Os-Kar 51 Václava Noska

Autor: bunda (venda.bunda@seznam.cz)
Datum: 5. 2. 2004
Rubrika: Vaše stroje
Celý článek: https://www.velorexy.cz/?loc1=48&article_id=193

Jmenuji se Václav Nosek, bydlím v obci Vrbice u Roudnice n/Labem. Pracuji ve firmě MTX kde se dělají úpravy aut a výroba závodních aut kde pracuji jako automechanik.

Když jsem měl nehodu na motorce tak mi doma zakázali si jinou koupit tak jsem se rozhod, že si pořídím Velorex a tak se mi to splnilo byl jsem pro něj v Hrádku u Rokycan. Když jsem ho přivezl domů tak, i když byl ošklivý, líbil se. Mé nadšení mě neopustilo a tak jsem se dal do pomalého rozebírání, protože jsem chodil už o berlích a ne na vozíku. Na internetu jsem strávil mnoho času, abych si stáhnul dostupnou literaturu k Velorexu.

Když jsem sundal všechny hliníkové plechy jel jsem do práce a podle fotografii jsme naohýbali všechny trubky tak aby to bylo co nejvíce podobné fotkám. Doma jsem vše svařil. První potah na nečisto jsem udělal doma,rozstříhal jsem starý stan a to byla výhoda pro střich na koženku. Mou pomocnicí byla stále moje přítelkyně Anička. Při sváření ji bylo potřeba ale i pri potahovaní (stanem). Veškeré náhradní díly které mi chyběly nebo které byli již hodně zničeny jsem buď za něco vyměnil a nebo dostal. Rám jsem celý opálil natřel základovkou a potom natřel černou barvou. Když jsem myslel, že je vše připraveno tak jsem velouška odvezl do naší firmy(pan řiditel jel na dovolenou) a měli jsme na to týden, aby jsme to stihnuli.

Koženku jsem si objednal z Boskovic a stačilo mi 6,8m bez střechy. Moje kamarádka Hanka, která je švadlena se po odpolednech dala do práce za mé spolupráce. Denně jsme na něm dělali asi tak 4 hodiny kde jsme to nastříhali a sešily. To nam trvalo 5dní a tak nam zbyly jen dva dny na střechu a to už nebyl problém, protože ty se u nás vyráběly.

A to je můj výsledek za půl roku intenzivní práce!


Os-Kar 51 Václava Noska 2

Os-Kar 51 Václava Noska 3

Os-Kar 51 Václava Noska 4

Os-Kar 51 Václava Noska 5

Os-Kar 51 Václava Noska 6

Os-Kar 51 Václava Noska 7




















































Související články:
Velorex 16/350 Václava Noska
Kompletní renovace během jednoho měsíce
Pohled do Bundovy garáže