Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

Zakonzervovanie velorexu

Hierarchický výpis

Rss export Textová verze

Seznam odpovědí (4)

  • Zakonzervovanie velorexu

    27.09.2011 v 21:08

    Velorex435 napsal:

    Kedze som sa prestahoval do cudziny a na velorex momentalne nemam miesto, rozhodol som sa ho docasne odhlasit. Predbezne pocitam tak na 4 roky. Momentalne stoji v suchej stodole na spalkoch. Moja otazka je, ako ho co najlepsie zakonzervovat? Momentalne ma motor po GO aj nove plachty a rad by som ho v tomto stave udrzal. Co vsetko a cim najlepsie osetrit?
    Za rady dakujem

    Přidat odpověď

  • Re:Zakonzervovanie velorexu

    27.09.2011 v 21:41

    Brťka napsal:

    ahoj, no, těžko říct. Mráz asi hlavně neprospěje kožence. Jinak by jí podle mne stačilo třebas nastříkat silikonovým olejem a rozetřít hadrem. to samé s chromovými částmi, jako jsou kola, kolena…... . všude, kde dáš silikonový olej, myslím že nebude koroze. Jinak co vím, tak nálezovky se dobře dochovaly v balících sena (bez baterky samozřejmě) :). Nejlepší by byla studená garáž, kde by nehrozily třeba myši. Co udělá střecha, čert ví. obecně podle sebe soudě bych se bál poničení hlodavci a kočkami, které všude lezou a kocouři velmi nepříjemně značkují.
    Jestli se vyplatí Velorex odhlašovat, to neumím na Slovensku posoudit. Já sám bych to v Čechách neudělal, povinné ručení zas tolik nestojí, co pak obstrukce s přihlašováním zpět/ evidenční kontrola, stk apod. Raději bych vždy někoho pověřil, aby zajel na STK.

    Přidat odpověď

  • Re:Zakonzervovanie velorexu

    27.09.2011 v 22:31

    Velorex435 napsal:

    No tie mysi mi robia tazku hlavu, ale uz tam parkuje dlhsie bez ujmy, i ked doteraz bol pouzivany. Zabudol som poznamenat, ze je to stvorkolka a chrom nemam skoro nikde.
    Zial na znackach zostat nemoze. Potrebujem si zrusit trvaly pobyt z dovodov netykajucich sa velorexu. Takze jedine docasne odhlasenie, alebo prepis. A podla novej zakonnej upravy – ziadne VIN=ziaden prepis, asi len to odhlasenie. Potom si ho planujem vziat tak, ci tak do zahranicia a pojde aj na ine znacky

    Přidat odpověď

  • Re:Zakonzervovanie velorexu

    27.09.2011 v 22:53

    Jarda, Helča, Julča a Emča napsal:

    Na plechařinu, koženku a gumové části bych určitě obětoval pár spejů silikonového oleje. Je to výborná věc, já tak konzervuji uloženky, nebo stroje přes zimu. Hezky postříkám, a bez utření nechám tak, jak to je, jen přikryji. Vydrží to na hooodně dlouho a pěkně zakonzervované. Říká se, že do nádrže dolít plnou, nedávat zbytečně příliš oleje, protože by se akorát usazoval. PO 4 rokách bude pak asi stejně ale benzín znehodnocen. Motor při každé příležitosti jednou začas protočím, bez elektriky, jen tak. Prý se tím trochu omočí gufera a netvrdnou, ale tohle taky potvrzené nemám. Nevím jestli to má nějakou cenu, ale bylo mi to doporučeno. stroj dát na špalky, aby zbytečně netrpěli pneumatiky, trochu jim odlehčit. Kdyby se vyfoukly, a seděly na ráfku, nebude to asi pravé ořechové. Samozřejmě baterii ze stroje vytáhnout. víc me nenapadá.

    Přidat odpověď

  • Re:Zakonzervovanie velorexu

    29.09.2011 v 15:32

    Honza napsal:

    Na koženku bych místo silikonového oleje zkusil najít speciální konzervační prostředek, tak, jako se na čistění velmi osvědčila PULITENDA od Mafry. Na kovy bych použil olej, ale místo silikonového raději Konkor, nebo jiný konzervační olej. Ten bych vstříkl i do válců a do prostrou klikovky. Špalky jsou jasný, celý hadrák bych přikryl bavlněným prostěradlem – hlavně prodyšným, žádné igelity.

    Přidat odpověď

Předchozí dotaz: veterán neveterán
Následující dotaz: velorexpríbuzní

Zpět do kategorie Veteráni