Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

Ohlášené papíry né však přihlášené

Hierarchický výpis

Rss export Textová verze

Seznam odpovědí (10)

  • Ohlášené papíry né však přihlášené

    28.01.2009 v 17:56

    Jiří napsal:

    Chtěl jsem všechny varovat aby se to nestalo i Vám ,možná tento dotaz v poradně už bude zbytečný ale přesto.Pozor všichni kteří jste koupily třeba jen papíry a bývalí majitel je na Vás odhlásit ale vy jste je jěště nestihly přihlásit tak zvaně v přechodu tak pozor takové papíry musí být pojištěny jinak pokuta od pojišťovny a nebo opačný problém takové papíry v přechodu jste prodali dál a on je nepřihlásil tak jste stále jejími majitele a pokuta vás taky nemine,je to kocourkov ale platit se musí a oni chcou peníze.ASOCIACE POJIŠŤOVEN UZNÁVÁ POUZE DOČASNĚ VYŘAZENO NEBO TRVALE VYŘAZENO a dál vlak nejede

    každá diskuze vítáná

    Jirka

    Přidat odpověď

  • Re:Ohlášené papíry né však přihlášené

    28.01.2009 v 18:20

    Jiří napsal:

    Dodatek vše co máte na sebe přihlášeno a nejste si jiti tak Vám to vyjedou na registraci vozidel taky jsem si myslel že tento problém se mě netýká a mám najednou 3 problémy
    Jirka

    Přidat odpověď

  • Re:Ohlášené papíry né však přihlášené

    28.01.2009 v 23:37

    Brťka napsal:

    Ověřte si to, ale pokud jeto pravda, co jsem slyšel na ČRO1 v motožurnálu, tak toto se týká jen vozidel, která vstoupila do pojišťovacího procesu od 1.1.2000. Pokud jde např. o polopřevod nebo nepojištěné vozidlo od např. r. 1996, tak mám pocit, že zmiňovali, že na toto se novela nevztahuje, na toto tzv.„nemohou“. Určitě ale nenabádám, pořádek a kázeň musí být. Jen nechápu ty sazby za platby do „fondu“ na škody za nepojištěná vozidla, jejiž roční úhrn za vozidlo pak činí víc než je celoroční pojistné řádně pojištěného vozu.

    Další věc, co jsem na výše uvedené stanici slyšel v sobotu, je, že pojištovny mají do 31.1.2009 termín na poskytnutí údajů o pojištěných vozidlech kanceláři pojistitelů, která pak bude obesílat s výzvou o platbu pojistného za nepojištěné vozidlo. Jinak prý navíc hrozí sankce 5–20 (či 40) tis. Kč. No více asi na stránkách ČRO1 v motožurnálu. či oficiálních stránkách institucí. Nenaděláme se zákony nic a tak určitě je lepší platit a mít klid, než-li se třást a mít strach z exekuce.

    Co mi řekli na ČPP jako poskytovatelé trvalých sezónních pojistek, mohu být u trvalé pojistky na např. 3 a více měsíců v roce klidný, prý mi žádná sankce nehrozí. tak jen doufám.

    Přidat odpověď

  • Re:Ohlášené papíry né však přihlášené

    29.01.2009 v 07:48

    HonzaBK napsal:

    takže je to trošku jinak.
    Pokud prodám papíry nebo vrak, tak pokud je odhlásím na nového majitele – jsou tzv. v polopřevodu, tak mě pojistka vůbec nezajímá!! Pojištění platí nový majitel. Vozidla v polopřevodu musí mít pojistku, to je pravda! Ano je pravda, že pokud vozidlo nikdy nebylo pojištěno podle nového zákona tj. od 1.1.2000, tak nemusí být pojištěno, ani dále a nic nám nehrozí. Mám vyjádření přímo z ministerstva. Podle zákona musí být pojištěno vozidlo, kterému zanikla pojistka podle toho zákona. V zhledem k tomu, že pojistka nikdy nezanikla tak nemusí být pojištěno.
    Pokud jsi prodal vozidlo a neodhlásil ho, tak ti taky nehrozí platba pojištění a nějakých dalších plateb do garančního fondu, protože doložíš kupní smlouvou prodej vozidla a pojištění se dle zákona týká majitele nebo provozovatele vozidla. A oni osloví nového majitele dle kupní smlouvy. Akorát můžeš dostat menší pokutu (nevím kolik) za správní přestupek a to za neprovedení odhlášení vozidla na nového majiteel – je to správní delikt. Pokuta je určitě menší než platba do garančního fondu pojišťoven. Pokud ale nemáš kupní smlouvu máš smůlu. ANO Brťka má pravdu, že za nepojištěné bvozidlo ti hrozí nejen platba do garančního fondu pojišťoven, ale navíc si tě pozvou na úřad a dostaneš pokutu za nepojištěné auto. takže jseš postihnutej 2×. Sezonní pojistky jsou bez problémů (alespoň u ČPP), protože mám pojistku na dobu neurčitou, platnou pořád, ale pojištěné období mám jen sezonu dle domluvy, takže když pojedu mimo sezonu, tak to za mě zaplatí a budou to na mě vymáhat. Navíc i v registerch i pojišťovny v tom mají pěknej bordel, tak to bude zajímavý. Např. dřív se do registru nepsalo, že je auto odcizeno, takže já jsem zjistil, že mám an sebe auto, které mě bylo odcizeno, odevzdal jsem doklady, vše mám OK, ale v počítači tonebylo zapsáno. takže to znamená, že pracovnice musela jít do archívu, vyhledat spis, najít doklady a zapsat to do počítače, protože už to jde. atd atd. Plno věcí je nezapsáno v registru a to i omylem, nebo ve své době to ani zapsat nešlo.

