Velorexy.CZ - vše o tříkolkách Velorex

ExpediceInfoPovídkyPoznatkyReportáže ze srazůTipy na výletVaše strojeVelopříbuzníZ médiíZajímavostiFotky dne

veterán neveterán

Hierarchický výpis

Rss export Textová verze

Seznam odpovědí (5)

  • veterán neveterán

    27.09.2012 v 07:13

    BAR napsal:

    Člověk si musí dávat bacha co kupuje. Narazil na jednu nemilou věc, když jsem šel s kamarádem vyřizovat veteránské doklady.


    Klubová testace dopadla velice dobře, jelikož stroj byl v naprostém pořádku a dá se říct v původním provedení ač po renovaci.Tudíž nebránilo nic zajít na DI se všemi těmi papíry a fotkami. Vystála se fronta ač novej registr funguje jak tvrdí ministr dopravy bez problému a rychle. Předalo se u přepážky vše co požadovaly. Trvalo to asi tak 20 minut než nás zpět paní zavolala. S radosti se tam kamarád rozeběhl. Jenže tam mu bylo sděleno, že vozidlo na veteránské spz přihlásit NELZE!

    Důvod co paní oprávněně podala byl následující přímo tabulkovej.
    Veterán může bejt jen tehdy pokud není vedeno vozidlo v registru motorových vozidel, aby bylo možno vozidlo zaregistrovat v registru historických vozidel, musí být nejprve vyřazeno z registru motorových vozidel.

    Naše otázka:
    Je to vozidlo přihlášeno? (Usoudili jsme, že vozidlo je ještě někde vedené a provozované. Jinak mimochodem tohle je blbá patová situace mohl totiž někdo v minulosti prodat vozidlo a doklady zvlášť)

    Na to paní odpověděla:
    Není přihlášeno, je trvale vyřazeno z evidence. (tady se nám krapet ulevilo ale bohužel jen na chvíli)

    Naše otázka:
    V čem je tedy problém?

    Na to paní odpověděla:
    Než někdo trvale vyřadí vozidlo z evidence musí donést doklad o jeho ekologické likvidaci. Proto není technicky možné něco co je zlikvidované znovu přihlásit a to na veteránské doklady. Jelikož to vozidlo už neexistuje a byl k jeho neexistenci vystaven doklad.

    Tím nás pani odpálkovala.
    Tak že kamarád má sice zrenovovaném stroj, ale na veteránské jen tak s VIN, které tam má přihlásit nemůže.
    Tato vyhláška je pěkně likvidační. Kamarád to vyřešil po svém než nemít vozidlo bez dokladů vůbec sehnal platné doklady. Jelikož těmito vyhláškami a nařízením co padají z huby těch co je vymyslí a pak schválí takové doklady mají cenu pomalu zlata musel vypláznout pěknou hromádku peněz, aby je získal.
    Sice je to takové obcházení zákona, ale jiná možnost bez nějakejch průtahů nebyla, aby mohl vozidlo vůbec nějak provozovat a nemít ho jen vystavené v obejváku.
    Tak bacha na to co kupujete a nemá to platné bílé nebo zelené(veteránské) doklady.

    Přidat odpověď

  • Re:veterán neveterán

    27.09.2012 v 09:25

    Beton napsal:

    V podstatě stejnou věc řešil jeden známej s oktávkou.
    Prošel touhle mašinérii zaplatil za klubovou testaci tusim 3500kč. Která mu byla při tomhle zjištění na prd jen vyhozené peníze. Nakonec koupil platné doklady s vrakem jiné oktávky.
    Tak že se mu to pěkně prodražilo.

