Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

Silniční kontrola

Hierarchický výpis

Seznam odpovědí (3)

  • Silniční kontrola

    25.07.2012 v 15:24

    Beton napsal:

    13.7.2012 nedaleko Berouna na silnici číslo 116 na konci obce Hýskov směr Nižbor asi tak okolo 16hodiny tam stala policejní hlídka skládající se z dvou policajů a jedné policajtky chytající rychle jedoucí vozidla. Ač mě zastavili jen ze zědavosti jelikož tam před par týdny probíhal sraz velorexů zjistili že můj velorex hnědé barvy podle SPZ je škodovka která je od roku 1991 nahlášena jako ukradená.
    Nakonec po slabé skoro hodině se to vyresilo tím že si to mám dát do pořádku.

    Tim jsem chtěl nastínit jinou věc a to jestli někdo neví jak se zachovat, když vám při běžné policejní kontorle zjistí, že jezdíte v hlašeném ukradeném voze po kterém se pátrá. A to přes to že máte platné doklady vydané na DI doknce máte třeba na SPZ vylepenou registrační známku.

    Jak postupovat?

  • Re:Silniční kontrola

    26.07.2012 v 06:35

    HonzaBK napsal:

    ahoj já bych si typnul že to bude jedna z těch milionu chyb v registru silničních vozidel. Zkus si najít databázi kradených aut na internetu a zkus tam zadat tvoji SPZ. Nebo máš starou SPZ, a to pokud vím jsou stejné značky jako u auto. Takže např. můj velorex BK 8508 je samozřejmě i nějaký auto se stejnou SPZ z totality. U nových SPZ by se to ale stát nemělo, protože ty stejný nejsou. Totéž staré náklaďáky ze žlutýma číslama, takže pod jednou SPZ můžou být i 4 vozidla (pionýr, motocykl, auto a náklaďák) a všechny jsou OK, takže když je jedno kradený tak ti 3 další můžou mít problém. Taky si můžeš zkusit zadat SPZ na www.bezpojiste­ni.cz a tam zjistíš jak je to pojištěný. Pokud ej jich víc se stejným SPZ tak ti to tam ukáže (ale ne kradený).

  • Re:Silniční kontrola

    26.07.2012 v 12:51

    Pepo napsal:

    Ahoj pánové,

    chyba není v registru vozidel, nybrž v legisnativě pocházející od Evropské komise, co sme museli přijmout i u nás na Slovensku i Čechách.
    V nařízení se říka, že žádné vozidlo stejné kategorie nesmí mít přidelené už jednou vydané evidenční číslo.
    Takže když máš motocykl (kategorie L5e) tak je to jedna kategorie, a na auto do 3,5t (kat. M1, N1) to je druhá kategorie muže dle uvedného nařízení být přidělena tabulka se stejným evidenčním číslem na auto i motocykl.
    Dle stejného předpisu, po novém se do evidence kradených vozidel, nezadává samotné kradené vozidlo, ale vyhlašuje se pátraní registrační značce.
    Z toho celého pak pramení ten bordel kt.tady je.
    Nemci si to vyřešili po svém, tam na každém dopravním úřade mají lis na SPZ-tky a tak v příslušném okrsku, Ti nevydají číslo které už bylo jednou vytištěné.

  • Re:Silniční kontrola - postup

    26.07.2012 v 12:56

    Pepo napsal:

    jediný postup je ten, že při kontrole hlídkou policie, je se na míste domáhat prověření dokladu v evidenci registrovaných vozidel, a né jen v databáze odcizených vozidel/ správně registračních značek.
    Hlídkující policisté si to rádi zjednodušujou.

    Já měl tento problém při poslední výměně TP na policii, a mně tento postup při kontrole když jsou problémy poradil kamarád co je u nás ředitel na Dopravním inspektorátu…

Předchozí dotaz: čtyřkolka a eko daň
Následující dotaz: Originál dílenská příručka

Zpět do kategorie STK, DI, povinné ručení, doklady