    Přidat odpověď

  • Re:Ohlášené papíry né však přihlášené

    15.03.2009 v 16:01

    Jiří napsal:

    Má už někdo zkušeností z platbou do garančních fondů,jak pak to probíhá a jestli už přišlo platit z mezipřechodu do toho to fondu .Podělte se o své zkušenosti
    Jirka

    Přidat odpověď

  • Re:Ohlášené papíry né však přihlášené

    10.03.2012 v 19:12

    Hanz-xm napsal:

    Zdravím nevím jestli to sem patří,ale náhodou nemá někdo zkušenost jak převést doklady bez toho abych zavařil předchozímu majiteli který je uveden v tom malém okně v tp.Myslím že se tomu říká polopřevod.Sám však doklady na sebe nezaregistroval a vozítko neprovozoval cca 20 let.Jde o to že bych rád provedl převod na sebe ale nechci starého pána uvést do potíží v podobě možné zpětné pokuty či jiných sankcí od vyžírků kanceláře pojistitelů nebo jak si ta banda říká.

    Přidat odpověď

  • Re:Ohlášené papíry né však přihlášené

    17.01.2013 v 21:42

    Rohlík napsal:

    Ahoj,co se týče ČKP (česká kancelář pojistitelů),tak s těma bych zkušenosti měl a né moc dobré.
    Podle zákona který byl sesmolen našimi individui,může od roku 1.1.2009 vymáhat čkp od lidí peníze za nepojištěná vozidla.Mě to potakolo asi takhle:

    Jednoho dne sem zakoupil motocykl o obsahu 1000ccm bylo to pár měsíců před rokem 2009 a nemůžu si vzpomenout,ale asi jsem hned neuzavřel pojistku,až po půl roce,jelikož stará vrána kterou sem zakoupil se rosypala hned po koupě.
    Dejme tomu že někdy 3.3.2009 sem moto pojistil.Něco málo najezdil a prodal asi v roce 2010 .V roce 2011 mi přišlo psaní od čkp,abych doložil dokumentaci od pojistky na daný motocykl,že podle jejich údajů jsem to od r.2009 1.1. neměl pojištěné (nebudu definovat přesné fráze) Prostě po 3 letech dohledat nějakou pojistku sic mám papíry všech pojistek řádně uloženy byl problém,hlavně sem si mantně vzpomínal,kdy jsem vůbec pojistku na daný motocykl uzavřel.Skutečně sem první 3 měsíce neměl pojištěno.(ve skutečnosti 6 měsíců,ale oni mohou vymáhat pouze od roku 2009) Mno nezbylo mi než zaplatit za 3 měsíce 3000 kč.

    Po zaplacení sem se domníval,že o motorce s danou SPZ už neuslyším,ale čkp si opět vzpoměla.Přišel mi znova papír,abych doložil pojištění od roku 2010,že nemám pojištěno a hned to spočítali na nějakejch cca 4000,–.
    Dohledal sem komu sem motorku prodal a poslal sem jim tam jak kupní smlouvu,tak kopii velkého TP s odhláškou.
    Po té sem sledoval děj na jejich stránkách,kde se dozvíte jak probíhá postup vašeho problému a náhle se tam po pár dnech oběvilo slovo uzavřeno bez doplatku.

    Tudíš zřejmě si dohledali aktuálního majitele,kterej asi neuzavřel pojistku hned po koupi,nebo nedokončil přihlášku motocyklu.Toto byla má první zkušenost.