    Přidat odpověď

  • Re:veterán neveterán

    27.09.2012 v 15:57

    Jarda, Helča, Julča a Emča napsal:

    To jste zase trefili na úřednici které se s tím patrně nechtělo dělat. U nás se přihlásit dá vozidlo jen v krajském městě ( u nás Olomouc) a dělá to přímo pán, co přihlašuje jen veteránské, sportovní vozidla a přestavby vozidel. Pokud vím, v dřívějších dobách se vozidla rušili ustřihnutím rohu TP a jak kdo naložill s motocyklem/au­tomobilem to už byl jeho problém. Nutnost ekologické likvidace je až poslední rok nebo dva, ne? Já bych to nevzdával, zeptal se komisařů z testace, a nebo zkuste zavolat tomu pánovi od nás co dělá právě toto přihlašování, je to kapacita v oboru, i když je z jiného kraje, když mu řeknete váš problém, třeba vám pomůže co dál. Kontakt na něj: jmenuje se p. Thomas 585 513 731

    Přidat odpověď

  • Re:veterán neveterán

    27.09.2012 v 16:38

    BAR napsal:

    samo sebou se šikovně dohledal majitel co byl posledni . Pak se zjistilo že, majitel vozidlo nejdrív před lety prodal neudelal prepis a kdyz mu prisel domu dopis od pojištovny s dluhem na pojistce tak ji zrusil na dobre slovo ze uz ji leta nemá proste keci keci keci, výmluvy a vymluvy. Bylo toho samosebou vic ale to tu psát není potreba.



    jinak na zaklade tohoto sdělení Ministerstva dopravy lze neexistující (rozebrané, zlikvidované) vozidlo trvale vyřadit z registru vozidel ve správním řízení, dle § 13 odst. 1 zákona č. 56/2001 Sb. Pokud motorové vozidlo zaniklo, je rozhodující datum 1.5.2004, kdy začal platit zákon o ekologické likvidaci. Do tohoto data je možné s občanem zahájit správní řízení, kde do protokolu vysvětlí, jak vozidlo zaniklo a zároveň sdělí, že údaje jsou pravdivé a je si vědom občanskoprávní i trestněprávní odpovědnosti. Před vydáním rozhodnutí správní orgán zjišťuje, zda po 1.5.2004 vozidlo nemělo ani jednou sjednané povinné ručení či ani jednou nebyla provedena STK. Pokud budou splněny všechny výše uvedené podmínky, je možné vydat rozhodnutí o trvalém vyřazení.

    Ono se poslední dobou vyrojilo hodně podvodníků co prodávají doklady, které jsou v podstate k ničemu. To se vetšinou zjisti až když příjde na přepis.
    Proto je lepší mít někde známého co to ověří.
    Další věc že mrtvej majitel napsanej v dokladech už je také veliká potíž.
    Známej má kontakt na šikovného člověka z dopravky co mu dal hlášku když tam šel někdo pro něj potřebné doklady vyřadit z evidence. Je to snažší než se domáhat nějakého práva.

    Ten zakon o ekologické likvidaci plati uz přes osum roku.

    Přidat odpověď

  • Re:veterán neveterán

    28.09.2012 v 19:51

    Pepo napsal:

    Ahojte,

    je to cele pekna pakarna…
    Kdyz si chces dovezt auto/motorku z jedneho clenskeho statu EU do jineho napr. z CR do SR, tak v tom kde byl puvodne prihlasen tedy v CR musi byt odlesen na jmeno vlastnika v krajine do ktere se privazi (SR) nebo musi byt TRVALE vyrazen z provozu v CR. To znamena ze samozrejme k zadne eko-likvidaci nedojde.
    Takze, kdyz mate takovy problem staci udelat vyvoz do jineho clenskeho statu EU a pak bud jezdit na cizich znackach, a nebo si to dat na prevozni znacky a udelat to jako dovoz vozidla z jine zeme EU. S tim nasledne neni problem a nemuze nikto nic.!!!

    Přidat odpověď

  • Re:veterán neveterán

    29.09.2012 v 19:20

    Velorex435 napsal:

    Toto mozem potvrdit. Vyradil som tak jedno auto na Slovensku ako i jedno v CR z evidencie. Obe mam momentalne na nemeckych znackach a obe by teoreticky sli prihlasit znovu i u nas.

    Přidat odpověď

Předchozí dotaz: Inzerat - Velorex 435
Následující dotaz: Zakonzervovanie velorexu

Zpět do kategorie Veteráni