Jak zapsat tažné zařízení do technického průkazu - doplněno

Autor: soptik (soptik-vl@seznam.cz)
Datum: 23. 4. 2006
Rubrika: Poznatky
Celý článek: https://www.velorexy.cz/?loc1=48&article_id=467

Tak jako mnoho jiných příznivců i já jsem se rozhodl že si pořídím za svého tříkolového mazlíčka vozík Pav. To sehnání a renovace nebyla zas takový problém.

Daleko větší potíž se vyskytla na DI, když jsem chtěl po úředníkovi na zapsat tažné zařízení do TP. Nejdříve že by to šlo po malé chvilce, ale začal studovat text na typovém průkazu od Pava, který je tam vytištěn těmi velmi malými písmenky. A ejhle tam vystudoval, že Pav je jen za jednostopé vozidlo kategorie motocykl a velorex je sice v TP označen jako prý (sice nějaký prapodivný motocykl) toto je jeho doslovný citát,ale není jednostopé ale třístopé.

Souhlasné stanovisko vydané firmou Velorexport Žamberk.
Souhlasné stanovisko vydané firmou Velorexport Žamberk.


Ještě jsem se mu tedy ze zoufalství snažil namluvit, že se bere pouze stopa pohaněné nápravy a ta je jedna. Bohužel k mé smůle nechtěl ani slyšet a začal byt celý nevrlý. Už si asi myslel abych od okýnka vypadnul. Nedal jsem se zastrašit a pokračoval v naléhání co s tím? Úřední šiml se nervózně drbal za uchem a nakonec zněj vypadlo, že když potvrdí výrobce vozidla, že se tyto typy přívěsných vozíků za daný stroj smí připojit, nebude tedy potom problém zápis do TP provést!

Co když výrobce už zanikl a neexistuje

Po použití mých kontaktů z Jawy jsem se dozvěděl, že by se to mohlo vyřídit ve firmě Velorexport Žamberk. Od svého kontaktu jsem dostal asi po týdnu přímé telefonické spojení na samotného pana ředitele. Po velmi dlouhé telefonické rozmluvě jsme se dohodli, že by to co potřebuji, pro mě ve firmě udělali. Po delší době jsem tedy s použitím kontaktu na uvedenou firmu, která pravděpodobně vlastní nějaká práva po firmě Velorex dostal do ruky vytoužený papír s razítkem dané firmy, za což panu řediteli velmi děkuji.

Hned následující týden jsem vyrazil na DI a představte si světe div se dostal jsem zápis Do TP na tažné zařízení. To si dovedete představit tu moji spokojenost!

A proto jsem se o tato zkušenosti chtěl podělit i s ostatními kteří tento problém mají a potřebují ho vyřešit.

Po domluvě by nebyl problém vám poslat kopii tohoto potvrzení a mohli by jste vyrazit na DI i vy.