    Druhá zkušenost:

    Jednoho dne sem koupil auto s doklady na díly,nepojistil od roku 2007.Použil díly,auto prodal co zbylo,zůstali doma akorát papíry a vyříznutý vinkod z kastle (tenkrát mě to napadlo a děkuju svému chorému mozku za tehdejší myšlenku) 3.3.2009 jsem auto zrušil legálně ,cestou že to mám doma na zahradě jako kůlnu na nářadí.Jenže zase si vzpoměla na mě čkp,že od 1.1.2009 až do 30.4.2009 mám auto nepojištěno,nebo abych to doložil.Na papíře stálo zaplatte 6700,– .
    Vzal sem Velký trvale vyřazený TP a oscenoval a poslal.Dále jsem sledoval opět na jejich stránkách průběh řešení mého provinění.Za asi 14 dní se průběh změnil na (upraveno),zaplatte 3000,– Bylo to zřejmě za ty 3 měsíce po roce 2009 a ty další dva měsíce si vycucali z prstů.Oni totiž to zkoušej a schválně tahaj lidi za nos a za peníze.Ale jen na vás je ,aby ste doložili dokumentaci,nebo zaplatili.Danou částku sem zaplatil a řešení bylo ukončeno.

    Nedávno jsem si koupil zase motorku a jelikož jsem nezaplatil cca prvních 14 dní pojistku,z pře­dešlích situacích sem si byl vědom,že po letech nastanou problémy,zavolal jsem na čkp,že bych to jako doplatil,abych později nebyl řešen.Bylo mi zděleno,že doplatit to nejde,že on tam ten (prohřešek) zatím nemá v počítači a že to tedy nelze řešit.Tak že z toho sem zjistil,že musím čekat,až to přijde zase poštou a budu platit jako blbec,sic sem se tomu se zpožděním zkoušel zabránit a doplatit to jako správnej pojistitel-nelze.

    Pokud máte nějakej stroj a dosut ho máte na sebe jen odhlášenej bez zaplacené pojistky,v momentě kdy ho přihlásíte,tak se ozve čkp a bude chtít doložit pojištění za minulé roky.Pokud s papírama nebudete hýbat (přihlašovat)zatím po vás nikdo nepůjde,ale nejni to ověřený.Jen se tím oddálí a narůstá nedoplatek.

    Taky sem zaslechl,že prej stačej dva světci,který potvrdí,že s daným vozidlem se nejezdí.Ale opět je to jen z doslechu.
    Co nazávěr,doporučuji si pročíst jejich mlejnici která se nedá snad nijak zastavit www.bezpojiste­ni.cz aby ste předešli tomu čím sem si prošel já.A to sem ještě dopadl dobře,slyšel sem o lidech,co platili i 150 000,– za nepojištěné vraky ,co jim stojí na zahradě.


    S pozdravem všem Rohlík.

    Přidat odpověď

  • Re:Ohlášené papíry né však přihlášené

    17.01.2013 v 21:43

    Rohlík napsal:

    PS: omlouvám se za tu češtinu.

    Přidat odpověď

  • Re:Ohlášené papíry né však přihlášené

    18.01.2013 v 09:51

    HonzaBK napsal:

    To já mám zkušenosti taky negativní, ale naštěstí jsem bždy měl vše v pořádku. Zjistil jsem že mají největší problém s vozidlama v depozitu, nějak se jim to tam nepřenáší. Mě to vždy dojde v tomto případě. Už jsem jim tam napsal že jim nic nedám, ať sito zjistí, že techničák už nemám tak jim to nemůžu doložit. Pak to předali inkasní agentuře, té jsem napsal že se těším na soud a poslal jsem několik dopisů na ČKP a pořád se nic nedělo. Na webu víc jak půl roku bylo prověřuje se. Pak jsem napsal stížnost přímo řediteli ČKP, do 14 dnů přišel omluvný dopis a případ byl ukončen!! takže tam hlavně majíbordel a místo toho aby žádali o informace jednotlivá města (evidence vozidel), posílají to jednotlivým lidem a straší je a skoro každý se lekne a vše jim doloží.
    Hlavně je potřeba hned všechno ojistit, když to člověk koupí, bez ohledu na to kdy se stane majitelem v TP, protože pojistit to musí ode dne co má v kupní smlouvě a ne až co má v techničáku.

    Přidat odpověď

  • Re:Ohlášené papíry né však přihlášené

    18.01.2013 v 11:28

    Beton napsal:

    Pokud člověk má vše v pořadku tak se může dohadovat.

    Ovšem takovej papir od nějaké poišťovny člověka znejistí. Přeci jen v teto zemi nemá slušnej člvěk odvolání. Každej se bojí že jednoho dne příjde exekutor sebere co může.Na tom ty pojišťovny stavěj že jim vše bez jejich přičinění doložíte. Oni se možná pak omluví

    Přidat odpověď

  • Re:Ohlášené papíry né však přihlášené

    06.03.2013 v 19:14

    rex68 napsal:

    Dle OR je ČKP zájmové sdružení !! v jehož čele stojí bývalý ředitel České státní pojišťovny Jakub Hradec – slušná trafika…..

    Přidat odpověď

Předchozí dotaz: řidičske opravneni
Následující dotaz: čtyřkolka a eko daň

Zpět do kategorie STK, DI, povinné ručení, doklady