Nová část stránek - Garáž + Anketa

Autor: Vlasta (vlastimil@vavru.cz)
Datum: 7. 6. 2004
Rubrika: Info
Celý článek: https://www.velorexy.cz/?loc1=48&article_id=289

V tomto článku vám představím novou část serveru Velorexy.CZ. Jedná se o Garáž.

Hlavním cílem, který jsem sledoval naprogramováním Garáže, bylo vytvořit na webu aplikaci, kam byste si mohli sami vkládat vaše stroje, vkládat k nim texty a fotografie například z renovace, nálezového stavu, akcí apod. Základním schéma Garáže je tedy následující:


Garáž uživatele
Do garáže může každý registrovaný uživatel "zaparkovat" neomezené množství svých strojů.

Stroje uživatele
U každého stroje je možno specifikovat jméno stroje, typ stroje a popis. Ke každému stroji můžete vkládat neomezené množství adresářů a fotografií.

Adresář
Každý adresář se váže k určitému stroji. Adresář tvoří text a fotografie. Text může být neomezeně dlouhý. Mimo jiné je umožněno vkládání fotografií přímo do určitého místa textu tak jak to vidíte v sekci Články. K adresáři je možné připojit neomezené množství fotografií. Nemusíte si dělat starosti s rozměry fotografií. Systém sám vytvoří náhled a rozměr uplodnuté fotografie automaticky upraví na 640 px. Ke každé fotografii je možné připojit komentář. Sami také určujete, která ze sady fotografií u daného adresáře bude hlavní. Veškeré fotografie lze jedním kliknutím smazat. Stejně jako celý adresář.

Garáže tedy můžete využívat nesčetně způsoby. Některé jsou například:

  • renovační deník - veďte si obrazovou dokumentaci renovace vašeho stroje krok za krokem.
  • seznamte nás se svými stroji - někteří z vás se možná budou chtít jenom podělit o obrázky svých strojů
  • palubní deník - zaznamenávejte v Garáži veškeré akce či výlety, které jste s vaším strojem absolvovali
  • ukažte ostatním Vaše úpravy a zlepšení - v Garáži k tomu máte skvělou příležitost

Uvedený výčet samozřejmě není kompletním výčtem možného využití Garáže.

V současnosti je spuštěna Betaverze Garáže. Ta neobsahuje možnost komentovat adresáře a také neobsahuje vyhledávání. Komentovat adresáře budete moci stejně jako jste zvyklí u článků. A co se týče vyhledávání - představte si, že budete naprosto neznalý velorexe a budete chtít renovovat Velorexe 16/350. Garáž bude umožňovat vyhledat všechny adresáře, které obsahují fotky z renovace a týkají se typu Velorex 16/350. Myslím, že to může obrovským způsobem pomoci renovátorům.

Při vkládání strojů do Garáže nezadáváte žádné citlivé údaje jako je např. SPZ, číslo motoru, číslo rámu apod. Stačí uvést jenom název stroje.

Svůj stroj v Garáži mohou zaparkovat všichni registrovaní uživatelé. Stačí se přihlásit a navštívit Garáž. Kliknutím na "Vložit nový stroj" již přidáváte stroj do Garáže. K novému stroji přidáte adresář kliknutím na odkaz "Přidat adresář". Vše můžete samozřejmě kdykoliv editovat.

Pokud nyní Garáž navštívíte, najdete tam v mé garáži již zaparkované dva stroje.

Vítám veškeré konstruktivní připomínky k funkčnosti Garáže. Vyjádřit se opět můžete buď v diskusi pod článkem nebo na email vlasta@velorexy.cz.

Co říkáte na novou Garáž?
Super
8
Dobré
3
Nic moc
0
Hrůza
0
 Celkem hlasů: 11
Anketa skončila: 29. 6. 2004, typ: pro registrované, autor: Vlasta