Mapa velorexářů - nová část stránek

Autor: Vlasta (vlastimil@vavru.cz)
Datum: 10. 1. 2006
Rubrika: Info
Celý článek: https://www.velorexy.cz/?loc1=48&article_id=556

Nyní si detaily ostatních velorexářů v mapě může zobrazovat pouze ten uživatel, který je sám na mapě přítomen.


Historické kořeny
Už se vám také stalo, že jste úplnou náhodou (například zde v Chatu) zjistili, že nedaleko vás bydlí jiný velorexář? Často bývá holou skutečností, že nedaleko od sebe, či dokonce ve stejné vísce, bydlí velorexáři, ale nevedí o tom. Až do této chvíle bylo zjištění ostatních velorexkolegů v okolí vašeho bydliště dílem náhody, né tak nyní.

Jak to vlastně funguje?
Na úvodní stránce "Mapy velorexářů" je mapa celé České republiky rozdělená na kraje. Klepnutím na příslušný region se vám zobrazí jeho podrobná mapa s vyznačením velorexářů pomocí grafického symbolu - . Spolu s mapou se zobrazí statistické informace o celkovém počtu velorexářů v daném kraji.

Až do této chvíle jste nemuseli být přihlášeni. Ovšem naše "Mapa velorexářů" nabízí více - přihlášení uživatelé mohou každého velorexáře také kontaktovat. K tomuto je ovšem již nutné avizované přihlášení. Po přihlášení se vaše vložená pozice zobrazí pomocí grafického symbolu - . To závisí samozřejmě na tom, zda jste svoji pozici do mapy vložili či nikoliv, poněvadž to je věc zcela dobrovolná. Po kliknutí na grafický symbol uživatele může dojít ke dvěma úkazům:
  1. zobrazí se vám detaily vybraného velorexáře
  2. zobrazí se anonymní informace o vybraném velorexáři

Zobrazení první či druhé možnosti má na svědomí nastavení velorexáře, který svoji pozici do mapy přidával (bude vysvětleny v oddíle Jak přidám svojí pozici do mapy?).

V případě, že se zobrazí detaily vybraného velorexáře, můžete mu přímo poslat osobní vzkaz (doporučuji) nebo e-mail a tím ho kontaktovat.

Pokud se zobrazí anonymní informace o vybraném velorexáři máte možnost poslat tomuto velorexáři osobní vzkaz. Vy jako odesílatelé nebudete vědět koho se pokoušíte kontaktovat, avšak adresovaný velorexář dostane informaci o tom, že se ho pokoušíte oslovit a rozhodne se, zda bude reagovat či nikoliv.

Jak přidám svojí pozici do mapy?
Přidání místa vašeho výskytu do mapy má tři kroky:
  1. Vybrání regionu, ve kterém se nacházíte. To nutně nemusí být místo vašeho trvalého bydliště. Například já mám trvalé bydliště v jižních Čechách, ale léta žiji v Praze.
  2. Označení přesné pozice vašeho výskytu na mapě kraje. Pokuste se myší co nejpřesněji specifikovat vaši pozici v rámci kraje.
  3. Zvolení stylu zobrazení na mapě. Pokud chcete ostatním umožnit, aby vás přímo mohli kontaktovat a zobrazovat si vaše detaily na mapě, zvolte možnost zobrazit detaily. Co se týče zobrazovaných detailů, tak budou zhruba v rozsahu detailů v Garáži. V žádném případě nebude v detailech zobrazeno vaše jméno a bydliště. Druhou možností je volba anonymní zobrazení - ostatní velorexáři vás pak nebudou vidět vaši skutečnou totožnost. Mohou vás kontaktovat, přičemž adresát jim bude utajen. Sami se tak můžete rozhodnout, zda odpovíte či nikoliv

Volbu anonymní zobrazení využijte pokud nechcete, aby vaše detaily byly přístupné všem registrovaným uživatelům. Né všem je příjemné, že si jejich detaily může kdokoliv zobrazit.

Svoji pozici můžete na mapě kdykoliv upravovat ba dokonce zcela odstranit.

Kdy bude Mapa velorexářů spuštěna?
V současnosti je naprogramována naprostá většina této nové části stránek. Odhaduji, že zbývá asi pět hodin práce. Práci jsem však přerušil ze dvou důvodů. Za prvé chci slyšet váš názor na prezentovanou aplikaci a jeji princip fungování. Zajímají mě nové nápady, připomínky...zkrátka vše co by ji mohlo zkvalitnit. Dále vás prosím o pomoc - nedaří se mi sehnat kvalitní mapy krajů. Krásné mapy, které se skvěle hodí do naší aplikace jsou zde - http://www.kamzajit.cz/kraj/kraj-jm.php, naneštěstí obrázky krajů jsou příliš velké. Zmenšením dojde k znehodnocení (názvy měst jsou nečitelné). Neví někdo z vás o podobných mapkách avšak ve velikosti kolem 500 pixelů?

Těším se na vaše připomínky v diskusi pod článkem. Jakmile budu znát váš názor a najdu vhodné mapy, bude nová část stránek ihned spuštěna.

Jak se vám nápad spustit Mapu velorexářů zamlouvá?
Skvělý nápad
39
Nevidím v tom nic přínosného
0
 Celkem hlasů: 39
Anketa skončila: 20. 1. 2006, typ: pro registrované, autor: Vlasta

Související články:
Mapa velorexářů spuštěna