozu musíš předložit povolení výrobce Velorexu, že s touto konstrukční změnou tj. jiným motorem souhlasí. Samozřejmě, že výrobce již neexistuje, proto bych české značky nedostal, takže bych měl jen velouše na parádu v garáži ale nemohl s ním nikde vyjet a to jak uznáš je na nic. Snad ti to pomůže při rozhodování…

    Přidat odpověď

  • Re:předělaný motor

    31.05.2017 v 06:12

    Beton napsal:

    Ja si před lety taky dovezl z Polska velorex s jiným motorem. Po předělání na původní motor jsem s nim na STK neměl problém. S tim predelanim jsem do toho taky šel. Ono je na jednu stranu fajn mít vykonnej stroj ale na druhou stranu ho taky musíš umět zkrotit.

    Přidat odpověď

  • Re:předělaný motor

    31.05.2017 v 07:12

    HonzaBK napsal:

    Já mám tu výhodu, že do svého VElorexe můžu dát jakýkoli motor jawa 350 – klidně 634 nebo 638 apod. V mém TP je jako typ motoru zapsáno pouze Jawa 350. Věřím ale tomu, že pokud je v zahraničním TP jiný motor oficiálně zapsán, tak by ho měli zapsat i v ČR, protože takto byl schválen v jiné zemi EU. Je to totéž jako vše ostatní na autech u nás ti noc nezapíší, ale pokud je už ten zápis proveden při dovozu v cizím TP, tak napíší vše co tam je zapsáno.

    Přidat odpověď

Předchozí dotaz: Co s ním?
Následující dotaz: karavan

Zpět do kategorie Přestavby, úpravy